Strona 104 z 362 PierwszyPierwszy ... 454949596979899100101102103104105106107108109110111112113114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,031 do 1,040 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Ogier Avatar mizer
    Mieszka w
    Nowy Kamień
    Auto
    Alfa 166 2.0 V6 TB

Domyślnie

No i jak koledzy dałem ogłoszenie że kupię AR 166 3.0 w automacie i zero odzewu a jeden z kolegów z forum zganił mnie że szukam w śród gówna na allegro jak na allegro jest chyba tylko trzy ogłoszenia z AR 166 3.0 w automacie + LPG i to mówie z całej Polski ;/

damian007
    Gość

Domyślnie

To nie jest prowokacja pisze jak jest i takie zarobki mam bo to na razie jest staż... Ale jak pracowałem wcześniej to coś sobie odłożyłem. Widze że będę musiał sobie odpuścić Alfe...

Użytkownik Ogier Avatar mizer
    Mieszka w
    Nowy Kamień
    Auto
    Alfa 166 2.0 V6 TB

Domyślnie

Alfa tania jest w zakupie jak na to co oferuje ale nie przesadzajmy z tym że jest aż tak droga w utrzymaniu...a benzynie nawet tańsza niż niejeden diesel

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Dzisiaj byłem obejrzeć ten egzemplarz==> http://auto-warszawa.otomoto.pl/alfa...C28435765.html

Spodziewałem się, że za taką cenę auto będzie w lepszym stanie. Z zewnątrz wygląda pięknie ale czy bita to nie wiem, nie mam miernika a na oko nie było się do czego przyczepić. Opony w stanie śmietnik, całkiem łyse i tak popękane, że strach tym jechać powyżej 30km/h. Oczywiście jeśli nie kupuję to nie ma możliwości się przejechać, więc nie wiem jak to jeździ. Silnik odpala ładnie ale świeci się kontrolka silnika. Brak kodu do ICS, więc nawet audio sobie nie posłuchałem...Nie działają tylne szyby, do tego wyłamany jeden z przycisków od tylnych szyb w panelu kierowcy. Z silnika nie widać wycieków (ale w ogóle pod maską niewiele widać). Stan silnika/skrzyni/zawieszenia niewiadomy. Odpuściłem sobie dalsze oględziny, jak za te pieniądze to za dużo usterek i niewiadomych na wstępie.
    Jakich usterek? To co wymieniłeś to są przecież pierdoły, nie usterki. Nie działają szyby, wyłamany przycisk za 20 zł, no proszę Cię... Nie napisałeś nic jak chodzi silnik, czy nie kopci, blacharka sam nie wiesz w jakim stanie, autem nie jeżdżone. Piszesz, że jak nie kupujesz to nie ma możliwości się przejechać. To co za problem powiedzieć, że kupujesz i faktycznie dokonać oględzin jak należy.

damian007
    Gość

Domyślnie

To jak to jest ? Tania w zakupie a droga w utrzymaniu ? nawet jak nie będę nią dużo jeździć ?
    Dodam tylko że jeżdże bardzo ostrożnie, obecnie jeżdżę Audi A4 b6 2002 rok Każdy mówi że zawieszenie tam jest straszne i szybko sie psuje i nie tylko od maja 2011 nic nie zostało jeszcze wymieniane.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    Dzisiaj byłem obejrzeć ten egzemplarz==> http://auto-warszawa.otomoto.pl/alfa...C28435765.html

Spodziewałem się, że za taką cenę auto będzie w lepszym stanie. Z zewnątrz wygląda pięknie ale czy bita to nie wiem, nie mam miernika a na oko nie było się do czego przyczepić. Opony w stanie śmietnik, całkiem łyse i tak popękane, że strach tym jechać powyżej 30km/h. Oczywiście jeśli nie kupuję to nie ma możliwości się przejechać, więc nie wiem jak to jeździ. Silnik odpala ładnie ale świeci się kontrolka silnika. Brak kodu do ICS, więc nawet audio sobie nie posłuchałem...Nie działają tylne szyby, do tego wyłamany jeden z przycisków od tylnych szyb w panelu kierowcy. Z silnika nie widać wycieków (ale w ogóle pod maską niewiele widać). Stan silnika/skrzyni/zawieszenia niewiadomy. Odpuściłem sobie dalsze oględziny, jak za te pieniądze to za dużo usterek i niewiadomych na wstępie.
    to jest jakiś żart chyba ,auto za 25 tys. na sprzedaż wystawione nie sprawne dodatkowo połowa wyposażenie nie działa bo nie ma kodu do ics-a. A jechać by ci pozwolili kiedy>? Po podpisaniu umowy?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał damian007 Zobacz post
    To jak to jest ? Tania w zakupie a droga w utrzymaniu ? nawet jak nie będę nią dużo jeździć ?
    Dodam tylko że jeżdże bardzo ostrożnie, obecnie jeżdżę Audi A4 b6 2002 rok Każdy mówi że zawieszenie tam jest straszne i szybko sie psuje i nie tylko od maja 2011 nic nie zostało jeszcze wymieniane.
    kolego alfa 166 jest droższa w utrzymaniu od A4 po pierwszej z racji tego że to auto o klase wiekszę a po drugie do audi jest wiele zamienników.zawieszenie z przodu do około 800 złotych licząc po najtańszych elementach bez robocizny i bez końcówek drążków. A gdzie sprężyny ,gdzie amortyzatory? Tył wychodzi jeszcze drożej. Stać cię będzie żeby po miesiącu jazdy wymienić sprzęgło z dwumasem za 2000 pln ,albo zrobić regenerację wtryskiwaczy lub turbosprężarki? A w ogóle kolego po co oglądasz alfy za 6 tysięcy z 99 roku skoro masz audi z 2002 ? Czegoś tutaj nie rozumiem. I trochę niepoważne jest twoje myślenie że 166 będzie tania w utrzymaniu .Niby dlaczego? To auto kosztowało jako nowe od 120 tysięcy do ponad 200 pod koniec produkcji.Dlaczego twoim zdaniem ma być tanie w utrzymaniu? Bo po 10 latach srednia cena jest podobna to astry czy golfa? Trochę naiwna jest twoja wiara. Kolejna sprawa po co pchasz się w diesla co będzie miał około 300 tys. przebiegu i masę rzeczy zużytych jak będziesz nim jeździł około 8 km dziennie. Roczna różnica między jtd a TS który będzie tańszy w zakupie i przy odrobinie farta nie będzie robił problemów przy takich przebiegach,na paliwie wyniesie Cie 400 złotych . Wziełęs kalkulator do ręki ? Otworzyłeś allegro żeby zobaczyć części?
    Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 26-05-2013 o 20:27

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

Z tym utrzymaniem wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz i to bez względu na to czy to Alfa czy to inna marka.
    Pomimo tego myślę, że przy Twoich obecnych zarobkach nie zdecydowałbym się na zakup Alfy, raczej szukałbym jakieś CC lub SC.
    No chyba, że nie chcesz nic przy niej robić w ogóle ale doprowadzisz do tego, że w pewnym momencie nigdzie już nie pojedziesz czyli raczej droga w jedną stronę.
    Ja mam z żoną dwie Alfetki, zarówno przy jednej jak i przy drugiej na dzień dobry wrzuciłem w okolicach 3tyś. Czy to rozrząd, nagrzewnica, wahacz w jednej, czy to praktycznie całe zawieszenie w drugiej i nie zapominajmy, że wychodzą inne rzeczy w bieżącej eksploatacji. Jeśli nie zrobisz jedno ciągnie drugie także też dupa.
    Nie wiem czy chcesz tylko jeździć czy mieć zadbane auto. Jeśli tylko jeździć to od zakupu potrwa to w zależności od egzemplarza, który zakupisz dłużej lub krócej a jeśli chcesz mieć zadbane auto to raczej z 1tyś pln się nie porywaj bo szybko Ci zapał minie i powiesz, że Alfa jest beeee - a ja i inni tu zgromadzeni wiedzą, że nie jest. To nie jest auto aby tylko w nie wsadzać dupę i heja.
    Tu trzeba trochę więcej zachodu, przyjemnego zachodu.
    Ostatnio edytowane przez Mandziel ; 26-05-2013 o 20:26

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Kolega trochę wyżej pisze, że to pierdoły, może i tak ale w aucie za 17 a nie za 26...Zresztą świecąca kontrolka od silnika to może nie być pierdoła. Podobnie opony, które zagrażają życiu i zdrowiu. W aucie droższym o 10 000 zł od podobnych ofert z allegro miło byłoby jakby wszystko działało. Dogłębnie już nie sprawdzałem bo podejrzewam, że bym znalazł jeszcze masę innych spraw. Może to dla niektórych tylko pierdoły ale w moim 21-letnim mitsubishi mam mniej usterek...(a jest dobrze wyposażone, elektryka, klima itp.).Auto musi też być bezpieczne a z takimi oponami to strach. Komplet opon na 18" to też minimum 2000 zł...

Skoro handlarzom nie chce się nawet rozkodować ICS-a to nie mam zamiaru dłużej się zastanawiać nad ich ofertą. A auto niby od dealera we Włoszech i nawet kart kodowych nie ma...

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

Nie chce im się rozkodować bo to kolejny koszt, sam nie miałem kodu i kosztowało mnie to 230pln w serwisie.

damian007
    Gość

Domyślnie

kolego Audi mam w domu taty nie ma bo praktycznie cały czas jest za granicą i przez większy okres w roku ja zajmuję się Audi dlatego tak napisałem ale teraz chciałem sobie kupić coś własnego i tak zastanawiałem się własnie nad Alfą. Czyli VW Passat b5 będzie tańszy w utrzymaniu niż Alfa Romeo 166 ??