Ostatnio edytowane przez mlody2788 ; 25-04-2017 o 18:42
SCYZ-GUM , Myślenice , 3-go Maja 22
Modyfikacje Mechaniczne, Serwis, Sprzedaż AR
O to chodzi, 1500 to min na 3 biegu + tempomat, nizej sie nie da. Ale jeżdżę 1600 a najczęściej 1750, rzadko wychodzę ponad 2500.
Zależy jak ludzie płynnie jadą, często przyśpieszają, dojeżdżają do kogoś i tworzy się zator. Gdyby tak jeździli płynnie ze stałą prędkością to było by mniej powodów do narzekania. No ale cóż w mieście trzeba być tym który nie pozwoli poprzedzającemu pojazdu dojechać pierwszemu do świateł Hahaha.
Spalanie w mieście Komputer od 8 do 10, Dystrubutor: poniżej 9L. Na trasie to sama przyjemność, komputer 4,5 do 7, dystrybutor w okolicach 6L. Największy dystans z pełnego baku do rezerwy to 950km czyli (60L/950km) * 100 = 6,3L/100km średnio.
L
Bardzo mi się podoba dźwięk jak zacznie DPF wypalać, ale muszę się go pozbyć.Na mieście wypalanie DPF występował u mnie raz na pełne tankowanie. Na trasie 2-3 razy na pełne tankowanie. Najgorsze jest to że jak jesteś już na mecie (tutaj tyczy się miasta) a musisz wysiąść, albo staniesz w korku czy też na długim czerwonym, a DPF się włączy to tylko się przyczyniasz do ewentualnych uszkodzeń, nie odrazu ale taka operacja powtarzana setki razy w końcu na czymś się odbije.
Ostatnio edytowane przez akil ; 25-04-2017 o 21:47
Wtryski trzeba przepalać a żeby je przepalić to minimum 3000tys obr![]()
Ten sam co upalal auto po czipie? ;]
Upalał, zaraz upalał.....gdy jadę z nim moim autem autostradą 130 km/h to twierdzi, że marnuję autostradę
Czyli można przyjąć, że nie stało się podczas niedzielnej przejażdżki do kościoła.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
2-3 razy na pełne tankowanie to w najlepszym wypadku co 300-400 km
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dlaczego pękła kolejna głowica ? to wypadałoby zgłosić do fijata , niech sie ch---je ustosunkują, vel sprzedadzą nową głowice za powiedzmy 3k pln
co się będą ustosunkowywać, jest trochę tych pęknięć, ale nie aż tak strasznie jak na auta których nie produkują już co najmniej od 6 lat, większość nalatała kilkaset tysięcy km. generalnie każda marka na takie przypadki się wypina, a nawet na bardziej nagminne przypadki w znacznie nowszych autach (albo autach na gwarancji - patrz VW i pokrewne problemy ze gigantycznym spalaniem oleju czy naciągającymi się łańcuchami rozrządu po nawet 30tys km).
w ASO mogą Ci dać jakąś zniżkę na części/robotę, ale to jak masz auto u nich regularnie serwisowane, wszystkie przeglądy tip-top nieprzerwanie od nowości itp, a tego nikt nie robi w aucie 6-12 letnim. Tyle że w ASO głowica kosztuje z 10tyś i robota droższa, więc rabat na nic skoro za 5 można kupić z innego źródła nową a za parę razy mniej używkę ze 156 175KM.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Panowie, ja nie wiem co wy tak delikatnie jeździcie tymi samochodami, dla zdrowia dwumasu bieg powinno się zmieniać w okolicach 2500 obrotów, ja śmigając do pracy 120 km/h na 6 biegu mam 2000 obrotów, nie raz jak przycisnę to chwilowo podchodzi pod 4000... A tu czytam że jeździcie na 1600 obrotach? Bez przesady....
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka