Bo chceniem nic sie nie zmieni. Co mogę zrobić to po prostu kupić i tyle.
Ale czy sukcesu marki chce jak juz o chceniu? Taniej i masowej alfy dla każdego i za każdym rogiem? Nie chce jesli to miałoby być tym "sukcesem"
A w temacie jazdy z filmu powyżej - oczywiście ze brak machania reka do lewarka to lepsza jazda, dlatego cieszyć będzie taka skrzynia i takie łopatki , nawet za dopłatą czy zamiast jakichś pierdolek typu duży ekran.
Taniej niż przez ostatnie 20 lat z pewnością nie będzie (ale od przekonywania, że jest "za drogo" to są tu inni), zatem połowa tego problemu odpada
Miałem pisać wcześniej (po tym jak zamieściłem info o tym, że AT w QV dopiero wchodzi na rynek #9938), że w filmikach jest manual vs. automat (pomijając już fakt, że to różni autorzy i odmienne warunki), ale dzisiaj jest lepsza ku temu okazja.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 08-09-2016 o 15:46
Alfa Romeo Nel Cuore
7.32 nowy rekord na nurburgringu
https://www.youtube.com/watch?v=5TszwxTQ1v8
ekhm.. ekhm.. no, akurat jednej mojej Alfie, do tego Mazda właśnie służy i świetnie się w tej roli sprawdza- ma akuratne DMC swoje i przyczepy, można na kat. B holować
- to poza dłuższą anteną i głębszym bagażnikiem kolejna jej zaleta.
Swoją drogą ciekawe jakie DMC swoje i przyczepy ma Giulia. Choć to pewnie od wersji silnikowych zależy.
Czepiliscie w się Mazdy, a prawda jest taka, że gdyby AR zrobiła tak jak mazda kilka lat temu z wejściem skyactive, szumem medialnym i swoim marketingiem, to nikt by się tu nie zastanawiał czy marka przetrwa. Może zamiast wysmiewac można by co nieco podejrzeć?
No ale jak! Przecież AR to jedyna i najlepsza marka, a cała reszta to niemiecki/japonski szajs...
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Gulietta miała dość mocny marketing, przynajmniej w Poznaniu trąbili o niej ciągle w radio bo marketing był połączony z promocją w jednej z galerii handlowych i można było wygrać ją w jakimś konkursie - bez przerwy było "Ah! Gulietta" w radio.
Czy miało to wpływ na fakt, że dość dużo ich widać na ulicach? Nie wiem. Ale jednak jeździ ich "sporo". A chyba jeszcze więcej MiTo.
Fiat Stilo miał aż przesadzony marketing i nie pomogło to sprzedaży - również kwestia rozbiła się o pozycjonowanie cenowe, nie pomogły materiały i wyposażenie standardowe lepsze niż w Golfie ani gwiazdy F1 w reklamach. Prawie zbankrutowali na tym i przyczyniło się to do szybkiej śmierci modelu.
Giulia to z kolei przegięcie w drugą stronę. Jak dla mnie totalna cisza. Mieszkam na przeciwko ASO Fiat/AR i nawet nie widziałem ani razu reklamy a Fiatem 500 było zawalone całe miasto i wszystkie billboardy w promieniu kilometra od tegoż ASO.
AR nie stać na model niszowy, zwłaszcza taki "nijaki" jak Giulia - wygląd ma szczerze mówiąc dość mdły (z tyłu Kia Optima, z przodu czegoś brakuje w okolicy lamp, a przy 159 podwija ogon i chowa się do cienia). Tym bardziej nie rozumiem polityki ciszy reklamowej i wstrzymywania prezentacji kolejnych wersji silnikowych. Gdyby wszyscy chcieli dizla 2.2 to już by jeździły po ulicach...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Mazda została "czepiona się" z powodu stawiania jej jako alternatywy dla Giulii, a nią nie jest.
A nie z powodu swoich jakichś wad własnych modelu 6 czy firmy i jej działań.
A sprzedaż ma nie dzięki marketingowi, tylko konsekwencji, przez lata budowanej niezawodności (przeciwna strona tabelek niezawodności w porównaiu z Alfą, i tak po prostu faktycznie jest) i robieniu swego jak należy. Tego, a nie marketingu by się Alfa mogła uczyć, bo póki co to latami się miota we wszystkie strony . A w Maździe jest kilka jasno określonych modeli, wiadomo czemu który służy , przez lata są tłuczone , liftingi, bez reowlucji a ewolucyjny rozwój i już. I mamy później Mazda Miata Challenge, na całym świecie puchary MX5tek,przy baku istnienia Alfy w sporcie, mamy Wankla przez całe lata utrzymywanego , i mamy Fiata 124 dzięki mariażowi jej z Fiatem. Więc w rodzinie jest w zasadzieNikt z niej nie kpi jako z marki Mazda i jej produktów, tylko z zestawiania konkretnego - Mazdy 6 z Giulią.