Czyli auto wreszcie ma normalne przyśpieszenia ... nie to co ociężała 9tka
A co do dwóch zbiorniczków - możliwe, że są rozdzielone układy chłodzenia silnika z grzaniem wnętrza.
Czyli auto wreszcie ma normalne przyśpieszenia ... nie to co ociężała 9tka
A co do dwóch zbiorniczków - możliwe, że są rozdzielone układy chłodzenia silnika z grzaniem wnętrza.
No przednią, przednią.
jak 2 euro? ze 20 to może, do 166 kupowałem niedawno coś 150zł i uważałem że tanio, aż tak nas Fiat kroi !?
A węże ? coś tam musi być technicznie na rzeczy. Ale to dobrze, bo przegrzanie to nic fajnego. Oddzielenie wnętrza też niegłupie by było.
Tak czy siak , droższe niż lampki są zbiorniczki na pewno, a są dwa, i zamki klapy dwa, więc i linki dwie , a lampek nie ma ani jednej![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Zazwyczaj producent ma przebicie 10krotne na częściach kupowanych u dostawcyTak z doświadczenia wychodzi.
Dwa zbiorniczki bo być może miejsca nie było na jeden duży, no i lepszy rozkład masy![]()
Z tym przyśpieszeniem 0-100km/h to jest niezłe zamieszanie. Dla przykładu 2.0 200KM AT8 w polskim cenniku ma 6.6s a w katalogu 6.2s. We włoskim konfiguratorze jest 6.6sec. Giulia 2.2 180KM AT8 ma w polskim katalogu 7.1s, a w cenniku 6.8s, we włoskim konfiguratorze 7.1s. Giula Veloce 2.2 210KM we włoskim konfiguratorze ma 6.4s. Wygląda, że w katalogach i cennikach roi się od błędów i pytanie które dane są prawdziwe.
To prawdopodobnie kwestia lakieru.
Wiadomo... czerwony jest zawsze najszybszy
A poważnie, to "zrobiło się" kilka różnych konfiguracji i metoda "kopiuj/wklej" zawiodła.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 03-10-2016 o 14:37
Alfa Romeo Nel Cuore
Jak widać na wielu przykładach testy są robione z co najmniej słabą precyzją i raczej nie odpowiadają fabrycznym warunkom. Lepszego czasu, jak fabryczny nie da się osiągnąć w serii lub graniczy to z cudem. Gorszy potrafi każdy. Pełny bak i cięższy kierowca mogą zrobić różnicę rzędu 80 kg. Do tego jeszcze inne ogumienie, ciśnienie w kołach, felgi, temperatura powietrza, nachylenie terenu i można znaleźć 0,4- 0,7 sekundy...
No szczególnie powolna była 159 z silnikiem TBi albo najmocniejszy diesel.... ileż można bzdury pisać?
Szkoda, że wszystkie auta gonią za wagą, co stało się obsesją. W efekcie mamy mniejsze zborniki paliwa i mniejsze zasięgi. Szkoda.
- - - Updated - - -
Kilka odpowiedz na fakty, jakie wyłuskałem z tego zalewu jadu i ironii.
a) Te 60% nie ma żadnego znaczenia i na nic nie wskazuje, bo za niskie są na razie wyniki sprzedaży, aby ta liczba była w czymkolwiek przydatna.
b) Nie 600 i nie 800: bowiem liczba 400 (tysięcy oczywiście, rocznie) padała wielokrotnie w oficjalnych zapowiedziach i planach. Nie rozumiem więc, czemu to akurat negujesz. I nie dotyczyła wersji 2.2 D Giulii ale sprzedaży wszystkich modeli AR. Nie rozumiem więc, po co piszesz takie prowokacyjne zdania. Zaniechaj takich praktyk, skup się na faktach.
Proszę również (i mam nadzieję,że Pan Moderator również zwróci na tol uwagę) abyś powstrzymał się od wycieczek osobistych i ataków pełnych jadu i ironii. Ja rozmawiam o faktach. Na razie te fakty przedstawiają się mało okazale, na co zwraca również uwaga grupa innych użytkowników forum. Może tycb głosów nie dostrzegasz a szkoda. W pewnym stopniu rozumiem takie nastawienie: z fanatycznym podejściem trudno polemizować. Auto się na razie nie sprzedaje, nad czym ja boleję, ale jak o tym napiszę, to czytam, że albo to nieprawda albo ja się cieszę. Auto jest uderzająco podobne do bmw serii 3, w każdym razie zdecydowanie bardziej podobne do niemieckiej konkurencji niż jakakolwiek inna alfa w ostatnich dekadach ale tutaj również czytam pełne fanatyzmu zaprzeczenia. Nie, nie, w ogóle nie jest podobna. Mógłbyś pojść na pastwisko, zobaczyć dwie krowy, z tym, że jedna w ciapki a druga ruda i również gorąco zaprzeczać, że nie, krowy nie są podobne.
Ponawiam też pytanie, na które nikt nie umie znaleźć odpowiedzi: KTO jest klientem docelowym AR Giulia. Ja z wypowiedzi Sergio i Westera wnioskuję, że dotyczasowi nabywcy modeli bmw i audi, tak ogólnie mówiąc.
Pokaż mi więc wyniki badań FCA, jaki procent byłych nabywców tych marek przesiada się na Giulię. Chętnie poczytam.
Ostatnio edytowane przez Anderson ; 03-10-2016 o 20:33