Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 176

Temat: [156] Mikoda GT + Zimmermann

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Milicz
    Auto
    jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)

Domyślnie

no tak pomyliłem się o te dwa tłoczki ; omen.
    Panów z niemieckich autostrad zapraszam na angilską M3 w pobliżu Londynu szczególnie ostatnie 20mil w tedy poznasz różnice między natęzeniem ruchu w UK a w Niemczech.
    Fakt inna sprawa że ja np hamuję również silnikiem przez co oszczędzam hamulce. Ale jak ktoś mi porównuje tarcze za 100parę zł do typowych tarcz stworzonych do jazdy bardziej wyczynowej to serce mi się kraja

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał lukas1983 Zobacz post
    no tak pomyliłem się o te dwa tłoczki ; omen.
    Panów z niemieckich autostrad zapraszam na angilską M3 w pobliżu Londynu szczególnie ostatnie 20mil w tedy poznasz różnice między natęzeniem ruchu w UK a w Niemczech.
    Fakt inna sprawa że ja np hamuję również silnikiem przez co oszczędzam hamulce. Ale jak ktoś mi porównuje tarcze za 100parę zł do typowych tarcz stworzonych do jazdy bardziej wyczynowej to serce mi się kraja
    O typowych tarczach do sportu nikt tu nie mówi bo to wydatek rzędu 600-1000zł za tarczę 284mm + taka sama kwota za klocki.
    Co do hamulców z GTA i ich rozmiaru to technika poszła do przodu. Dziś cała masa aut ma tarcze o średnicy circa 30cm i wcale nie są to topowe wersje silnikowe. I o dziwo producenci którzy je montują nie montują ich jako "track use only". Naturalnie 156 to nie jest nowe auto - mimo to twierdzenie sugerujące, że hamulec w rozmiarze 284 to stoper który powinien wystarczyć każdemu jest mocną przesadą.
    Byłem na wyspach i znam obwodnicę Londynu. Nie sądzisz, że trochę bez sensu jest założenie, że jeśli tam się wiecznie stoi lub toczy to na każdej autostradzie tak jest?
    Faktem jest, że jeśli się dopasuje prędkość do lokalnych warunków to na autostradzie używa się hamulca o wiele rzadziej niż np na lokalnych drogach w Bawarii, Westfalii czy Podkarpacia

"... I guess it's just the way I'm wired."
    www.delta-HF.com
    Ostatnio edytowane przez dejv667 ; 07-05-2013 o 16:01

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar riflewod
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Pussywagon 156 1.9 JTD

Domyślnie

Ja na dniach planuję zakup mikody nacinanej bez otworów z klockami TRW, mam nadzieję że taki zestaw się sprawdzi
    Niestety komplet BOSCHA właśnie się kończy i był dla mnie troche za słaby więc stąd wybór na nacinane mikody bo na
    brembo maxy za 500 zł za komplet ni ma $

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

nacinane maja od reki, czy to jakies na zamowienie specjalne?

Użytkownik Romeo Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco

Domyślnie

Zaryzykuję mikody tylko nacinane z klockami zimmermann'a i zobaczymy, jak polecą po roku to trudno, koszt wielki to nie jest. Teraz mam też mikody ale zwykłe wentylowane. Jakiś czas temu zaczęły bić przy hamowaniu ale zakładam, że dlatego, bo Alfina stała w bezruchu ze dwa tygodnie i sporo rdzy na nich siadło, a właśnie od tamtego czasu zaczęły się te bicia. Jak się dotrą to postaram się opisać wrażenia z użytkowania.
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Pussywagon 156 1.9 JTD

Domyślnie

Od ręki , u mnie tarcze nie mają czasu żeby rdzą się pokryć <hahaha>

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Omen po czesci masz racje ale nie do konca ;]
    http://img268.imageshack.us/img268/7081/sportj.jpg

Mysle ze ta "wiekszosc" to troche za mocne slowo
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

tu nie chodzi tylko o pękanie tych tarcz więc niepotrzebnie skupiacie sie tylko na tym fakcie... Głównym problemem jest trwałość tej tarczy... Jest wykonana chyba z plasteliny,bo jak mi wytłumaczysz,że na jednym komplecie klocków zwykłych TRW zajechałem dysk prawie do minimum ? To też wina jazdy po torze ? Tylna oś jak zapewne wiesz nie dostaje tak w pizde jak przód, wiec to, że u ciebie jest na niej ok o niczym dobrym nie świadczy...

- - - Updated - - -

aby była jasnoś na klocku było jeszcze troche mięsa i to nie na 1000 km.

- - - Updated - - -
    Wiec odpowiadając w temacie absolutnie nie polecam do tych dysków nic twardszego od TRW. Jeśli miałeś zwykłe bremobo i byłeś z nich niezadowolony to bym ich nie zmieniał na Mikodę, tylko dozbierał do np Maxa i jego spróbował z lepszym klockiem niz Premier.
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Pussywagon 156 1.9 JTD

Domyślnie

Zgodzę się z tobą LIGAR tylko stojąc teraz przed kupnem kompletu hamulców wolę kupić 2x mikodę niż 1x brembo Wiem że trzeba zmienić jeszcze ale nie oszukujmy sie zamiana hamulców to pryszcz

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

riflewod, a ATE? Może coś pokroju ATE Power Disc i do tego jakiś ciut lepszy klocek Ferrodo(DS Performance), może jakiś Hawk - tylko że tu już się droższa zabawa zaczyna... Abyś tylko EBC uniknął, 3/4 asortymentu dostępnego na rynku będzie lepsze.