Za 4-5 lat pojawi sie temat: "Giulia, klapki wydechu- jak naprawić uszkodzoną membranę siłownika?"
Tutaj Q za 61 tys. Euro! http://suchen.mobile.de/auto-inserat...226228491.html
Do tego dostaniemy ją już 2-3 miesiące po zamówieniu.
Za 4-5 lat pojawi sie temat: "Giulia, klapki wydechu- jak naprawić uszkodzoną membranę siłownika?"
Tutaj Q za 61 tys. Euro! http://suchen.mobile.de/auto-inserat...226228491.html
Do tego dostaniemy ją już 2-3 miesiące po zamówieniu.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 21-09-2016 o 19:30
Dostałem info od gościa z BB, że będzie Giulia 330HP...
Było podawane 1.5 roku temu, ale potem różnie się działo. Wg. mojego info wszystko jest już gotowe, ale zwlekają z jej pokazaniem.
I dlatego warto było opóźniać premierę. Od samego początku Alfa będzie oferować piękny wachlarz mocy, więc zarówno klienci Mazd 6 jak i klienci BMW znajdą coś dla siebie. Alfa 159 niestety nie oferowała takich bajerów...
"Ale Giulia nie ma diesla V6" narzekanie za 3, 2, 1...
Ostatnio edytowane przez 145Q ; 21-09-2016 o 21:23
Mniam takie 330kucy będzie miodzio bo 280to trochę za mało by było i za duża dziura do 510
Wysłane Huawei P9 przy użyciu Taptalk
Coś o Giulii, ale od "kuchni".
http://www.quattroruote.it/news/indu...no_plant_.html
Alfa Romeo Nel Cuore
Jak dla mnie to Włosi dobrze kombinują.
Alfa dawno nie miała takiego wachlarza opcji i wersji nadwoziowych.
W zasadzie każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego po wejściu całej palety silnikowej i wyposażeniowej.
Mamy zarówno 3 wariacje nadwoziowe, będzie cała masa konfiguracji wnętrza (ja już naliczyłem 4 rodzaje foteli ze względu na ich kształt i budowę), spektrum mocy od 136 do 510 KM zadowoli każdego, opcje ekologiczne/ekonomiczne też się pojawiły.
Do pełnego "sukcesu" brakuje mi tylko SW. Co ciekawe nikt z FCA nie chce zaprzeczyć ani potwierdzić takiej wersji. Niestety plan produkcyjny do roku 2020 nie przewiduje takiego auta. Chyba, że Giulia w innej wersji nadwozia to dla nich nadal zwykła Giulia...
Poniżej wnętrze z Veloce.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 22-09-2016 o 08:04
No, tutaj popłynąłeś... 3 wariacje nadwoziowe? Co to jest? Na tej zasadzie to Giulietta ma/miała z 5... Czy doczepienie każdego spojlerka będziemy już nazywać "wariacją nadwoziową"? Co do wnętrza, super fajnie, że są 4 rodzaje foteli - ale jest JEDEN rodzaj tapicerki materiałowej i JEDEN (zdaje się) półskóry. W Citroenie Cactusie jest więcej.
Co do silników, to poza 510 KM i dizelkiem 2.2 w 2 wariantach, na razie żadnego innego nie ma. Pomijam fakt, że jeśli dobrze kojarzę, to cywilnej benzyny w manualu sobie wziąć nie będzie można. No wybór jak cholera.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Nie pojechałem nic. Porównaj sobie Giulię do 159 (bo to następca tego modelu). 159 miała tylko dodatek w postaci progów do wersji Ti i nic poza tym (niższego zawiasu nie liczę bo to można indywidualnie też zrobić). W Giulii masz 3 rodzaje zderzaków, progów ( pomijam drastyczne różnice w wersji Q dotyczące dachu, maski itp). Ale różnice nie są tylko w zderzakach. Tam są inaczej formowane podwozia, światła są w kilku opcjach, hamulce też i wiele innych szczegółów.
Poza tym proszę Cię czytaj wszystko i dokładnie a nie siej zamętu...
Napisałem wyraźnie, że po wejściu całej palety wyposażenia i silników będzie duży wybór.
Poszukaj sobie ile już jest zdjęć z różnymi wersjami materiałów, kolorów wnętrza (część nawet w katalogach oficjalnych) i nie pisz, że jest tylko 2,9 i 2,2 bo wykazujesz się w ten sposób totalną nieznajomością tematu. Już jest 5 wariantów Diesel'a, 3 warianty benzyny a za rogiem czekają inne.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 22-09-2016 o 08:31