Przy tych objawach wymieniali mi sprzęgło na gwarancji, po dwóch latach problem powrócił, dlatego proponuje wymienić przed końcem gwarancji
Przy 170k ikonka silnika i znowu zawór uniair
skąd wniosek że ikona oznaczać musi od razu awarię modułu- bo chyba to jego miałes na mysli? Jakieś inne objawy?
Pierwsze objawy były inne niż kiedyś, ale ostatnim razem już zatelepało silnikiem, a że moduł to diagnoza ASO po podpięciu pod komputer
Czesc, mam pewien kłopot ze spryskiwaczami na szybę. Właśnie odebrałem auto z aso bo zauważyłem, że zaślepka lewego spryskiwacza od refkektora odstawala. Nie była pęknięta, trzeba było wymienić cały moduł. Nie wracała na swoje miejsce i bałem się ze odpadnie. Teraz działa ale nie psika na szyby. Moja wina bo się spieszylem i nie sprawdziłem na miejscu. Na tylną szybę płyn psika i jest ok, podobnie na reflektory. Macie jakies doświadczenie z takim przypadkiem?
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
A wężyk podpięli?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Miałem podobną sytuację tylko nie działał tył, wężyk wyskoczył z połączenia przy pompce i na podszybiu dodatkowo.
Dzieki, rzeczywiscie to byl wezyk. ASO stwierdzilo, ze to byc moze wina plynu (za gestyi wypychal wezyk. Bylem przy tym jak sprawdzali. Podlaczyli wezyk, zadzialalo. Za moment gdy drugi raz sprawdzilismy odczepil sie wezyk przy masce. W sumie wymienilismy plyn na orlenowski, teraz dziala ok. Plyn zimowy (ten gesty) kupilem w Biedronce. Wczesniej nie mialem takich przypadkow z plynem.
Julce wybiło 20k na liczniku, więc pora na małe podsumowanie. Z usterek, które wystąpiły przez ten czas to skrzypienie siedzenia kierowcy ( zestaw naprawczy czeka w ASO, nie mam kiedy podjechać), o dziwo po zmianie pozycji fotela odgłosy ustały. Pojawiło się wszechobecne skrzypienie zawieszenia, szczególnie z lewej strony, ASO wymieniło lewy wahacz i drążek stabilizatora oraz odbojniki amortyzatorów, na chwilę obecną cisza, pomalutku zaczyna odzywać się sporadycznie prawa strona. To tyle tytułem podsumowania.
Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez clavish ; 14-01-2016 o 18:49