Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 169

Temat: Wrażenia - ZLOT 2009

slip83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kate Zobacz post
    kurde, ktoś mi coś mówił o co chodziło z tymi chipsami, ale nie pamiętam no żeby taka rzecz mnie ominęła

Slip, jeszcze raz dziękuję za pomoc przy grillu. Byłeś nieoceniony
    Byłem oceniony - tyle że źle :-p
    Niektórzy uważają, że Ci którzy organizują nie potrzebują jedzenia do funkcjonowania. Poza tym nikt jakoś nie zauważył, że w sobotę wstałem godzinę wcześniej, żeby nikomu kiełbachy nie zabrakło. Ale cóż, chciałem dobrze, a wyszło jak zwykle :-D

Cieszę się że osoby, które cenię doceniły moją pracę i potrafiły przyznać, że one podobnie jak ja w takiej sytuacji też by sobie nie poradziły.

Spójżcie na zdjęcia Freda (Oleńka dzień 1) Nawet grilla nie widać, taki był tłum przy kiełbaskach - jak miało starczyć? Surowe niektórzy jedli... Masakra po prostu...
    Ostatnio edytowane przez slip83 ; 01-09-2009 o 09:00

Kate
    Gość

Domyślnie

slip, ja tam już swoje wiem powiem oficjalnie, a co, dzięki temu że odłożyłeś dla nas co nieco to w piątek w ogóle coś zjadłam, za co DZIĘKUJĘ!

A teraz z innej beczki...
    Anita kręciła film jak Sławek śpiewał, czemu go jeszcze nie ma na necie? I kilka fotek z tej spontanicznej sesji!

Szkoda że nikt nie nakręcił jak adasco razem ze Sławkiem śpiewali piosenki bodajże Fronczewskiego(?) ... słowa w ich ustach "będę brał Cię w aucie" nabrały nowego znaczenia plus ich układ choreograficzny

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fred Zobacz post
    Jest takie przysłowie które głosi ze jeden obraz wart jest więcej niz 1000 słów... wiec daje Wam 1000 obrazów ze zlotu
    no i w końcu coś konkretnego

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał slip83 Zobacz post
    E tam, poprostu wszyscyu nabrali wody w usta... Albo czego innego :-p
    Szymon nie rozkręcaj bo się zaraz zacznie.Lepsza by była ta pierwsza opcja bo po tej drugiej była by konkretna awaria
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Na początku chciałem podziekować wszystkim uczestnikom za to ze potrafiliscie sie tak super bawić na imprezach wieczornych czy tez na lotnisku pomimo fatalnej pogody, ciesze sie ze poznałem sporo nowych twarzy które znałem tylko z nicków na forum oraz ze spotkałem starych dobrych znajomych szkoda tylko ze nie bylo tyle czasu na pogadanie, ale mam nadzieje ze na kolejnych zlotach również bedziecie

Ciesze sie ze mogłem pomagać AR_33, Kate i Fredowi przy tym zlocie, bo oni najwiecej sie przy nim napracowali, ogromne DZIEKI dla osób które pomagały bo w tym roku pomocy było naprawde sporo:
    -Założyciele Stowarzyszenia (Moninika-nasz wspaniały skarbnik,DDEvil, 75andrew155, FR33, Mariusz z Mirką, Korczu, Ferrari_1 z Juniorem, Adasco oraz nasz Robaczek ) ma nadzieje ze nie zapomniałem o kims
    -Ekipa częstochowska!! chłopaki pieknie prowadzili kolumny i pomagali przy organizacji, dzieki Slipowi mielismy co jesc wieczorami, to jego dziełem były te przepyszne kiełbaski
    no i nie mozna zapomniec o Łukaszu A. który siedzial tez z nami od czwartku i starał sie to wszystko dopiąc na ostatni guzik oraz o naszym wspaniały DJu Rudixie i jego Oli która rozkręcała swoimi wspaniałymi tańcami impreze

Miałem przyjemność pracowac juz przy trzecim zlocie który był najlepszy i wiem ze teraz było blisko ideału, wiem ze za rok bedzie jeszcze bliżej ja juz sie pisze na pomoc przy nim

ja tam jestem z tej imprezy zadowolony POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZESTNIKOW!!!!!

Jeszcze kilka wyjaśnien organizacyjnych
    Odnośnie lotniska i podziału na grupy, masz 100% racje Bianco, cały czas się uczymy organizowania tej imprezy, z każdej wyciągamy wnioski, wiec myślę ze na kolejnym zlocie na lotnisku będzie wywieszony harmonogram i ewentualnie przydzielona jedna osoba na każdą grupę i bedzie prowadzić ją po kolejnych atrakcjach

