jeśli chodzi o wygodę to raczej Intruzowi chodziło o to że nie przekłada opon co pół roku, bo KRS akurat przekłada. Intruz go nawet cytował. czytajcie całe wątki ze zrozumieniem bo tworzą się dziwne dyskusje.
Co do wyglądu felg stalowych z ORYGINALNYMI kołpakami (zaznaczam to bo to duża różnica), to kwestia gustu. Niektórym się nie podoba innym odwrotnie. Cóż, jakby każdy miał taki sam gust to byłoby trochę nudno - wyobraźcie sobie, że każda AR159 byłaby taka sama: kolor, felgi i np tylko sedan - bez sensu by to było, albo jeszcze gorzej że kazdy jeździ Toyotą Avensis - w końcu większość populacji pewnie ją by wybrała na najlepszy samochód.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-11-2011 o 17:40
ale mozna miec 2 komplety alufelg z 2 kompletami opon i tez miec wygode.Ja czytam wszystko ale nie rozumiem takich odpowiedzi ze stalowki to wygoda
Widać dalej nie czytasz uważnie. KRS pisał że on przekłada i że nie widzi potrzeby posiadania drugiego komplety felg, natomiast Intruz mu wytłumaczył że dla wygody ma drugi - on akurat stalowe felgi. Pewnie że można mieć 2 komplety z alu, czemu nie - tyle że to trochę droższe rozwiązanie jeśli chodzi o zakup.
niekoniecznie bo mozna kupic uzywane
używane to też i można stalówki, wtedy jeszcze taniej. tyle że ja akurat nie chciałem używek alu - duża szansa że mogą pochodzić z jakiegoś rozbitka albo były prostowane - kto by sprzedawał ładne i dobre i jeszcze tanio oryginalne alusy? pisałem też parę postów wyżej swoją opinię o używanych alu.
widzialem ze pisales ale nie ebde w kazdym poscie pisal o wszystkim.Jak bym mial miec takie podejscie to bym nigdy nic nie kupil uzywanego.A auto masz nowe??Tez uzywane wiec moze byc jakies prawdopodobienstwo awarii itp itd.
jak z każdą używką zawsze jest ryzyko, tyle że pewne rzeczy wydaje mi się nie sprzedaje się raczej jak są OK, auto kupiłem używane, starałem się jednak zminimalizować ryzyko - było u znajomego elektromechanika (komputer), potem w innym warsztacie dokładnie sprawdzone, miało historię serwisową, wszyskie książeczki, przeglądy itp + przez 4 miesiące widziałem że gość od którego kupiłem nim na codzień jeździł do pracy.
Wracając do statystycznie bardziej podejżanych zakupów to do takich zaliczyłbym właśnie komplet fajnych oryginalnych alu - po co takie sprzedawać? No chyba że ktoś zarówno na zimówki jak i letnie chce mieć przynajmniej 17" alu i koniecznie musi pozbyć się np 16" alu.tylko że raczej mało kto zdecyduje się na takie wywalanie kasy. stąd mój wniosek - większa szansa na jakieś podejżane alu (prostowane, po wypadku lub po jakimś aucie które zostawiono pod blokiem na cegłach). takie rzeczy wolą nowe. z reszta, prowadzę działalność i z nowego odliczam VAT i podatek - kosztują mnie tak naprawdę 40% taniej - na używkę raczej FVAT nie dostanę.
Witam.
Chcę kupić komplet felg stalowych na zimę do 159, ale czytając tematy na forum jestem w kropce...
Wiem tylko że rozstaw śrub 5x110, ale wyczytałem o jakichś ET itp i nie wiem co teraz. Niby jedne mogą mieć 16" inne nie (tak, chcę 16), jedne mają takie hamulce i tutaj jedne pasują a drugie nie... Jak to sprawdzić co dokladnie pasuje do mojej Alfy?
Uprzedzam... tak jestem zielony
Jak sprawdzić ? Wgłębić się w temat na forum.