Sprawdziłem. Myliłem się. U mnie też tylko góra dół i oparcie tył przód.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
no to może na wiosnę bym strzelił nowy produkt - devica P&P do załatwienia sprawy w autach 2016/17/początek 18?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
U mnie jest dokładnie tak jak na filmie. Wersja softu 090 jeśli dobrze pamiętam (najnowszy).
no bo nie tylko chodzi o soft radia czy foteli. musi być więcej do tego proxi, dlatego u większości nie da się poprawnie aktytować tej funcji
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
myślę że magic trick to po prostu uruchomienie ręczne kalibracji fotela (co można wywołać z komputera serwisowego), a ją przerywacie, więc fotel już nie chce ustawiać rzeczy zwiazanych z przesunięciem fotela, czyli lusterek (na pewno przód/tył, nie wiem czy góra dół dalej działa) i pamieci przesunięcia przód tył.
nie ma tricku. jak skończę car audio, to oblukam fotel, może jednak powstanie device który ogarnia to - coś plug&play jak S&S dezaktywator mam na myśli.
Też mi się wydaje, że to nie włączenie/wyłączenie tylko reset/kalibracja, która jest przerwana. zrobię w wolnej chwili 2 razy pod rząd kalibracje do końca w ramach sprawdzenia. Pewnie będzie dalej odjeżdżał.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Niedawno męczyłem serwis o możliwość wyłączenia cofania fotela. Oczywiście bez skutku. AR z Włoch ponoć maila napisali, że moja wersja nie ma takiej możliwości (ponoć napisali bo nic do mnie nie doszło...). W UOKiK stwierdzili, że sami z siebie producenta nie mogą ścignąć do odpowiedzialności. Musiałby im to zgłosić np. RPO po interwencji grupy osób i stwierdzeniu, że rozwiązanie zagraża zdrowiu/bezpieczeństwu. Czyli jest to do zrobienia. Tylko prawdopodobnie sprawa długotrwała.
Poza rozwiązaniami wyłączającymi cofanie fotela poprzez programowanie fotela przyciskami (jeszcze nie wiem czy u mnie działa) widziałem, że forumowicz rozwiązał problem poprzez montaż prostego wyłącznika (np. https://allegro.pl/oferta/wlacznik-k...8-1e009f5ad56c). Podpięcie do przewodu silnika i wyłączenie zasilania. Genialnie proste. Tylko przydałby się manual. Który kabel przeciąć, jak ściągnąć boczki fotel i czy wyciągać fotel czy nie. Wyglądało to na fajne rozwiązanie. Niestety nie potrafię tego znaleźć, moze ktoś to odnajdzie i przeklei. Google nie pomaga. Być może jest to na FB, a tam jak wiadomo znaleźć cokolwiek to jak szukanie igły w stogu siana.. . Przy okazji dobrze, że pomimo istnienia fb, ciągle jest aktywność na tym forum. Tu jest wszystko ładnie poukładane (wg samochodów, problemów...) szybko do odszukania.