Nie widzę w tym żadnego smaku - dokładnie tak samo wygląda każdy inny samochód (mam na myśli kolorystykę, a nie sam design wnętrza).
Nie widzę w tym żadnego smaku - dokładnie tak samo wygląda każdy inny samochód (mam na myśli kolorystykę, a nie sam design wnętrza).
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Więc teraz moja kolej żeby się wypowiedzieć:
Byłem na jeździe próbnej. Jeździłem Giulią 2,2 180KM z ręczną skrzynią i muszę powiedzieć że byłem bardzo miło zaskoczony. Po lekturze tego forum pojechałem na tą jazdę próbną z mieszanymi uczuciami ale ten samochód jest świetny. Z zewnątrz wygląda super, zwłaszcza w czerwieni, środek bardzo przyjemny, wszystko funkcjonalne i pod reką, drążek zmiany biegów o dziwo nie drżał! Jeździłem wersją dość dobrze wyposażoną: pakiet sport, pakiet flota plus, etc... Siedzi się bardzo wygodnie, tłumienie nierówności moim zdaniem bardzo dobre (dużo lepiej niż w 159 którą miałem). Prowadzenie bardzo dokładne. Silnik ma wystarczająco dużo mocy i jest bardzo żwawy (w sumie to zdecydowałem że mi spokojnie wystarczy wersja 150KM). Pomiędzy skrzyżowaniami w Lublinie na Mełgiewskiej udało mi się bez problemu rozpędzić do 170km/h więc mocy aż nadto. Dla porównania pozwolili mi się przejechać Giuliettą 1,4 170KM z TCT i Giulia przyspiesza dużo lepiej. Ogólnie wiem teraz, że chcę Giulię. Myślę żę za jakieś 1,5 możę 2 lata jak moje Mito się zestarzeje Giulia zawita do naszej rodziny.
Dla porównania jeżdziłem wczoraj samochodem mojego kumpla: Jaguar XF R-sport, 2,2D 200KM z 8-stopniowym automatem, 2013, i wcale nie jest szybszy od Giulii. Jeżeli chodzi o środek to plastiki w środkowej konsoli bardzo tandetne i ruszają się na wszystkie strony a na desce też plastik udający aluminium. Także moim zdaniem środek w Giulii prezentuje się dużo lepiej. I oczywiście pomimo wersji R-sport felgi tylko 17cali...
Co do rabatu to zaproponowali mi 3% dla Alfisti. Do tego mają dość dobry kredyt, chyba 4,99% w skali roku.
Zgadzam się w 100%. Brakuje SW, a fanaberie typu beżowa tapicerka cerowana zębem rekina na gorąco pewnie pojawią się w niedalekiej przyszłości
Coś do czego faktycznie można się przyczepić to brak wersji veloce 280hp z rwd i manualem. Te dwa dodatki dodają ponad 130kg i 20kzł do ceny.
Jeśli chodzi o 330HP to będzie to nadal 2.0TBIV6 pewnie będzie miało 400-410HP, tak żeby nie było zbyt dużej różnicy pomiędzy Q a GT.
Czy pakiet Flota Plus ma aktywny tempomat? Czy ta opcja jest w ogóle obecnie dostępna?
Patrząc na ofertę tapicerek w MiTo i Giulietcie, miałbym poważne wątpliwości. Włosi najwyraźniej doszli do wniosku, że łatwiej im farbować skórę i żądać za nią 5.000 dopłaty, niż kombinować z ładnymi tapicerkami. Całe szczęście, że w Giulietcie pojawiła się wersja alcantara + materiał, ale oczywiście tylko w czerni.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Under normal conditions, the Giulia Veloce with Q4 system behaves like a rear-drive vehicle: 100% of torque is distributed to the rear axle. As it reaches the wheel adherence limit, the system transfers up to 60% of the drive torque to the front axle in real time, thanks to a dedicated transfer case.
A co do manuala, to widocznie księgowym wyszło, że póki co nie warto.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 22-09-2016 o 13:16
Alfa Romeo Nel Cuore
https://www.facebook.com/alfaromeopr...1088937189375/
Odnośnie wydechu i dźwięku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk