Te dysze podgrzewane maja miec zasilanie caly czas, czy jakos sterowane?
Te dysze podgrzewane maja miec zasilanie caly czas, czy jakos sterowane?
Zależy jak podłączysz. Jak podłączysz do podgrzewania lusterek to grzeją tylko wtedy gdy włączysz podgrzewanie lusterek (tzn lusterka grzeją wtedy co tylna szyba), mozna też na stałe po zapłonie bo pobierają tylko 2,5W / sztuka - tylko po co grzać w lecie
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Mnie jeszcze nie zamarzł płyn w zbiorniczku stąd takie jakby zdziwienie, a zdarza mi się zaparkować samochód podczas mrozów na zewnątrz ale pewnie nie trwa to na tyle długo by płyn mógł zmienić stan. Natomiast zdarzają się zamarznięte spryski i szybko zamarzająca woda (miejscowo) na szybie pomimo używania tej "zimowej" o ile w przypadku sprysków można pokusić się o ogrzewane to w drugim przypadku chyba pozostaje zatrzymać się na trasie gdzieś bezpiecznie i użyć odmrażacza, przetrzeć szybę i jechać dalej. Tej zimy tak miałem było cholernie mroźno i trasa dość długa w konsekwencji szyba szybko staje się brudna wiec używa się wycieraczek a tu zonk bo woda zaczyna miejscowo przywierać a same wycieraczki dość zmrożone (pewnie z płynu szybciej odparowuje alkohol podczas jazdy) . Może faktycznie jeśli by wtedy lać ciepłą wodą na szybę to zdąży się przemyć brud ale z drugiej strony oby ta ciepła woda nie spowodowała pęknięcia szyby ze względu na różnicę temperatur, 90 st ma płyn chłodniczy zwykle, nie wiem czy to nie za dużo jeśli płyn w zbiorniczku złapał by tą temperaturę.
Przygotowana do wyjazdu. Olej, płyny, filtry, nowe klocki na tył.
Będzie chyba ot ale:
Przychodzę rano w zimie: lód na szybie, odmrażacz, ściągam gumą resztę, wsiadam i jadę do roboty, przejechałem ze 150m a tu mi na szybie rosną wzorki dziadka mroza. No to ja płyn na szybę, wycieraczki zadziałały - jest pięknie ale tylko chwilę, 400m i mam całą szybę we wzorkach. No to stoję, odmrażacz na szybę ale już nie ścieram tego bo mi znowu zamarznie. No ale i tak juz się spóźniłem do roboty.
Napiszę tylko że mam zamontowaną dodatkową elektryczną nagrzewnicę w nagrzewnicy (taką jaka jest w ar dieslach) która w sumie niewiele daje, silnik długo się nagrzewa bo to v6 (wg mnie długo bo do roboty mam tylko 4,5km) więc pozostaje mi webasto, elektryczna grzałka do płynu chłodzącego lub grzanie auta na postoju przed wyjazdem - albo stosowanie wszelkiej maści wynalazków.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
@KHOT skąd ciągnąłeś zasilanie dla sprysków?
Fajnie by było odpalać razem z szybą i lusterkami, ale z drugiej strony pociągnięcie kabla np. od przekaźnika pompy paliwa to jest moment, nie to co grzebanie w bezpiecznikach pod deską...
Wiele aut w tym Skoda,Ford mają grzanie cały czas.
Najlepiej zapytać się posadaczy Alf GT którzy mają grzane spryskiwacze jak to u nich działa.
Zatankowana do pełna.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Dokładnie tak. Głównie chodzi o to, żeby ciepło z dyszy roztopiło warstewkę lodu jaka się robi na spryskach po nocy na mrozie, bo jak sam płyn zamarznie w zbiorniczku to jest już i tak po ptokach: raz że zły płyn, a dwa: nawet jak w zbiorniczku jest grzałka, to i tak przecież wężyki zamarznięte tak samo.
Kabel mam tak pociągnięty, że wstyd pokazywać.
...ale grzanie włącza się razem z szybą i lusterkami.
Edyta: fotkę obiecałem.
![]()
Ostatnio edytowane przez KHOT ; 10-09-2015 o 17:17
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Wyczyściłem i przesmarowałem zamek maski - i problem z jej zamykaniem wreszcie ustąpił. Po kilku miesiącach udręki...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()