Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Do auta na gwarancji olej bez oficjalnej aprobaty?
Pływak dzięki za tabelkę ale ni jak się ona ma do dostępności olejów. Dlatego swoje pytanie kierowałem do osób które udzielają się w tym temacie i dodatkowo handlują olejami. Liczyłem na odpowiedź "mam olej o takiej normie, zapraszam".
No właśnie w tym cały problem że auto na gwarancji i muszę im dać olej zgodny z normą jaką sobie wymyślili, albo lać to co oni mają. A tego wolałbym uniknąć.
- - - Updated - - -
Pływak zwracam honor, faktycznie Penrite jest dostępny bez większego problemu. Dzięki!!!
Ostatnio edytowane przez kowal78 ; 07-11-2017 o 20:53
5 minut zajęło znalezienie dzięki tabeli oleju spełniającego tą norma u forumowego kolegi tomek_evo, a mianowicie Penrite Enviro+ GF-5 kwestia upewnienia się u tomka czy ma na stanie najnowsza wersje z aprobatę dexos 1 gen 2
Aso już ma gen 2?
Tak , mają ten GM D1G2. Już od kilku miesięcy.
Ty tak serio czy jaja sobie robisz?
- - - Updated - - -
Powinna być dostępna GF-5 w najnowszej specyfikacji ale sprawdzę jutro.
- - - Updated - - -
To było pisane z przymrużeniem okaPozdrawiam
- - - Updated - - -
Pracuje nad ściągnięciem (nie do kupienia w PL) Meguina 5W50 - odpowiednik LM Molygen 5W50. Ponoś bardzo dobry olej tylko ciężko to nawet w Niemczech kupić. Jest szansa, ze będzie jeszcze w listopadzie krótka seria.
Tomku zwolnij skrzynkę proszę
zrobione
Zagłębiając się w temat redżenerejszyn DPF'a natrafiłem na ciekawy filmik. jest w nim wzmianka Jak zachowuje się olej AMSOIL ( skażony paliwem - wypalanie) w stosunku do innych olejów. Trochę nie do końca mi się chce w to wierzyć, zwłaszcza, że mówi to os. postronna. [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] - co o tym myślisz ? https://youtu.be/fNO-oUHmKXU?t=13m8s