Ale czego żądasz, bo nie kumam? Ma wziąć szrota, czy dopłacić do remontu?
Ale czego żądasz, bo nie kumam? Ma wziąć szrota, czy dopłacić do remontu?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Powiem tak ,jak oddam mu auto to wiem ,ze nie kupie juz AR ,poniewaz bede miala uraz i strach.Chcialabym wyremontowac silnik i jezdzic przynajmniej wiem co mam i czym jezdze
---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:56 ----------
wole niech zaplaci za remont i narka
Niczego nie żądam, po prostu lepiej wyremontować ten silniczek, żeby już służył dobrze koleżance a cześć poniesionych kosztów powinien pokryć sprzedający. Widać że koleżanka chce odratować auto, pomimo tego nie miłego incydentu na starcie. Tak czy inaczej będzie musiała ponieść jakieś koszty z tym związane, ważne żeby je zminimalizować poprzez przekonanie gościa, że sprzedał jej auto nie do końca w dostatecznie dobrym stanie. Jak nie chce polubownie, to trzeba wyegzekwować inną drogą, w końcu to koleżanka jest poszkodowana w tej sytuacji, i ma prawo do zwrotu poniesionych nakładów finansowych nie ze swojej winy. Przecież obciążenie na starcie 5000 zł na rzeczy nie związane z wymianami eksploatacyjnymi to nie mały wydatek.
To było pytanie do Niej :-)
---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:06 ----------
Oceniając to racjonalnie - prościej i logiczniej jest zwrócić auto, które moim zdaniem nie rokuje dobrze (o ile Sprzedający chce je wziąć) niż zakładać mu sprawę cywilną. Nawet, jeżeli Koleżanka ją wygra, to pozostaje jeszcze kwestia wypłacalności Sprzedającego i ściągnięcia z niego tej kasy.
Nie wiem, jak dla mnie kompletnie bez sensu. Ładować kasę w trupa, ze znikomą szansą na jej odzyskanie, jak w bazarze jest mnóstwo pewniejszych aut.
Ale to tylko moje zdanie i każdy robi wedle własnego uznania.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
i jak sprawa wygląda??
to myslicie ze lepiej sie nie sadzic z gosciem?
Jeżeli masz możliwość zwrotu auta - zrób to!
jeśli będziesz musiała sie sądzić z gościem. To to zrób.
czekam w pn rzeczoznawca pojedzie na warsztat zrobic reszte zdjec ,bo mieli powyciagac zawory z glowicy i wyciagnac tloki z korbowodami