del
Ostatnio edytowane przez WeGi ; 11-09-2009 o 10:07
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
Polecam Osram Night Breaker. WIęcej światła na drodze. W dzień jaśniej w kloszu wyglądają.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
del
Ostatnio edytowane przez WeGi ; 11-09-2009 o 10:07
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
hmm pisałeś, że chcesz polepszyć oświetlenie w 145, chyba każdy z użytkowników tego modelu ma z tym problem, faktycznie seryjne oświetlenie to lipa. Przede wszystkim unikaj żarówek w supermarketach (niebieskie, +50% itp) zniszczą ci lampy, a i tak będziesz zmuszony kupić drugi komplet, co wyjdzie Cię drożej, aniżeli od razu inwestycja w dobre żarówki. Polecam żarówki Osram CoolBlue, bądź Hella użytkowałem je około dwóch lat, uważam że są ok.
Ja niedawno zainwestowałem w dobry zestaw HID 5000k, odpowiednia barwa, dobrze ustawione (przy czym jeszcze zawsze jeżdżę na opuszczonych soczewkach na 3 poziomie, żeby mieć pewność, że na 100% nikogo nie oślepiam) światła i tak jest wystarczająco, polecam wszystkim, którzy mają soczewki, bo jeżeli chodzi o klosz to odradzam!Pozdrawiam,
Witam,
Po kilku pouczeniach i perspektywie zatrzymania dowodu rej. zmieniłem zestaw HID 6000K na Philips Night Guide i nastała ciemnośćPoniżej fotki...
Zastanawiam się nad wymianą żarówek w swojej 146. Obecnie mam zwykłe żarówki dające żółte światło, chciałbym je wymienić na takie, które świeciłyby białą barwą i poprawiały widoczność na drodze.
Co myślicie o tych ?
http://allegro.pl/h1-osram-night-bre...274580190.html
lub
http://allegro.pl/philips-h1-bluevis...290913171.html
lub
http://allegro.pl/h1-osram-cool-blue...295925047.html
Ostatnio edytowane przez Wojtas ; 06-11-2010 o 13:32
Obecnie w światłach mijania zamontowane mam PHILIPS X-treme Power i jestem w miarę zadowolony. Są to jedne z najmocniejszych żarówek H1 mających homologację. Emitują ponoć 80% więcej światła w odniesieniu do standartowej żarówki. Mocniejsze są tylko PHILIPS X-treme Vision, które dają 100% więcej światła w odniesieniu do standartowej żarówki halogenowej H1. PHILIPS X-treme Vision jest następcą PHILIPS X-treme Power i w odróżnieniu od pierwowzoru nie tylko daje 20% więcej światła, ale posiada dłuższą żywotność. Wcześniej zamontowane miałem PHILIPS Vision Plus +50% i również byłem bardzo zadowolony. Przed zakupem PHILIPS Vision Plus +50% zastanawiałem się, czy nie zamontować PHILIPS NightGuide jednak nie byłem pewien, jak to 3-strefowe światło będzie współpracowało z reflektorem soczewkowym, tj. czy strefy nie zostaną odwrócone i sobie je odpuściłem. Co do PHILIPS BlueVision z doświadczenia nic Ci nie powiem, ale słyszałem, że szału nie ma jeśli chodzi o jasność poza tym posiadają krótszą żywotność.
Niezależnie od tego, jakie żarówki zamontujesz priorytetową sprawą jest prawidłowe ustawienie reflektorów. Nawet najlepsze żarówki będą słabo oświetlać drogę przy kiepsko ustawionych reflektorach świateł mijania. Z kolei nawet zwykłe standartowe żarówki H1 w światłach drogowych oświetlą całą drogę i jej otoczenie jak należy. Co do świateł mijania granicę światłocienia najlepiej ustawić na jakieś 100-120 m.
Ostatnio edytowane przez as ; 06-11-2010 o 17:38
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.