co do 1/4mili Grupa Mini była rzeczywiście pokrzywdzona, niestety chłopaki od pomiaru na ćwiartkę musieli się przygotować do warunków atmosferycznych jakie pojawiły się, a lało na początku solidnie wiec powodem opóźnienia była pogoda ...
    Był tez problem z wynikami dwóch klas, był błąd w klasyfikacji, jedna osoba została ujeta w wynikach niższej klasy co okazało się jak przyprowadziłem cała grupę na półfinały, co doprowadziło do rozwalenia półfinałów w dwóch klasach i szukania po jednym aucie z klasy mini i profi…..
    Niestety wzięło się to z tego ze były osoby które na własną rękę przyjeżdżały na ćwiartke i wbijały sie w nie swoje grupy, były dwa takie przypadki a wyłapałem tylko jeden w pore..
    Plan atrakcji na lotnisku był napięty od samego początku, dodatkowo pogoda go jeszcze bardziej nadwyrężyła, staraliśmy się jak mogliśmy aby wszystko grało, dziękuje za to ze jak cos komuś nie pasowało, miał pytania, to podchodził i pytał, tylko w ten sposób moglismy reagowac

Chce jeszcze odpowiedziec na żenujące wypowiedzi Bociana:
    Co do Spidera… dlaczego tylko o spidera pytasz, ja cały czas jeździłem 159 SW i to Ci pasuje? Czy po prostu chciałeś się przyczepic do AR_33?

Zarówno Spider jak i 159 zostały przez nas przywiezione z W-wy w srode, co wiązało się z tym ze moje jak i Roberta auto zostało w domu, dwoma rady nie damy przyjechać, a wiec oba te auta były nam niezbędne do organizowania całej zabawy na lotnisku

Co do kiełbas..... szkoda gadac. powiem tylko tyle ze było kilka osób(w tym ja, AR_33, Łukasz A., 75andrew155, KATE, Fred) które byly na nogach od 6-30 i od bladego świtu przygotowywały czy to lotnisko czy inne sprawy organizacyjne, na lotnisku również sie nie nudziły i miały co robic, do tego wszyscy zmoklismy do ostatniej suchej nitki, a po zabawach na lotnisku trzeba było wszystko uprzątnąć i kolo 19- z tego co pamietam zjechalismy na Oleńke, głodni i zmarznięci. Nie oznaczało to ze teraz mozemy isc sie bawic, tylko czekala nas kolejna praca..
    Ostatnio edytowane przez Paweł156 ; 01-09-2009 o 15:34

AR_33
    Gość

Domyślnie

Widzę że Paweł 156 juz mnie wyprzedził
    I w zasadzie jako nasz specjalista od PR powiedział wszystko, jednak nie był bym sobą gdybym nie powiedział paru słów od siebie

Przepraszam, że dopiero teraz, ale dla mnie Zlot jeszcze się nie zakończył, wczoraj musiałem oddać 159 w Warszawie i po 3 godzinach spędzonych w PKP ponownie znalazłem się na "Oleńce" aby odebrać Ducato i wrócić nim do Poznania. Dzisiaj szybki rozładunek, sprzątanie dostawczaka i teraz mogę zasiąść przed kompem i przeczytać co piszecie

Tak więc, na wstępie tej przydługiej wypowiedzi chciałbym w imieniu Wszystkich osób zaangażowanych w organizację Zlotu podziękować Wszyskim uczestnikom za przybycie i stworzenie tak fantastycznej atmosfery.
    Bez Was cała ta impreza nie była by nic warta

Osobiście chciałbym podziękować:
    Kate, Fredowi, Pawłowi 156, DDevilowi, Natalii, Łukaszowi A, Adasco, Superjahuoo7, 75andrew155,Robakowi#21, Korczowi, Mirce, Mariuszowi, Moninice, Jarkowi, Rudixowi, Oli, Slip83, DARO-RT i wszystkim tym Których nie wymieniłem a pomagali przy organizacji tego Zlotu.
    Tak na prawdę to dzięki Wam ten Zlot był tak udany.

Teraz kilka słów odnośnie konstruktynych uwag:
    Jak zwykle przy tego typu imprezach, pewne rzeczy wymykają się z pod kontroli lub ujawniają się pewne niedociągnięcia.
    W tym roku bardzo duży wpływ na przebieg imprezy na lotnisku miała pogoda , czynnik całkowice nie zależny od Organizatorów
    Klasa MINI tak długo czekała na starty na 1/4 mili, bo szczerze powiedziawszy do końca nie było wiadomo czy 1/4 mili się odbędzie. Przyczyna -warunki pogodowe, sprzęt którym mierzono Wasze czasy jest wart kilkanaście tysięcy dolarów i nie jest przystosowany do pracy pod wodą Jednak koledzy z SSS zdecydowali się zaryzykować, za co im bardzo dziękuję
    Właśnie dla tego tak szybko zapalali ZIELONE, bo osobiście prosiłem ich o to, aby wszystkie grupy mogły spróbować swych sił w sprincie.
    Jeśli zaś chodzim o troleje, stewarta i matę poślizgową, to chylę głowę i przyznaje, że w tej kwestii zabrakło organizacji, a raczej nadzoru nad prowadzącymi te konkurencje.
    Obiecuję, że przy następnej imprezie, która będziemy organizować takie błędy się nie powtórzą.

Nie był bym również sobą, gdybym nie odpowiedział na uwagi mniej konstruktywne, a bardziej złośliwe:

Bocian czy też Adamie, już w piątek mówiłem wszystkim, że będzie możliwość jazdy samochodami, które zostały przekazane przez FAP Organizatorom i w sobotę od godz. 15.00 Wszysc mieli taką możliwość.
    Jeśli chcesz mieć "przywilej" śmigania Spiderem po za kolejnością czy też innym samochodem, spróbuj zorganizować taką imprezę, załatw aby FAP przekazał te samochody do Twojej dyspozycji, podpisz odpowiedzialnośc za nie, a następnie umyj je i zatankuj Życzę powodzenia.
    No i ostatnia kwestia, kiełbaski dla Organizatorów - dziękuję bardzo tej osobie, która wpadłą na pomysł aby odłożyć te kiełbaski dla nas. Prawdopodobnie gdyby nie to, to większość z nas, poszła by spać z pustymi żołądkami, oczywiście zaraz po tym jakby posprzątały cały bałagan zostawiony przez innych, ale przecież ciebie Adam vel Bocian takie sprawy nie interesują
    Nie zapominij kolego, że byłeś na tym Zlocie tylko dla tego, że nasz kolega Robak#21 prosił o to, aby zrobić dla Was wyjątek i potraktować Was w sposób szczególny. Jak widać nie ma sensu robić wyjątków dla takich person ja Ty.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla Wszyskich uczestników V Ogólnopolskiego Zlotu Miłośników Marki Alfa Romeo, mam nadzieję, że na następnym Zlocie organizowanym przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Miłośników Marki Alfa Romeo Was nie zabraknie

P.S. Jako główny odpowiedzialny za organizację Zlotu będę bardzo wdzięczny, za przekazanie wszystkich uwag dotyczących organizacji Zlotu (negatywnych i tych pozytywnych) na mojego maila ar_33@alfaholicy.org , pozwoli to nam na organizowanie jeszcze lepszych imprez.
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 01-09-2009 o 15:02

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

a czy jest szansa na odp na moje pytanie odnośnie bardzo kiepskiego stanu płyty lotniska?
    W żaden sposób nie atakuję organizatorów ale chciałbym zapytać czy nierówn spasowane płyty, i wyrwy między nimi są: standardem na lotniskach, czy po prostu w budżecie zlotu było to wszystko co mogliśmy mieć.
    Czy dodatkowe jakieś inne czynniki zaważyły na wybraniu tego miejsca?
    z góry dzieki

slip83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek Zobacz post
    a czy jest szansa na odp na moje pytanie odnośnie bardzo kiepskiego stanu płyty lotniska?
    W żaden sposób nie atakuję organizatorów ale chciałbym zapytać czy nierówn spasowane płyty, i wyrwy między nimi są: standardem na lotniskach, czy po prostu w budżecie zlotu było to wszystko co mogliśmy mieć.
    z góry dzieki
    To może ja - jako rodowity Częstochowianin postaram Ci się przyblizyć sytuację.

Lotnisko w Rudnikach ma zawiłą sytuację prawno-własnościową. Właściciel kilka lat temu kupił teren za bezcen (prawdopodobna łapówa), bo chciał zarobić krocie. Niestety Częstochowa nie jest zainteresowana odkupieniem, ani dzierżawą terenu, a Aeroklub nie inwestuje, bo nie jest pewien swojego bytu w tym miejscu. Właściciel nie inwestuje, bo chce teren tylko i wyłącznie sprzedać po cenie 100krotnie wyższej niż ta za jaką zapłacił! SIC!
    I tak, ani porządnego lotniska, ani innych inwestycji na tym terenie nie widać... Płyta niszczeje i jeśli owy Zakopiańczyk nadal tak będzie działał to nic już jej nie pomorze...

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek Zobacz post
    z góry dzieki
    slip83, opowiedział o przyczynach stanu płyty lotniska
    Ja odpowiem o przyczynach wyboru tej płyty
    Kolego b.pawelek, zdajemy sobie sprawę ze stanu nawierzchni, ale biorąc pod uwagę, że na Zlot składa się wiele czynników, takich jak:
    lokalizacja (centrum polski),
    możliwości finansowe Organizatorów,
    zaplecze noclegowe w okolicach lotniska,
    organizacja atrakcji,
    lotnisko Aeroklubu Czestochowskiego spełnia większość w/w kryteriów.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33 Zobacz post
    Jeśli zaś chodzim o troleje, stewarta i matę poślizgową, to chylę głowę i przyznaje, że w tej kwestii zabrakło organizacji, a raczej nadzoru nad prowadzącymi te konkurencje.
    Nie nad prowadzącymi te konkurencje tylko nad samą organizacją tych konkurencji. Ja na lotnisku razem z Łukaszem nie skorzystałem dosłownie z niczego na lotnisku ale pretensji do nikogo nie mam.
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 01-09-2009 o 14:41

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995