Zatankowałem do pełna i przejechałem na tym 1150km
Zatankowałem do pełna i przejechałem na tym 1150km
Czy to możliwe żebym cię widział w niedzielę na Słowacji lub w Polsce blisko granicy? Jechałem z kolegą na motorach do Zakopca i mi dwa razy taka Alfa mignęła (siwa, na rejestracji KTT, z dupnym spojlerem)
Żeby nie było OT:
mycie przy użyciu środka apc, odtłuszczanie zmywaczem silikonowym, glinkowanie, odtłuszczanie zmywaczem silikonowym, wosk Fusso 12m, odtłuszczanie szyb z zewnątrz i wewnątrz + RainX.
Przeczyszony EGR nie było z nim źle, ale nie domykał się 2mm teraz się domyka i ??? autko ma lepszego kopa od dołu :-)
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Zamontowana nowa metalowa rura dolatowa zamiast gumowej.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Co prawda nie dziś, a wczoraj. Bella dostała naklejki z włoską flagą, a potem woskowanie lakieru.
![]()
A ja dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy i wyczyściłem panel sterowania szybami i lusterkami bo strasznie się lepił... W przyszłości może pomaluje obydwa.
Zacząłem dziś przeprawy z wymianą tłumika końcowego i rury od środkowego. Końcowy z rury jakoś zszedł (chociaż był jak przyspawany, trzeba było wszystko wyginać), ale przy próbie odkręcenia rury od środkowego niestety śruby się pourywały. A są to na tyle twarde śruby, że nie idzie ich ani wybić ani rozwiercić. Próbowałem też grzać palnikiem, ale i tak nie poszły. W głowie już jest nowy pomysł, więc jutro może uda się to złożyć i z wydechu do zrobienia zostanie tylko coś z katalizatorem (pewnie przelot).
Oprócz tego wykręcone i przejrzane świece - wszystkie 8 kwalifikuje się do wymiany, więc jutro zakupy i będą założone nowe![]()
[QUOTE=Bebok;1664173]Czy to możliwe żebym cię widział w niedzielę na Słowacji lub w Polsce blisko granicy? Jechałem z kolegą na motorach do Zakopca i mi dwa razy taka Alfa mignęła (siwa, na rejestracji KTT, z dupnym spojlerem)
całkiem mozliweduzo jezdzilem w niedziele
pozdro kolego
![]()
Nowe łożysko w sprężarce klimy ponieważ stare prawie już stanęło, nowy pasek wielorowkowy.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
Ja wymieniłem nie dzisiaj ale w weekend reflektory przednie (bo już były tragiczne). W najbliższy weekend w planach jest założenie nakładek na pedały i jakieś polerowanie, albo malowanie zacisków![]()