Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Czy może ktoś podać link do oficjalnej wiadomości, info na stronie dealera, alfa romeo bądź ofertę z ceną i wyposażeniem Giulii za 125 tys?
Wiele już opowieści słyszałem.
Jeśli to prawda, to urealnienia ceny zmuszeni byli dokonać zanim jeszcze rozpoczęli sprzedaż. Widać klienci nie walą drzwiami i oknami i jakoś mnie to nie dziwi, puki co.
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Skończ Waść wstydu oszczędź...
Każdy, kto śledzi ten temat a nie pisze z nudów lub dla zasady wie, że chodziło mi o wersję benzynową bo o niej cały czas była mowa. Dlatego nie wpadło mi do głowy, żeby to pisać w poście, który z uporem maniaka cytujesz... To jest dla większości jasne, jak słońce.
W tym temacie nie było nigdy mowy o pakiecie dwóch Giulii 2,2 za 125 tys dla firm.
Sprawa dotyczyła cały czas wersji 2,0 dla firm i wypłynęła przy okazji spekulacji co do cen benzyny.
Więc czytaj częściej niż piszesz a będzie wszystko i dla Ciebie klarowne.
- - - Updated - - -
Napisz np do CARSERWIS do Marka Babińskiego. Jako jeden z najlepszych sprzedawców AR (przez kilka lat miał bodajże tytuł najlepszego) ma pojęcie, wiedzę i pewnie Cię poratuje.
Tak, jak piszesz rynek weryfikuje wishful thinking FCA PL i zmieniają się warunki na lepsze. Ale takie decyzje świadczą tylko o złym podejściu do marketingu. Kto i po co wymyślił ten pakiet dwóch aut w benzynie dla firm jest dla mnie zagadką.
Dodatkowo zainstalować wtrysk wody, spoilery, które przy wjeżdzie na drogi publiczne muszą być odkręcone, zrezygnować z klamek, wygłuszenia i głośników w drzwiach i wszelkich udogodnieN,oraz podnieść cenę o 200.000-wtedy mielibyśmy specyfikację M4 GTS.
Czterodzwiowy sedan z pełnym wyposażeniem , którym bez bólu można jechać na wczasy lub do pracy ma kilka sekund gorszy od o 200.000 droższej BMW z wywalonymi wnętrznościami,która średnio nadaje się do normalnego uzytkowania-słabo Alfo, baaaaardzo słabo...![]()
Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
Jedna rzecz jest w tym fake'u totalnie z doopy co by nie przeszlo - tylny slupek, ni z gruszki ni z pietruszki.
Ehh jeden wartościowy wpis na 3 strony pierdzielenia o pupie Maryni.
Tylny dyfuzor jak w hamerykanckiej Ti, ciekawe jakie jeszcze różnice względem Super. Piszą, że zmiany dotyczą głównie przodu auta, tzn. większa kratka-siatka na przednim zderzaku. Pojemność bagażnika inna - 480 litrów.
Co do silnika, wymieniają 1.75 TBi, 241 KM 340 niutów z sześciobiegową skrzynią TCT. Albo jest to dziwne, albo koleś ćpie i pomylił Giulie z Giuliettą :/
https://translate.google.pl/translat...oce&edit-text=
Z kolei tutaj piszą o napędzie Q4, o innych zderzakach z tyłu i z przodu podobnych do Q 510KM, inna gama wykończeń wnętrza i silniki jak pisał Belfer. Połowa to spekulacje jednakowoż.
https://translate.google.pl/translat...%2F&edit-text=
- - - Updated - - -
O samym 2.0 200HP piszą jeszcze iż moc znamionową osiąga przy 5000 RPM a moment 330 Nm przy 1750 RPM, cały z amelinium, elektro-hydrauliczne zawory (zmienna faza), wtrysk bezpośredni 200bar. Ciekawe ile wspólnego z JTS i ile nowych problemów znim będzieSilnik przeznaczony wyłącznie dla AR, nie będzie w innych autach FCA.
- - - Updated - - -
Tu oryginał zdjęcia
![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
To nie jest QV![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była