Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Temat: Alfa Romeo 159

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. Czyli z domykania szyb i składania lusterek nici, a szkoda. A te doświetlenie to jutro zobaczę, wiem że podobny system jest 'follow me home' po wyłączeniu auta. Pewnie i tak nie będzie to używane, ale zawsze warto wiedzieć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ale to ja o tym follow me home pisalem.Ogarnijcie sie bo juz mi rece opadaja.Wiesz w ogole o co pytasz??

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Wiem o co pytam, a Ty nie czytasz dokładnie tego co napisałem na początku. Już bardziej pretensjonalnego tonu nie mogłeś użyć?

Pisałem o PRZYCISKU P po lewej stronie, obok świateł przeciwmgłowych itp. (przycisk C, instrukcja str. 72) - ŚWIATŁA PARKOWANIA.
    Follow me home - do tego nie potrzeba dodatkowych przycisków, wiem jak aktywować, chodzi mi o te doświetlanie parkingowe, które nie wiem jak aktywować, bo przy wyłączonych światłach nic się nie aktywuje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

to trzebabylo napisac ze o to Ci chodzi bo ja nie wiem jakie doswietlanie parkingowe,gdzie kolo manetek czy na manetkach.Skoro piszesz o manetkach to droga dedukcji doszedlem do tego ze chodzi Ci o follow me home.Nie slyszalem o czyms takim jak doswietlanie parkingowe.Z ktorej niby strony mialoby doswietlac-z przodu/z tylu/po bokach??Niby co by mialo doswietlac??Dodatkowego oswietlenia nie ma

Użytkownik Rowerzysta Avatar Airen
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Była: Alfa Romeo 159SW marrone luci di bosco/Jest: Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

"Światła parkowania
    Zaświecą się przy zgaszonym zestawie
    wskaźników po naciśnięciu przycisku C.
    Po naciśnięciu przycisku zostanie wyemitowany
    sygnał akustyczny ostrzegający
    i w zestawie wskaźników zaświeci
    się lampka sygnalizacyjna 3.
    Gasną po ponownym naciśnięciu przycisku.
    Przy świecących się światłach parkowania,
    przesuwając dźwignię lewą świateł
    zewnętrznych w górę lub w dół możliwe
    jest wybranie strony (prawej lub lewej),
    po której światła będą się świecić.
    W tym przypadku w zestawie wskaźników
    gaśnie lampka sygnalizacyjna
    3.
    Przy dźwigni lewej w pozycji środkowej
    zaświecą się natomiast cztery światła
    parkowania i lampy oświetlenia tablicy
    rejestracyjnej."
    "For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    to trzebabylo napisac ze o to Ci chodzi bo ja nie wiem jakie doswietlanie parkingowe,gdzie kolo manetek czy na manetkach.Skoro piszesz o manetkach to droga dedukcji doszedlem do tego ze chodzi Ci o follow me home.Nie slyszalem o czyms takim jak doswietlanie parkingowe.Z ktorej niby strony mialoby doswietlac-z przodu/z tylu/po bokach??Niby co by mialo doswietlac??Dodatkowego oswietlenia nie ma
    czarny – wyluzuj, bo już kolejny raz się podnosisz, a potem okazuje się, że nie do końca słusznie.

Doświetlanie parkingowe to nic innego jak możliwość włączenia świateł pozycyjnych po wyjęciu kluczyka (i tylko po wyjęciu, przycisk nie działa z włożonym kluczykiem). Nie ma nic wspólnego z "follow me home". Przycisk znajduje się tam, gdzie przycisk do resetowania licznika km i włączania przeciwmgielnych. Nazwa jest myląca – sam zresztą wpadłeś w tą pułapkę. Ja kilka dni szukałem do czego służy ten przycisk. Manetką kierunkowskazów można wybrać czy mają się świecić lampy pozycyjne lewe czy prawe.

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Dzięki jahu, o to mi chodziło Trochę nie rozumiem po co jest ta opcja, skoro przy zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku działa No ale może kiedyś będzie potrzeba użyć to już wiem co gdzie i jak.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Dzięki jahu, o to mi chodziło Trochę nie rozumiem po co jest ta opcja, skoro przy zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku działa No ale może kiedyś będzie potrzeba użyć to już wiem co gdzie i jak.
    Po to, żeby ktoś Cię nie stuknął, jak postawisz w ciemnym zaułku i auto "wystaje" na jezdnię. W zależności, czy stoisz po prawej, czy po lewej (przodem/tyłem) to tą stronę włączasz.
    Kaman?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Rozwiązanie znane z grupy VAG.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Po to, żeby ktoś Cię nie stuknął, jak postawisz w ciemnym zaułku i auto "wystaje" na jezdnię. W zależności, czy stoisz po prawej, czy po lewej (przodem/tyłem) to tą stronę włączasz.
    Kaman?
    No rzeczywiście, jest to jakiś pomysł, ale takie światła dość skutecznie chyba rozładowują akumulator? Czyli chyba zastosowanie będzie mieć ten system tylko w sytuacjach awaryjnych na określenie krótki czas.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia