Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Mito. Zabezpieczać podwozie?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    MiTo 1,6 Distincive

Domyślnie Mito. Zabezpieczać podwozie?

No i Mito ma już 3 lata! Na przeglądzie rejestracyjnym poradzono mi, żeby zrobić zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, bo Rudej smakują Alfy.
    Co radzicie? Na razie nic nie widać, żeby rdza coś żarła, ale zamierzam tym autem jeszcze parę lat pojeździć. Chętnie wykonam to sam, ale tu by si przydał jakiś rysunek profili zamkniętych i dostępu do nich, żebym wiedział, gdzie zaaplikować.
    Jacek

Flar
    Gość

Domyślnie

Ruda lubi alfy, alfy się psują i inne stereotypy. O ile mi wiadomo to fiat ma dobre zabezpieczenia antykorozyjne i jak nie był bity to nie powinno się nic dziać

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał Jaceksl61 Zobacz post
    No i Mito ma już 3 lata! ...
    To śmiało jeszcze z 7 pojeździsz i ten problem nie będzie cię dotyczył (jesli nie było dzwona)
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Cześć,

ja natomiast będę robił.
    Mam 2-latka, ale patrząc na ogólną jakość materiałów w tym autku, to szarpnę się i zrobię na wszelki wypadek.
    Oprócz spokojnej głowy wzrośnie wartość marketingowa
    było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
    AR 166 - takich już teraz nie robią...
    AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem

profit
    Gość

Domyślnie

Obecnie role się odmieniły i producenci aut , które kiedyś rdzewiały poszli po rozum do głowy i na odwrót. Auta które uchodziły za wzór w zabezpieczeniu antykorozyjnym często (ale nie jest to regułą ) rdzewieją już w pierwszych latach po wyjechaniu z salonu. I tak dzisiaj jedne z lepszych aut (producentów) pod względem zabezpieczenia przed rdzą to Renault , Fiat i spółka , Peugeot itp. Natomiast Marcepany , fordy , Mazdy ( to też ford) rdzewieją na potęgę. Oczywiście nie jest to reguła. Ale jak widzę nowego Sprintera czy Kraftera z parchami i rudawymi nalotami na całej karoserii to od razu uciekam. Dlatego wybrałem dwa lata temu nowego Citroena Jumpera do firmy. Tańszy prawie o połowę od Sprintera w podobnej opcji a przynajmniej nie rdzewieje.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał profit Zobacz post
    Obecnie role się odmieniły i producenci aut , które kiedyś rdzewiały poszli po rozum do głowy i na odwrót. Auta które uchodziły za wzór w zabezpieczeniu antykorozyjnym często (ale nie jest to regułą ) rdzewieją już w pierwszych latach po wyjechaniu z salonu. I tak dzisiaj jedne z lepszych aut (producentów) pod względem zabezpieczenia przed rdzą to Renault , Fiat i spółka , Peugeot itp. Natomiast Marcepany , fordy , Mazdy ( to też ford) rdzewieją na potęgę. Oczywiście nie jest to reguła. Ale jak widzę nowego Sprintera czy Kraftera z parchami i rudawymi nalotami na całej karoserii to od razu uciekam. Dlatego wybrałem dwa lata temu nowego Citroena Jumpera do firmy. Tańszy prawie o połowę od Sprintera w podobnej opcji a przynajmniej nie rdzewieje.
    cieszą takie "odkrycia" rodzimych biznesmenów, zawsze to dobrze jak gość nie pieje z zachwytu nad niemiecką technologią a zauważa rzeczywiste plusy dodatnie producentów na ten przykład francuskich, czyżby jakaś zmiana metalnościowa następowała w narodzie?