Ile za strojenie 1.9 140PS z większym turbo?
Ile za strojenie 1.9 140PS z większym turbo?
jeżdżę prawym jak stanowi prawo
a że do roboty jadę po 23 to z 3 pasów oczywiście większość debili wybiera środek mimo iż akurat ten odcinek którym śmigam ma wszystkie 3 dobre
na lewym bywają "szybcy wyprzedzający" którym troszkę czasu zabiera wyprzedzenie i zjechanie na środkowy , na środkowym to już ogólny przegląd "emerytów" , tylko prawy idzie płynnie bo pusty :-) to sobię lecę bez przeszkód
siewcu - z pytaniami o cipa z innym turbo to już do cinka bo zasadniczo grupowy obowiązuje dla aut seryjnych
więc cinka musisz zapytać czy na grupowy się łapiesz z innymi gratami
będzie jakaś tura IV zapisów na grupowy w najbliższym czasie??
Byłem, wróciłem.
Dzięki Marcinowi wreszcie dowiedziałem się czemu mam tak mało elastyczne auto, bo turbina praktycznie wstawała dopiero powyżej 2000 rpm. Problem leżał w EGR, który już - jak to każdy EGR - się zapychał. Już samo zaślepienie EGR-a spowodowało, że turbinę słychać było dużo wcześniej.
Hamownia pokazała, że mój motorek to niemal katalogowy przykład mocy z fabryki. Zbadano 152 KM i 305 Nm.
Gdyby nie sprzęgło, które nie jest pierwszej nowości dałoby radę uzyskać 180 KM i 390 Nm. Jednak przy tak dobranych parametrach sprzęgło odmawiało współpracy.
Na razie stanęło na 177 KM i 372 Nm.
Wykresy dziubane na szybko.
![]()
Ostatnio edytowane przez maciey ; 15-10-2012 o 09:32
a tak sie spytam przyszlosciowo, ktory lepszy to remapowania, starszy 1.9 8v (120 kucy) czy juz nowszy 1.9 16v (140 lub 150) ?
Jak to powiedział Cinek opisując krótko mój silnik - wdzięczne, udane silniki z dużym potencjałem.
Na placu przede mną stało punto 1,9 8V, po wymianie IC wyciągnęli z niego 150KM, tak więc zdecydowanie lepszy do remapu jest ten 16V