Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 149

Temat: Spalanie w Mito

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wieri Zobacz post
    A multiairy żrą trochę jaki się je kręci, ja zawsze mam spalanie ok 8-9 l w mieszanym cyklu, ale dominuje udział jazdy na dłuższych trasach.
    Ja tankuję 95, na 98 nawet nie spoglądam... I tak cena 95 przysparza o zawał.
    Twoja Bella wolałaby wyżej oktanowe paliwko moja w cyklu w większosci miejskim, jak pisałam ok 10l/100, a sądziłam, że QV więcej pije

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Moja w trasie potrafiła się zadowolić około 5-6 l/100 km (tryb D w większości). A po mieście tak ok. 8 l/100 km (tryb N). Teraz auto pokonuje bardzo krótkie trasy, po mieście, więc pali ok. 9,5 l/100 km.
    Frajda kosztuje ok. 11 l/100 km :-)
    Więc myślę - jest tak w normie.

ps. Sam jestem ciekaw Jola, jak jeździ Twoje 155 PS

Użytkownik Ogier Avatar Wieri
    Auto
    MiTo QV

Domyślnie

U mnie rekord na trasie Częstochowa-> Krk to 5.1 litra, ale to 130 km robię w ok 1h 50 min (przez Olkusz). Jadąc z kumplem (Leon FR Tdi) przez autostradę Miciak spalił mi 9.3 litra, średnia prędkość 111 km.h, dojechałem w 1h i 4 min. Teraz w maju, w zależności od funduszy, Miciak będzie miał ok 190 kucy albo 210 +.

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Wieri Zobacz post
    U mnie rekord na trasie Częstochowa-> Krk to 5.1 litra, ale to 130 km robię w ok 1h 50 min (przez Olkusz). Jadąc z kumplem (Leon FR Tdi) przez autostradę Miciak spalił mi 9.3 litra, średnia prędkość 111 km.h, dojechałem w 1h i 4 min. Teraz w maju, w zależności od funduszy, Miciak będzie miał ok 190 kucy albo 210 +.

Więc jak się chce to można zejść do rozsądnych wartości. Tylko coś za coś. Albo jazda autostradą 90km/h, albo po górskich serpentynach z częstą redukcją biegów, przyspieszeniami. Albo nuda albo frajda :-)

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    ps. Sam jestem ciekaw Jola, jak jeździ Twoje 155 PS
    Muszę przyznać, że jeździ całkiem fajnie, szczególnie przy tym większym spalaniu zapraszam na spot do wawy, a sam będziesz mógł się przekonać

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Jola Zobacz post
    Muszę przyznać, że jeździ całkiem fajnie, szczególnie przy tym większym spalaniu zapraszam na spot do wawy, a sam będziesz mógł się przekonać
    no własnie jola, zatankuj do pełna (98) to pojezdzimy ? sprawdzimy dlaczego tak ładnie ci pali, i czy to warto płacić? czy doznania są adekwatne do zainwstowanej w paliwo monety ? lol

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    no własnie jola, zatankuj do pełna (98) to pojezdzimy ? sprawdzimy dlaczego tak ładnie ci pali, i czy to warto płacić? czy doznania są adekwatne do zainwstowanej w paliwo monety ? lol
    ...a tego nie wiem, czasami jak nawet wezmę na Shellu 99, to nie wiem, czy to moje dobre samopoczucie mnie szybciej nie niesie lol Ale przynajmniej mam poczucie, ze poję Mitkę czyms najlepszym, co jest na rynku
    a swoją drogą mógłbys wpasc na spot KEN Center

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Jeśli będzie jakiś ogólnopolski w Wawie, to czemu nie :-) Nawet dla samego dźwięku silnika 155 PS warto się pojawić ...

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    Jeśli będzie jakiś ogólnopolski w Wawie, to czemu nie :-) Nawet dla samego dźwięku silnika 155 PS warto się pojawić ...
    Pewnie, że warto możesz i na spot warszawski wpadać

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Pewnie, że warto możesz i na spot warszawski wpadać
    Bywam w Wawie służbowo, ale niestety nie AR.... Ale może kiedyś będzie okazja. Daj znać wcześniej o terminach spotów :-)