Strona 6 z 38 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 372

Temat: Opony, koła zimowe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    KRS - dla wygody...
    a co jest wygodniejsze w stalowkach bo nie kapuje??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

jeśli chodzi o wygodę to raczej Intruzowi chodziło o to że nie przekłada opon co pół roku, bo KRS akurat przekłada. Intruz go nawet cytował. czytajcie całe wątki ze zrozumieniem bo tworzą się dziwne dyskusje.

Co do wyglądu felg stalowych z ORYGINALNYMI kołpakami (zaznaczam to bo to duża różnica), to kwestia gustu. Niektórym się nie podoba innym odwrotnie. Cóż, jakby każdy miał taki sam gust to byłoby trochę nudno - wyobraźcie sobie, że każda AR159 byłaby taka sama: kolor, felgi i np tylko sedan - bez sensu by to było, albo jeszcze gorzej że kazdy jeździ Toyotą Avensis - w końcu większość populacji pewnie ją by wybrała na najlepszy samochód.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-11-2011 o 17:40

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ale mozna miec 2 komplety alufelg z 2 kompletami opon i tez miec wygode.Ja czytam wszystko ale nie rozumiem takich odpowiedzi ze stalowki to wygoda

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    ale mozna miec 2 komplety alufelg z 2 kompletami opon i tez miec wygode.Ja czytam wszystko ale nie rozumiem takich odpowiedzi ze stalowki to wygoda
    Widać dalej nie czytasz uważnie. KRS pisał że on przekłada i że nie widzi potrzeby posiadania drugiego komplety felg, natomiast Intruz mu wytłumaczył że dla wygody ma drugi - on akurat stalowe felgi. Pewnie że można mieć 2 komplety z alu, czemu nie - tyle że to trochę droższe rozwiązanie jeśli chodzi o zakup.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

niekoniecznie bo mozna kupic uzywane

Auto

Domyślnie

używane to też i można stalówki, wtedy jeszcze taniej. tyle że ja akurat nie chciałem używek alu - duża szansa że mogą pochodzić z jakiegoś rozbitka albo były prostowane - kto by sprzedawał ładne i dobre i jeszcze tanio oryginalne alusy? pisałem też parę postów wyżej swoją opinię o używanych alu.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

widzialem ze pisales ale nie ebde w kazdym poscie pisal o wszystkim.Jak bym mial miec takie podejscie to bym nigdy nic nie kupil uzywanego.A auto masz nowe??Tez uzywane wiec moze byc jakies prawdopodobienstwo awarii itp itd.

Auto

Domyślnie

jak z każdą używką zawsze jest ryzyko, tyle że pewne rzeczy wydaje mi się nie sprzedaje się raczej jak są OK, auto kupiłem używane, starałem się jednak zminimalizować ryzyko - było u znajomego elektromechanika (komputer), potem w innym warsztacie dokładnie sprawdzone, miało historię serwisową, wszyskie książeczki, przeglądy itp + przez 4 miesiące widziałem że gość od którego kupiłem nim na codzień jeździł do pracy.

Wracając do statystycznie bardziej podejżanych zakupów to do takich zaliczyłbym właśnie komplet fajnych oryginalnych alu - po co takie sprzedawać? No chyba że ktoś zarówno na zimówki jak i letnie chce mieć przynajmniej 17" alu i koniecznie musi pozbyć się np 16" alu.tylko że raczej mało kto zdecyduje się na takie wywalanie kasy. stąd mój wniosek - większa szansa na jakieś podejżane alu (prostowane, po wypadku lub po jakimś aucie które zostawiono pod blokiem na cegłach). takie rzeczy wolą nowe. z reszta, prowadzę działalność i z nowego odliczam VAT i podatek - kosztują mnie tak naprawdę 40% taniej - na używkę raczej FVAT nie dostanę.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 Jtdm 150KM Sport 2009

Domyślnie Felgi stalowe na zimę

Witam.
    Chcę kupić komplet felg stalowych na zimę do 159, ale czytając tematy na forum jestem w kropce...
    Wiem tylko że rozstaw śrub 5x110, ale wyczytałem o jakichś ET itp i nie wiem co teraz. Niby jedne mogą mieć 16" inne nie (tak, chcę 16), jedne mają takie hamulce i tutaj jedne pasują a drugie nie... Jak to sprawdzić co dokladnie pasuje do mojej Alfy?

Uprzedzam... tak jestem zielony

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Jak sprawdzić ? Wgłębić się w temat na forum.