Kilka dni temu pisałęm post w tej sprawie. Forum za sprawą błędu serwera straciło mój profil i wszelkie wpisy natomiast u mnie było tak. Któregoś dnia w samochodzie stał się wyczuwalny zapach jakiegoś przypalanego płynu. DŁugo nie wiedziałem co to za plyn ponieważ zadnego nie ubywało, co ciekawe jadąc do 3500 obr wszystko było ok dopiero po przekroczeniu tych obrotów zapach się intensyfikował.Diagnoza ...nagrzewnica. Tak a propos nie kupujcie uzywanych okazuje się że moim mechaniorom udało się znaleźć nową za 90 zł i to nawet nie na allegro.Wszystko było by ok żeby nie to że po wymianie nagrzewnicy wyskoczyło :momentary itd.....
Sprawdzone bezpieczniki w bagazniku pod maską na podszybiu i oczywiście pod kierownicą. Potem przekażniki, żeby tego było mało sprawdzone kable ,połączenia i złączki kilka razy usuwane błędy klimatyzacji aż wreszcie załamali ręce . Samochód odstawiony do ASO I diagnoza : Padniety Ics .Płyn chłodzący z pękniętej nagrzewnicy ma zwyczaj skapywać sobie po przewodach do przekażników za Ics i do samego niego co mimo odłączonego na czas naprawy akumulatora doprowadziło do jego awarii. Co ciekawe odprowadzająć samochód do warsztatu ics działał w pełni tylko bardzo parowały szyby. W gruncie rzeczy wiecie już chyba wszystko gdzie szukać , a zacząć od sprawdzenia BEZPIECZNIKÓW POTEM innym iCS-IE aż do przekażników... Komunikat momentary .....itd nie ma nic wspólnego z poziomem gazu klimatyzacji bo i takie sugestie się pojawiały. Wg autoryzowanego serwisu to częsty problem alfy 166 . Jakby ktoś miał pytania chętnie odpowiem . Pozdrawiam