Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: [156] Wyświetlacz - komputer

szymiii
    Gość

Domyślnie [156] Wyświetlacz - komputer

Witm. Szukałem podobnego tematu na forum ale jakoś nic nie moge znaleźc. Mam problem z centralnym wyświetlaczem na desce rozdzielczej. Bardzo słabo swieci, widac jak jak by pionowe pasy ciemniejsze i jeśniejsze. Nie wyświetla rownomiernie. Co to może byc. Prosze o pomoc z gory dzięki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Czy dzieje się tak zawsze? Ja zauważyłem, że kiedy Alfa stoi na słońcu i bezpośrednio przygrzewa w nią Słońce, to potem kiedy jest bardzo gorący słabo świeci, więc zawsze w lecie, gdy parkuję w Słońcu, by tego uniknąć przykrywam wyświetlacz kartką papieru.
    A czy masz dobrze ustawioną jasność i intensywność wyświetlacza?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

szymiii
    Gość

Domyślnie

alces1, no zgadza sie stoi w sloncu bo jeszcze nia nie jezdze . Zauwazylem ze czasami jest dobrze.. wlasnie wtedy jak jest chlodniej tzn nie swieci slonce czyli pod wieczor. Dziwna to jest sprawa. Wiadomo czym to jest spowodowane ?

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał szymiii
    alces1, no zgadza sie stoi w sloncu bo jeszcze nia nie jezdze . Zauwazylem ze czasami jest dobrze.. wlasnie wtedy jak jest chlodniej tzn nie swieci slonce czyli pod wieczor. Dziwna to jest sprawa. Wiadomo czym to jest spowodowane ?
    To jest ciekłokrystaliczny wyświetlacz, pewnie nie najnowszej generacji i jeśli mu dopiecze, to taki jest efekt, ale podczas jazdy włącz klimę, schłodzi szybko okolice wyświetlacza i jest OK.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

szymiii
    Gość

Domyślnie

faktycznie wieczorem jak jade albo jak teraz jest chlodniej to widac idealnie
    Jeszcze mam pytanie bo zauwazylem na komputerze ze wyswietla "zasieg" jaki moge zrobic na paliwie ktore jest w baku. Wczoraj jak bylem w trasie to pokazywal ze moge zrobic jeszcze 60 km ... pozniej doszlo do 50km no i nagle uslyszalem sygnal no i wyswietlilo " uwaga.. ogranoczony zasieg" no i na komputerze wyswietllo ", , , km" po przejechaniu kolejnych 8 km do stacji wyswietlilo spowrotem ze moge zrobic jeszcze 50 km na tym paliwie.
    Dzieje sie tak tez u was ?? ja narazie jestem swiezym uzytkowinikiem alfy no i musze sie kilku rzeczy nauczyc
    Ufacie komputerowi i faktycznie jak wyswietla 50 km to mozna tyle zrobic ??

Użytkownik Świeżak Avatar Dario_83
    Mieszka w
    Jedlnia Letnisko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 2008 AR 156 2.4 JTD 2003

Domyślnie

Co do wyświelacza to niestety te typy tak mają (made in germany) Pod wpływem ciepła tracą piksele. Z tego co wiem po prostu są słabej jakości i po jakimś czasie zanikają wskazania. Cena nowego także jest spora. A co do zasięgu to ja zaufałem i przejechałem jeszcze na tym komunikacie 30km i jeszcze mogłem, ale nie chciałem kusić losu
    A to jak Ci pokazuje ilość km to zależy od deptania pedału gazu Musiałeś Alfinkę deptać na rezerwie i komputer tak a nie inaczej obliczył zasięg bo miał zwiększone spalanie, a gdy później jechałeś w miarę normalnie ponownie wyliczył zasięg przy danym spalaniu
    I tak to mniej więcej działa :wink:

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał szymiii
    kilku rzeczy nauczyc
    Ufacie komputerowi i faktycznie jak wyswietla 50 km to mozna tyle zrobic ??
    ja traktuję komputer jako fajny bajer, bez którego można się obejść, aczkolwiek chciałem go mieć Czy mu ufam? Hm... z pewną dozą ostrożności. Oczywiście daje pewien obraz spalania i dystansu do pokonania na reszcie paliwa, ale co do km to bym mu nie wierzył
    Nawiasem mówiąc nie pamiętam, czy pokazuje on 50km, wydaje mi się, że już wcześniej informuje, że zasięg jest ograniczony, nie podając dokładnego dystansu do przejechania, co tym bardziej skłania mnie do tego, żeby nie ufać mu z dokładnością co do 1km, jednak taka tolerancja 10km, myślę, że jest OK.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

szymiii
    Gość

Domyślnie

aaha no to juz wszystko na temat wyswietlacza wiem Dzieki wielkie za pomoc koledzy

webmaster007
    Gość

Domyślnie

odnawiam temat !!!

moj wyswietlacz pokazuje bardzo slabo
    nie widząc polowy pikseli jak jest schłodzony to trochę lepiej ale tylko troche.
    Czy ktos :
    * wie jak to naprawić
    * komu to zlecić naprawe
    * jak go wyciagnać

kontrast sprawdzalem

webmaster007
    Gość

Domyślnie

ponawiam