gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
najdluzsza podroż?Irlandia ( część północna) do Krakowa
36 godzin podróży
w tym 5 h i 15 min na promach
przerwy tylko na tanmkowanie
moja 156 dała rade
jeden kierowca
a potem powrot....
wczasy na mazurach,w sumie niewiele km ale z pełną obsadą ,ok,2000 km,jazda spokotylko lać,a kilometry same ubywają.
A ja na 90% w weekend jade do Londynu, 1660km drogi, prawdopodobnie wyjade kolo 3-4 w nocy by byc na miejscu wieczorem. Czy ma ktos moze jakies rady na ta podroz? Jesli chodzi o trase to nie ma wielkiej filozofii, w Polsce wpadam na A4, a dalej jak GPS pokaze.
na pewno dużo snu przed wyjazdem :p a tak na poważnie to mierz siły na zamiary - 1600km to bardzo dużo jak na jeden przelot i nie wiem czy do wieczora tam dojedziesz. No i obowiązkowe postoje co 200 km choćby na 2 minuty, żeby pochodzić chwilę i się ożywić, bo jak na autobahn wpadniesz to jest to trochę monotonna jazda i potrafi skutecznie uśpić
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
O snie i odpoczynkach wiem, tempomat mam;]
Wczorajsze ponad 500km Alfą 75 (9 godzin z dwoma 10-minutowymi przystankami) nie jeżdżoną praktycznie w ogóle przez 8 lat, z choinką na całej desce i jak się okazało nie działającym wentylatorem chłodnicy... Więc na autostradzie 70-80 km/h... Kilka godzin spędzone na żarliwej modlitwie, żeby dała radę. DAŁA.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 25-09-2012 o 07:38
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Widzę w końcu nabyłeś upragniony wózekGratuluje i zazdroszę
Żeby nie było OT niedawno wróciłem z urlopu na Chorwacji w jedną stronę jazdy 1060km tam 11,5g z dwoma krótkimi przystankami, bo zmęczony jechałem, powrót ta sama odległość, ale już wypoczęty jazdy 11 godzin do domu z przerwą 5min tylko na tankowanie
Łącznie z jazdą tam na miejscu ok.2200km kolejne na licznik wskoczyło![]()