No oczywista sprawa.
Wcześniej miałem tak ze wykorzystywałem piny radia 1,2,3 ale tez odpowiednie do nich na centr. potem skojarzyłem że ona jest pewnie mono więc zmieniłem na piny 7,8,9(w zieloną kość ) ale tez na centralce to chyba jasne .Co do działania telefonu to działał ale z komendy głosowej i zarówno w jednym i drugim przypadku połączeń. Wyświetlacz nie pokazywał nic. Wczoraj przed próbą ponownego osiowania poustawiałem parę rzeczy o których nie wiedziałem ,np"
wyświetlanie info na type 1 blue&Me
wejście liniowe audio na type 3/159
wyjście audio na mono
rodzaj wyświetlacza został na razie na no display/voice
typ pojazdu na type 3
przyciski kierownicy 1 na nieobecny (przyciski reagują na B&M
Po osiowaniu licznik nie miga i na tych nastawach nie gada mi nic mogę dzwonic ale z przycisków,
wszystko to zostało na ta chwilę podłączone tak jak na schemacie piny 7,8,9 z pinami z centrali 7,23,25 oczywiście zgodnie z przyporządkowaniem.
tak zrobiłem ,normalka.
wiem że robię na raty ale nic na to nie poradzę mało czasu mam ciągle coś ważniejszego.
próbowałem kombinować na tych ustawieniach jak piszesz ale nie wszystko przetestowałem jeszcze.
Tak więc jeszcze trochę cierpliwości dla laika i może będzie sukces .Pisząc o tych przekładkach to zawsze robiłem to tak żeby było jak na schemacie a nie jak zrozumiałeś że przekładałem przy samym radiu a przy centrali nie .Robiłem to parowo jasne?
Ufff
Powalczyłem jeszcze trochę, mimo to że niby centrala mono to podpiąłem ją pod 1,2,3 i oczywiście adekwatnie do tego co na schemacie przy centrali, żeby było jasne.
Poustawiałem jak na foto i dopiero osiowanie -udane.
Zaczęła do mnie gadać jak również działa z przycisków. Był problem z parowaniem już miałem to rzucić ale udało się. Mogę się dodzwonić i do mnie też można się dobić. Coś jednak jest źle bo pokazuje numery telefonów ale nie nazwy kontaktów (kontakty zostały skopiowane z telefonu i wszystko było git). A chwilę później nazwy kontaktów niknęły, podobnie jak spis w ksiazce telefonicznej, mimo ze zapamiętane zostały wszystkie ostatnio wybrane numery i inne ustawienia.
W sumie jeśli to ogarnę to i tak będę dumny zważywszy że jestem z zawodu ślusarz mechanik a nie elektronik czy informatyk
(wymarły zawód.)
Ooo, przy okazji pozdrawiam nad wyraz cierpliwego kolegę epsonix.