Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Pół bańki to kosztuje Maser... Alfa mogłaby kosztować ździebełko mniej niż BMW.
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Hmmmm , zastanówcie się !
jak Fiat może sprzedać Alfę ? Alfa to Włochy , a Włochy to Alfa , Wieś wagen ze znakiem mediolanu ?
To tak jakby Turcy wyrzekli się Islamu !
Niestety nie tylko Wloch i nie tylko kombi, tez coupe, kabrioleta, czy bezsensownego SUVa, bo jak Alfa ma sie na dobre sprzedawac (jakkolwiek sensownie sprzedawac), to musi wyjsc poza Wlochy i poza game modelowa zlozona z 2 modeli, kazdy po 1 wersji nadwoziowej. Mysle ze Julka Sportwagon to mit wymyslony przez dziennikarzy kiedys w seszonie ogorkowym miedzy salonami, a moznaby zrobic nie tylko Sportwagona, ale i Sprinta i moze 4 miejscowe kabrio (jak Audi A3, czy BMW1 - tylko w tej wersji i coupe poprzednia 1-ka byla dla mnie akceptowalna pod wzgledem designu). Nawet Toyota sie zreflektowala i jak dzis pokazala nowego Aurisa to od razu w wersji kombi (obie wersje to male koszmarki, ale taki styl zapanowal w designie Toyoty-z generacji na generacje coraz gorzej, tym razem z oblej nijakosci w agresywny koszmarek). A pomyslow designerskich nie brakuje-wystarczy wykorzystac niektore znakomite moim zdaniem kreski z prywatnych wizualizacji fanow
Ale oprocz gamy nadwoziowej i modelowej musza rozszerzyc tez palete silnikow, tak, zeby Giulia GTA "konczyla sie" ok. 450 KM (oczywiscie z opcja Q4), a Julka GTA siegala do 300 KM i zeby obie przy tym pamietaly co oznacza koncowe A, wtedy naprawde bylaby szansa nawiazac do pieknych tradycji i czyms sie wyroznic, bo ludzie nie chca wcale placic "mniej niz za BMW" - nabywcy tej marki wola nawet placic wiecej - przez to m.in. "bezsensowne" X6 sprzedaje sie lepiej niz tansze i praktyczniejsze X5. Designem tez Wlosi nie wszystkich przekonaja, bo znam takich, ktorzy marzyli o Vectrze C (pod wzgledem designu i caloksztaltu, naprawde!)...
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Moje zdanie jest takie:
Nie ważne czy sprzedadzą czy sami będą coś działać. Ważne żeby żeby coś robili bo zaraz nie będzie czego sprzedawać!
Audi kumpla jest właśnie z 2005. Ja użytkuję 2.0 z 2008 roku, z tym że nie wiem czy u mnie jest po upgrejdzie. Może trochę zależy od tego gdzie się jeździ. U mnie więcej w trasie. A może od farta bo jak to mówią - jak ktoś ma pecha to i palec w dupie złamieA ja miałem, zarówno w Audi A4 jak i w Passacie B6 do tego blok slinika, napęd pompy olejowej (wałki wyrównoważające), uszczelka pod głowicą i jeszcze kilka innych "drobnostek". I to były moje ostatnie doświadczenia z "niezniszczlnymi" niemcami.
A miałem ich kilka i w tych do 2005r. żadnych problemów nie było. Kłopoty zaczynają sie od 2005r.
Tak więc pisanie o bezawaryjnyc samochodzie i przykładkie Audi z 2.0TDI to "lekka" przesada.
W każdym bądź razie miło że wypowiadasz się na temat aut którymi sam jeździłeś a nie opierasz "wiedzy" na vwszrot.pl jak niektórzy z forum.
Miło widzieć w końcu postęp u alfy.Od roku mam 159 i żadnych problemów nie miałem.
Ja raczej miałem na myśli Fiata - Alfa może zostać w niszy.
Byłem przed chwilą na stronie alfy i jest niezła promocja na giuliettę z fabryczną instalacją LPG gratis
I zajrzałem jeszcze na cennik 159-tki i tam... jedna benzyna i dwa diesle!
Gdzie te słynne V-szóstki alfy? I jak ma być dobrze skoro nawet Wy - fani marki jeździcie dieslami- fakt faktem udanymi!
bo to silniki Fiata![]()