7:32 zostało już dostrzeżone
http://auto.dziennik.pl/aktualnosci/...rburgring.html
http://superauto24.se.pl/moto-news/a...rd_889200.html
http://www.autostuff.pl/nowe/3088/al...a-nurburgringu
i jeszcze to
TG: the Alfa Romeo Giulia is a Nürburgring hero
http://www.topgear.com/car-news/vide...rburgring-hero
Ostatnio edytowane przez Archi ; 09-09-2016 o 15:59
Alfa Romeo Nel Cuore
Bo Giulia to Q a Mito i Giulietta to QV, wszystko sie zgadza.
A propo kombinezonu, mysle przy tych prędkościach wiele by mu nie pomógł a tak chlop w T-shirtcie i jeansach jest i lżejszy i ma większy komfort wiec moze bardziej swobodnie cisnąć![]()
I nie było wersji mocniejszych niż Mito 170 hp i giulietta 240. Może to celowy zabieg i zostawili sobie miejsce na Giulię QV np. 550hp?
Tak, oglądałem w salonie AR, dziś byłem popatrzeć jeszcze raz i w poniedziałek robię jazdę testową (2.2 180KM, niestety manual).
Niestety wcale nie jest jej ładnie w czerni, czego nie można powiedzieć o poprzedniczkach. I tak jak pisałem wcześniej, brakuje czegoś przy lampach z przodu, tam gdzie 159 ma chromowane listwy (nerki na to mówią, zdaje się?) w Giulii jest jedynie przetłoczenie zderzaka, które z odległości większej niż 1m jest niewidoczne i przód robi się jakiś taki płaski i pusty.
Może będzie to lepiej wyglądać na żywo w ciekawszych kolorach, np. Monza Red, ale czerń zdecydowanie nie pasuje Giulii a to wielki grzech moim zdaniem
A ponieważ jestem (nadal) zainteresowany kupnem Giulii, to zapytałem też o opcje finansowania. Poza "leasing to jak pan chce taki będzie" dostępna jest też opcja tzw. "wynajmu", czyli (jeśli dobrze pamiętam liczby):
1. wpłata 5% wartości
2. 24-36 rat po ~1000zł
3. możliwość wykupu za ~50% wartości
czyli dla Julki za 200k, 10k PLN wpłaty, 36k pln w ratach a potem wykup ~100k PLN, łącznie ~146k PLN
Brzmi jak leasing dla nieposiadających działalności
Gdyby wykup końcowy był wyższy niż 50%, to wtedy można by mieć 3 lata wypasioną wersję za małą opłatą miesięczną a potem zmiana na nową...
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 09-09-2016 o 17:01
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Właśnie przed chwilą jechałem Giulią - piszę z serwisu Alfy korzystając z ich Wi-Fi (w końcu!). Luźne wnioski na szybko.
1. Cudownie neutralna w zakręcie, zero szarpania przy wychodzeniu gazem w łuku - bajka!
2. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że kierownica była za blisko (mam dość krótkie ręce), ale już mi się tego nie chciało poprawiać - pozycja za kierownicą elegancka. Rozmiar kierownicy też świetny.
3. Wspomaganie w trybie N jak dla mnie nieco za mocne - w trybie D jest OK.
4. Przy gazie w nawrocie na suchym, nawet w trybie D, samochód bardzo szybko skorygowany i ustawiony na właściwe tory - więc na sucho raczej ciężko będzie tym wpaść w poślizg.
5. Bardzo krótki skok pedału hamulca - pewnie idzie się przyzwyczaić, ale na początku lekki dyskomfort.
6. Przy odpalaniu gałka faktycznie zadrżała, ale podczas jazdy nie zwracałem na to w ogóle uwagi, raczej nie przeszkadza.
7. Diesel całkiem kulturalny, ale jednak przy depnięciu na 4-ce od 80 km/h słychać klekocik.
Przy zakupie benzyny na firmę golas z dołożoną nawigacją + czujniki parkowania tył za 125 tys. zł (to już chyba było) - jak dla mnie cena jak najbardziej rozsądna.
EDIT: Dostałem też katalog. Jest naprawdę ładny.
Co do benzyny - można już zamawiać z datą produkcji przypuszczalnie na grudzień. Demówki w benzynie miały być na wrzesień, ale w systemie nadal nie ma info, że poszły do produkcji.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 09-09-2016 o 18:44
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Pan w salonie twierdził, że na jedną sztukę też (na firmę oczywiście) - specjalnie o to pytałem, bo mi się kołatało po głowie z tego wątku, że ktoś wspominał 2 sztuki. Jeździ to świetnie, ale jak dla mnie za szerokie auto - ale następca Giulietty na skróconej platformie byłby u mnie zdecydowanie nr 1.
- - - Updated - - -
Bez żadnych myków, po prostu na fakturze musi widnieć firma.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS