Strona 10 z 42 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 416

Temat: Dołożenie czujników parkowania (Parktonic)

Użytkownik Rowerzysta Avatar CINEKX81
    Mieszka w
    LIBIĄŻ
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 2019, ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V EX HIGH SPORT 2009

Domyślnie

czujniki są na wtyczki nic nie trzeba lutować po prostu przepinasz na nowy, zdejmowanie zderzaka tez jest bardzo proste, 2 śruby pod zderzakiem po 3 śrubki od nadkoli i po jednej w tylnych lampach które trzeba zdemontować , końce zderzaków są na coś w rodzaju zatrzasków trzeba po prostu pociągnąć dość mocno, montaż jest również prosty a szczerze to łatwiejszy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    P-ń
    Auto
    AR 159 2.2 JTS Sedan 05r.

Domyślnie

Zamówiłem kabel ELM 327 , Fiatecuscan 3.6 już mam, poczekam aż przyjdzie kabel i co wyjdzie w tym magicznym programie. Jeśli potwierdzi że to czujniki to biorę się za rozkręcanie i wymiane. Gorzej jeśli to coś poważniejszego bo nie uśmiecha mi się ciągnięcie kabli wymiana centralki itp

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

A ja mam inne pytanie, czy w kazdym tylnym zderzaku są od wewnątrz miejsca na czujniki??

Użytkownik Rowerzysta Avatar CINEKX81
    Mieszka w
    LIBIĄŻ
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 2019, ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V EX HIGH SPORT 2009

Domyślnie

z tego co sie orientuje to nie ma, otwory oczywiście są odwiercane a dodatkowo w jakis sposób są dokładane (przylepiane bądź zgrzewane) tulejki w które wchodzi czujnik

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    P-ń
    Auto
    AR 159 2.2 JTS Sedan 05r.

Domyślnie

Tak więc po ciężkich bólach dotarł do mnie kabel, po jeszcze większych podpiąłem i sprawdziłem w Parking Control Valeo i... nie ma żadnych błędów. Natomiast objawy te same tj. Gdy włączę asystenta parkowania to przednie działają/ wskazują ok. Tylne również ale tylko te od zewnętrznych stron, natomiast środkowe tylne nic nie wskazują. Robiłem test ręką i tak samo wszystkie reagują na przyłożenie ręki, natomiast 2 tylne środkowe nie reagują. Wymieniać czujniki czy przyczyną tego może być coś innego skoro komputer nie widzi błędów (dodam że z 2 razy na liczniku wyskoczył komunikat żółty że parking not avalilable czy coś w ten deseń ale to tylko 2 razy, jednak program poprawnie się łączy reaguje na wsteczny widzi hak holowniczy ale błędów nie widzi)

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

U mnie podobnie było z przednim prawym - nie pokazywał zbliżającej się przeszkody. Po pół roku odmówił posłuszeństwa całkiem, wymieniłem go i teraz wszystko jest jak trzeba.

Do testów możesz zamienić z tyłu wewnętrzny czujnik ze środkowym. Wszystkie są takie same, więc nie powinno być problemu. Wtedy potwierdzisz uszkodzenie czujników.

Użytkownik Embrion
    Auto
    8888888

Domyślnie

witam chce zamontować czujniki parkowania ale niestety nie wiem skad pociagnac zasilanie do centralki . wiem ze ze swiatła cofania. ale ktore to przewody. po prawej stronie bagaznika mam jakies kostki przewody. moglbym prosic o pomoc w zlokalizowaniu przewodow?

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

W skrzynce bezpieczników w bagaju
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Panowie czy może mi ktoś podać rozmieszczenie czyli wymiary w miarę dokładne czujników z tyłu.Chce założyć i wiadomo że zależy mi na miejscach jak najbardziej oryginalnych .Będę montował takie z mocowaniami od środka zderzaka i wciskane od środka , wygląda to jak ori. ( no prawie )

Ps , zauważyłem przeglądając aukcje na all że są dwa rodzaje jakby bo jedne mają inaczej rozmieszczone a drugie inaczej ,może ważny rocznik polift albo co ?
    Pozdjęciu zderzaka zapewne nie ujrzę takich mijsc zaznaczonych fabrycznie.
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 14-03-2015 o 13:34

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

jeśli chodzi o fabryczne miejsca to mogą być zaznaczone. Kumpel w Vectrze C miał i z przodu i z tyłu ori miejsca zaznaczone. Ale jak już wspomniałem to była Vectra, Ja nie ma dużo roboty ze zdjeciem zderzaka to może warto zobaczyć.
    Ja, montując czujniki do 156 oglądałem mniej więcej jak to wygląda w wersji po lifcie (przed liftem nie było takiej opcji) i tak to założyłem. Działanie było idealne, zdecydowanie lepsze niż u teścia, gdzie montowałem czujniki z allegro w miejscach fabrycznych (kupił zderzak z dziurami).