Z tego co podpowiadacie wywnioskowałem że 2.4 jest jednak bliższy moim oczekiwaniom co do przyszłej 159 tym bardziej że dzwiek silnika jest lepszy, te dwie rury z tylu i ta moc pod maska.powiedzcie mi jeszcze jaka jest różnica w spalaniu między 2.4 w sedanie i 2.4 sw ?chodzi mi głównie o miasto ale trasa tez moze byc . w swojej 147 jtdm 140km mialem trasa przy spokojnej jezdzie ok 6l. miasto - 8,5-9l. do 9,5 zimą więc ten litr czy 1,5 więcej nie zrobiłby mi różnicy.
czy w 2007r już był przeprowadzony lifting obniżający masę pojazdu i zmiana w silniku 2.4 na 210km z 200 ?? na czym ta zmiana polegała w stosunku do wersji 200 konnej ,oprócz zmiany wtryskiwaczy i podniesienia mocy??
Żeby masa tego silnika byla chociaz zblizona do 2.0 to byloby juz idealnie)
Przyznam szczerze i mam nadzieje że nikt mnie tu nie zlinczuje za te wyznaniaale zastanawiam się mocno nad lexusem is 220 i właśnie nad tą alfa i bardziej skłaniam się ku alfie bo strasznie wkręciłem się właśnie sercem w tą markę i jak wsiadam do alfy to co by sie nie działo po złapaniu kerownicy uśmiech na twarzy jest
. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć egzemplarza w sedanie który by cenowo (40-55 tysi) i wyposażeniowo mi odpowiadał z lat już nawet 2007 w górę choć początkowo myślałem że uda się coś młodszego znalezc za taka cenę i w wersji ti
wiem że to nie link na ten wątek ale interesuje mnie ten egzemplarz poniżej , może wie ktoś czy ten właściciel jest zarejestrowany na forum ?albo coś o tym samochodzie wiadomo i czy cena nie jest aby za wysoka jak na ten rocznik/model ?
http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-...=1&tabNumber=1