Witam,
Wlasnie kupilem giulietta 1.4 ma 170 km.
Na budziku ma jakies 90 tysiecy . Wymieniam teraz olej bede plural I chcialem wlac shell helix ultra ect 0w30 plus ceramike
Wiem ze sa tutaj ludzie co
Maja duza wiedze a nie chce zepsuc silnika. Niestety wszyscy mechanicy na wyspach traktuja alfe jak wynalazlek .
jesli ktos bylby na tyle mily czy to dobry wybor![]()
Witam, dziś chciałem zapytać dokładnie o ten sam olej co kolega powyżej, w zasadzie już go zamówiłem Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W30 (spełnia normy fiata wymienione w instrukcji odsługi) a produkowany jest w technologi gas to liquid co zapewnie dobrą czystość oleju. Nie ukrywam że cena także jest wyśmienita w porównaniu choćby selenii nie wspominając o millersie czy dedykowanym do multiar liqui moly...
Dziękuję za szybką odpowiedz kolegoprzetestuję zatem shella. Moje auto ma przejechane 71 tyś. (selenia digitec 0W30) i pytanie kolejne czy warto czymś uszlachetnić tego shella, jeśli tak to jaki dodatek (chwalony amsoil 9100?) czy nie dolewać nic?
Pozdrawiam!
Dzięki za poradę tak zrobię![]()
Ja niestety zmienilem koncepcje wybieram jednak selenia pure energy 5w40
Ze wzgledow ze auto jest z 2010 . Do tego plukanie ar2830 jesli dobrze pamietam ninety,
Pozniej dodatek ar9100 e uk akurat nie ma duzych roznic cenowych wiec nie bede kombinowal. Ale czekam na wynik I pracy po tym shell ect
Ja niestety zmienilem koncepcje wybieram jednak selenia pure energy 5w40
Ze wzgledow ze auto jest z 2010 . Do tego plukanie ar2830 jesli dobrze pamietam ninety,
Pozniej dodatek ar9100
no to robisz zly wybor oleju, patrz xhocby na ten post http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post2072827
Możesz lać digitek 0w30 c3 jeśli chcesz w aso i lać selenie lub poszukać wśród rekomendacji jakie przewijają się w obu watkach olejowych.
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 27-03-2018 o 09:15 Powód: sprawdzaj co ci korekta robi :)