Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: [145] Nie chce odpalić ( Odpalił!!!)

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Wierzę w to co napisałeś, ale pewnie wtedy miałeś niewielkie doświadczenie i nie potrafiłeś rozróżnić, czy rozrusznik działa tak, jak powinien. Przy padniętej jednej celi na pewno była różnica i wprawne ucho właściciela powinno to wyłapać.
    Ale oczywiście można sprawdzić też akumulator - to na pewno nie zaszkodzi.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

najlepiej zaczac od najprostszych rzeczy

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

SG0240 - należałoby mieć bardzo "wprawne" ucho, aby usłyszeć różnicę w pracy rozrusznika z wnętrza kabiny :mrgreen:

Konrado - dokładnie tak jak mówisz, czyli akumulator :wink:

Baśka13 - czekamy na wyniki pomiarów napięcia Twojego akumulatora ;//
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

as - jak coś się dzieje z rozruchem to dobrze jest podnieść maskę, otworzyć drzwi i koniecznie nie włączać radia - wtedy usłyszysz wszystko i nie musisz mieć specjalnie "wprawnego" ucha. :mrgreen:

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Sprawdź przekaźnik pompy paliwa, u mnie tak było wczoraj krecił rozrusznik a silnik nie zapalał, przyczyną okazał się zaśniedziały styk przekaźnika.

Baśka13
    Gość

Domyślnie

Dziękuję koledzy za rady Lesio miał rację przekażnik , macie pojęcie stał miesiąc bo nie było czasu się za niego zabrać w miarę mozliwości sprawdzony akumulator, świece tak jak pisałam wcześniej wszystko dobrze aku. pełen i dalej kicha . Aż wczoraj mąż przywiózł elektryka ( samochodowego) takiego co na Alfę mówi to ( gówno) za przeproszeniem mało mnie jasny z nieba nie trafił! Pomyślał troszkę 10 minut i zrobione przekażnik paliwa się zacina trzeba wymienić. Niewiedział gdzie co jest w tym samochodzie ale drogą dedukcji doszedł do tego zwracam szacun mechnikowi he he i tylko zapłaciłam 20zł bo na dodatek znajomy. Ale jestem szczęśliwa Mąż odzyskał wiarę w Alfę bo chciał zamienić na Lancię Pozdrawiam kolegów ciebie Lesio za 10

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Baśka13
    przywiózł elektryka ( samochodowego) takiego co na Alfę mówi to ( gówno) za przeproszeniem mało mnie jasny z nieba nie trafił!
    MOCNE! Rozumiem że mechanik już piach gryzie. Ale to musi być miłe: mechanik przyjeżdża, widzi Alfę i tak prosto z mostu mówi: ALE GÓWNO :mrgreen:
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Cytat Napisał Baśka13
    przywiózł elektryka ( samochodowego) takiego co na Alfę mówi to ( gówno) za przeproszeniem mało mnie jasny z nieba nie trafił!
    MOCNE! Rozumiem że mechanik już piach gryzie. Ale to musi być miłe: mechanik przyjeżdża, widzi Alfę i tak prosto z mostu mówi: ALE GÓWNO :mrgreen:
    Można by rzec, że to standardowe podejście pseudo samochodziarzy od pancerwagonów, do naszych BESTII :| Większość z nich dostaje gęsiej skórki i alergii, gdy tylko usłyszy ALFA ROMEO. Co on się będzie męczył z AR skoro może trzepnąć w tym czasie kilka VW-ów i zgarnąć sporo wiecej kasy. Smutne, ale prawdziwe - wiem, bo umawiałem się kiedyś z takim jednym na wizytę przez 6 tygodni aż dałem sobie wreszcie z nim spokój. Nie wszyscy są jednak tacy - byłem kiedys u elektromechanika zajmującego się na co dzień dużo większymi sprzętami niż nasze (cieżarówki, autobusy itp.) i byłem zaskoczony, bo chwalił sobie niektóre rozwiązania techniczne AR i bez problemu zdjagnozował i naprawił moją BESTIĘ, ale... to był prawdziwy fachowiec a nie krótkowzroczny partacz, który wszystko czego nie zna określa nie najlepszym mianem ;//
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

Witam Tez miewam problemy z odpaleniem. Gdzie szukac tego przekaznika w boxerze?

Baśka13
    Gość

Domyślnie

Po prawej stronie pod maską jest taka mała u mnie czarna skrzyneczka otwierasz i tam są dwa przekażniki u mnie ten pierwszy jest (walnięty)