Ostatnio edytowane przez Omkaaa ; 26-10-2019 o 09:27
Niet, aby zregenerować i wsadzić w auto jak zaczną się cyrki ze sprawdzaniem spalin, a zaczną się to tylko kwestia czasu.
Parę lat temu nie było usług regeneracji DPF i w przypadku zapchania filtra były dwie opcje:
kastracja w cenie do 1000 zł
wymiana na nowy za 3-5 tysięcy
Dziś już nie warto kastrować, bo regeneracja kosztuje 400 zł![]()
Jeszcze trochę czasu minie zanim wejdzie to w życie
- - - Updated - - -
Mój był regenerowany i nic to nie dało dlatego wywalam zresztą i tak obawiam się o głowice więc wolę spać spokojnie
Jeśli piszesz że 90% problemów z dpf to popiół w nim to wystarczyło by go wymontować usunąć popiół i gitara a tak raczej nie jest bo wtedy większość by go nie usuwała. Pomijając oczywiście to że kastracja jest dla silnika i jego żywotności najlepszym co można zrobić.
Witam. Jestem po zabiegu wycięcia dpf i wyłączenia egr. Filtr był w miarę zdrowy, cykle wypalania co mniej więcej 1500 kilometrów, ale denerwowało mnie dymienie przy wypalaniu w mieście. Dodatkowo zwiększał się stan oleju. Filtr zastąpiłem katalizatorem firmy Magnaflow żeby ograniczyć dymienie i ew problemy z kontrolami na drodzeP
Najlepiej bylo by nawet jakiś sportowy katalizator wsadzić
wszyscy krzyczą za wywalanie DPFa, ale po usunięciu auto nawet nie kopci, chyba że ktoś ma chipa to trochę podkapca![]()