Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 174

Temat: Giulietta vs. Focus

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

...za to będą miały silniki od Ferrari :

Fiat plans to develop a new line of rear-wheel-drive sedans and SUVs to bolster Alfa Romeo and take on carmakers like BMW Group, people familiar with the matter said. The models will start to hit the market in 2016, and high-end versions will be equipped with engines developed by sister brand Ferrari, said the people, who asked not to be identified because the discussions are private.
    CEO Sergio Marchionne's plan to turnaround Alfa Romeo has been in the planning for some time. Since Marchionne took the reins at Fiat in 2004, Alfa Romeo's annual deliveries tumbled 56 percent to 74,000 cars. In 2012, he scaled back a sales target for the Italian nameplate by 40 percent as promised models were delayed by a spending halt in Europe.
    Now, with auto demand in the region recovering and Fiat armed with more resources thanks to the takeover of Chrysler, it may be now or never for the sporty brand.
    "This is the last chance for Alfa Romeo," said Giuseppe Berta, a professor at Bocconi University and the former head of Fiat's archives. "Marchionne's bet is a long shot. To beat the German premium brands, he needs to make Alfa unique. His best chance is Ferrari engines and Italian design."

Jakie to piękne...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    ...za to będą miały silniki od Ferrari :
    Niech mają nawet od ciągnika siodłowego. Byle w końcu ktoś coś wyprodukował, a nie zapowiedzi, przechwałki, strategie długoterminowe, itp.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

https://www.youtube.com/watch?v=6uCd3Im7a14

Ciekawostka. Mój filmik. Byłoby krócej, gdyby został na 2ce, Pierwszy lepszy filmik z komórki bez ustawiania.

PS.
    Alfa jest piękna, ale 1,4 to ZŁO!

Dodano po 10 minutes:

I jeszcze tak powiem, jechałem ostatnio jako pasażer obok żonki i ręka mi na podłokietniku nie leży, coź gniecie, przeszkadza, portfela nie ma gdzie schować, bo żona juz okulary wozi w podłokietniu.
    Lewa noga o coś haczy i nie jest wygodnie, fakt, że nóżki można ładnie rozprostować. Ale w ogóle, to straszne to auto...

Jednak jutro po powrocie z pracy odstawię swojego plebejskeigo focusa, który generalnie jest lapszy o lata świetlne. Wezmę cudowny kluczyk ze scudetto, odpalę Julkę, włącze bardzo przeciętne radio, włączę D, bo to tylko 1,4 w końcu, pojadę żonce z bananem na gębie zatankować.

Co te auta mają w sobie?
    Ostatnio edytowane przez cysio ; 01-04-2014 o 23:27 Powód: Dodano

Użytkownik Rowerzysta Avatar meiss
    Auto
    159 1,9 JTDm 16v, 156 2.0 T.S.

Domyślnie

Czytam ten wątek i dochodzę do mało przyjemnego wniosku, że za kilka lat będę z nostalgią wspominał, że miałem silnik 2.0 T.S.
    Im ładniejsze alfy, tym mniej sportu w nich

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał meiss Zobacz post
    Czytam ten wątek i dochodzę do mało przyjemnego wniosku, że za kilka lat będę z nostalgią wspominał, że miałem silnik 2.0 T.S.
    Im ładniejsze alfy, tym mniej sportu w nich
    ja bym nie przesadzał z tym zaciągiem do sportu, nie tego oczekuje naród, chcesz sportu jedziesz na byle jaki tor, pożyczasz ferrare albo bamborghini płacisz hajc i szalejesz, na co dzień obywatel potrzebuje ładnego wyglądu, wygody w środku i dość sprawnego przyśpieszania oraz prędkości maxymalnej bez zatyczek do uszu, do sportu niech sobie będą 4c, 8c, 25c i jakie tam c jeszcze robią,

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    ja bym nie przesadzał z tym zaciągiem do sportu, nie tego oczekuje naród
    Naród, jak sama nazwa wskazuje, może do tego kupić sobie VOLKSwagena .

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Widzisz Radziu, gust jest jak d.pa, każdy ma swoją, ja w życiu bym Golfa V nie kupił bo dostaję mdłości na jego widok, a z Foką jest tak jak obecnie z Guliettą - fajne wozidło, szału nie robi, konkurencja jest lepsza ale mimo wszystko lubisz to auto. I to chyba najlepsze podsumowanie.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Widzisz Radziu, gust jest jak d.pa, każdy ma swoją, ja w życiu bym Golfa V nie kupił bo dostaję mdłości na jego widok, a z Foką jest tak jak obecnie z Guliettą - fajne wozidło, szału nie robi, konkurencja jest lepsza ale mimo wszystko lubisz to auto. I to chyba najlepsze podsumowanie.
    Cóż, nie do końca - spróbuj porozmawiać z jakąś atrakcyjną kobietą i powiedz jej, że jeździsz czerwoną Giuliettą, a potem że srebrnym Focusem. Zobaczysz, jest różnica .

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Cóż, nie do końca - spróbuj porozmawiać z jakąś atrakcyjną kobietą i powiedz jej, że jeździsz czerwoną Giuliettą, a potem że srebrnym Focusem. Zobaczysz, jest różnica .
    Miałem już spadac, ale ten post przypomniał mi jedna moja znajoma. Bardzo mile dziewczę swoja droga ale tez bardzo wybredne w wielu aspektach W każdym bądź razie jedno z pierwszych pytan które zadawala to było pytanie: jakim samochodem po mnie przyjedziesz ?Jak był focus, golf czy inna renowka to po rozmowie. Tlumaczyla mi potem ze dla faceta samochod jest wszystkim, oczkiem w glowe, ze jedzi na myjnie i pół soboty spedza na woskowaniu, itp. Wiec jak ktoś mowi ze przyjedzie jakims bieda lajnem focusem to szkoda na niego czasu Zapytana o wloszczyzne powiedziała ze ar i lancia oraz wszystkie inne w gore daje rade. Fiat ? nigga pliz

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Miałem już spadac, ale ten post przypomniał mi jedna moja znajoma. Bardzo mile dziewczę swoja droga ale tez bardzo wybredne w wielu aspektach W każdym bądź razie jedno z pierwszych pytan które zadawala to było pytanie: jakim samochodem po mnie przyjedziesz ?Jak był focus, golf czy inna renowka to po rozmowie. Tlumaczyla mi potem ze dla faceta samochod jest wszystkim, oczkiem w glowe, ze jedzi na myjnie i pół soboty spedza na woskowaniu, itp. Wiec jak ktoś mowi ze przyjedzie jakims bieda lajnem focusem to szkoda na niego czasu Zapytana o wloszczyzne powiedziała ze ar i lancia oraz wszystkie inne w gore daje rade. Fiat ? nigga pliz
    Fajna babeczka. Idealny materiał na żonę. Ja bym ją spytał, co potrafi ugotować. Jak tylko jajecznicę, naleśniki i rosół - to po rozmowie. Rozmowa zaczyna się od zestawu obiadowego np. kołduny litewskie i chrupiący filet z troci wędrownej na risotto z morskimi alfgami...
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 03-04-2014 o 10:27
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów