Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Nie widzę w tym żadnego smaku - dokładnie tak samo wygląda każdy inny samochód (mam na myśli kolorystykę, a nie sam design wnętrza).
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Nie widzę w tym żadnego smaku - dokładnie tak samo wygląda każdy inny samochód (mam na myśli kolorystykę, a nie sam design wnętrza).
    A choćby felgi?
    Gdzie widziałeś takie w innych autach?

Czerń jest kolorem Włochów.
    Armani...

Włosi mają dużo słońca, ale wewnątrz są często mroczni.
    Nie dziwi mnie więc to czarne wnętrze Giulii. Dla mnie kwintesencja włoskiego ducha.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Więc teraz moja kolej żeby się wypowiedzieć:

Byłem na jeździe próbnej. Jeździłem Giulią 2,2 180KM z ręczną skrzynią i muszę powiedzieć że byłem bardzo miło zaskoczony. Po lekturze tego forum pojechałem na tą jazdę próbną z mieszanymi uczuciami ale ten samochód jest świetny. Z zewnątrz wygląda super, zwłaszcza w czerwieni, środek bardzo przyjemny, wszystko funkcjonalne i pod reką, drążek zmiany biegów o dziwo nie drżał! Jeździłem wersją dość dobrze wyposażoną: pakiet sport, pakiet flota plus, etc... Siedzi się bardzo wygodnie, tłumienie nierówności moim zdaniem bardzo dobre (dużo lepiej niż w 159 którą miałem). Prowadzenie bardzo dokładne. Silnik ma wystarczająco dużo mocy i jest bardzo żwawy (w sumie to zdecydowałem że mi spokojnie wystarczy wersja 150KM). Pomiędzy skrzyżowaniami w Lublinie na Mełgiewskiej udało mi się bez problemu rozpędzić do 170km/h więc mocy aż nadto. Dla porównania pozwolili mi się przejechać Giuliettą 1,4 170KM z TCT i Giulia przyspiesza dużo lepiej. Ogólnie wiem teraz, że chcę Giulię. Myślę żę za jakieś 1,5 możę 2 lata jak moje Mito się zestarzeje Giulia zawita do naszej rodziny.

Dla porównania jeżdziłem wczoraj samochodem mojego kumpla: Jaguar XF R-sport, 2,2D 200KM z 8-stopniowym automatem, 2013, i wcale nie jest szybszy od Giulii. Jeżeli chodzi o środek to plastiki w środkowej konsoli bardzo tandetne i ruszają się na wszystkie strony a na desce też plastik udający aluminium. Także moim zdaniem środek w Giulii prezentuje się dużo lepiej. I oczywiście pomimo wersji R-sport felgi tylko 17cali...

Co do rabatu to zaproponowali mi 3% dla Alfisti. Do tego mają dość dobry kredyt, chyba 4,99% w skali roku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Jak dla mnie to Włosi dobrze kombinują.

Alfa dawno nie miała takiego wachlarza opcji i wersji nadwoziowych.
    W zasadzie każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego po wejściu całej palety silnikowej i wyposażeniowej.
    Mamy zarówno 3 wariacje nadwoziowe, będzie cała masa konfiguracji wnętrza (ja już naliczyłem 4 rodzaje foteli ze względu na ich kształt i budowę), spektrum mocy od 136 do 510 KM zadowoli każdego, opcje ekologiczne/ekonomiczne też się pojawiły.
    Do pełnego "sukcesu" brakuje mi tylko SW. Co ciekawe nikt z FCA nie chce zaprzeczyć ani potwierdzić takiej wersji. Niestety plan produkcyjny do roku 2020 nie przewiduje takiego auta. Chyba, że Giulia w innej wersji nadwozia to dla nich nadal zwykła Giulia...
    Poniżej wnętrze z Veloce.
    Zgadzam się w 100%. Brakuje SW, a fanaberie typu beżowa tapicerka cerowana zębem rekina na gorąco pewnie pojawią się w niedalekiej przyszłości

Coś do czego faktycznie można się przyczepić to brak wersji veloce 280hp z rwd i manualem. Te dwa dodatki dodają ponad 130kg i 20kzł do ceny.

Jeśli chodzi o 330HP to będzie to nadal 2.0TBI V6 pewnie będzie miało 400-410HP, tak żeby nie było zbyt dużej różnicy pomiędzy Q a GT.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Czy pakiet Flota Plus ma aktywny tempomat? Czy ta opcja jest w ogóle obecnie dostępna?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Zgadzam się w 100%. Brakuje SW, a fanaberie typu beżowa tapicerka cerowana zębem rekina na gorąco pewnie pojawią się w niedalekiej przyszłości
    Patrząc na ofertę tapicerek w MiTo i Giulietcie, miałbym poważne wątpliwości. Włosi najwyraźniej doszli do wniosku, że łatwiej im farbować skórę i żądać za nią 5.000 dopłaty, niż kombinować z ładnymi tapicerkami. Całe szczęście, że w Giulietcie pojawiła się wersja alcantara + materiał, ale oczywiście tylko w czerni.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Coś do czego faktycznie można się przyczepić to brak wersji veloce 280hp z rwd i manualem.
    Under normal conditions, the Giulia Veloce with Q4 system behaves like a rear-drive vehicle: 100% of torque is distributed to the rear axle. As it reaches the wheel adherence limit, the system transfers up to 60% of the drive torque to the front axle in real time, thanks to a dedicated transfer case.

A co do manuala, to widocznie księgowym wyszło, że póki co nie warto.

Jeśli chodzi o 330HP to będzie to nadal 2.0TBI V6 pewnie będzie miało 400-410HP, tak żeby nie było zbyt dużej różnicy pomiędzy Q a GT.

Wychodzi na to, że trzymają się pierwotnych zapowiedzi... jak nie Włosi

A skąd to oznaczenie "GT"?
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 22-09-2016 o 13:16
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Patrząc na ofertę tapicerek w MiTo i Giulietcie, miałbym poważne wątpliwości. Włosi najwyraźniej doszli do wniosku, że łatwiej im farbować skórę i żądać za nią 5.000 dopłaty, niż kombinować z ładnymi tapicerkami. Całe szczęście, że w Giulietcie pojawiła się wersja alcantara + materiał, ale oczywiście tylko w czerni.
    Nic się nie bój. Zrobią Ci tapicerki. Opóźnienia są, ale jak widać skupiają się na pokazywaniu nowych wariantów silnikowych i biciu rekordów na torze niż kolorem tapicerki. Cierpliwości, cierpliwości.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Serax
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Giulietta QV 1.75

Domyślnie

https://www.facebook.com/alfaromeopr...1088937189375/
    Odnośnie wydechu i dźwięku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Serax Zobacz post
    Skatowana już nieźle, widać niebieski dymek.