Dzieki ris. Szkopul jest taki ze ona stoi na slasku, a ja w stolicy. Jest ktos moze na forum z tamtych okolic co moglby rzucic okiem?
Dzieki ris. Szkopul jest taki ze ona stoi na slasku, a ja w stolicy. Jest ktos moze na forum z tamtych okolic co moglby rzucic okiem?
Cześć zastanawiam się nad zakupem alfy 159 kombi z silnikiem 2.0 170km z roku 2010. Posiada ktoś ten motor? Slyszałem opinie, że to bardzo udana konstrukcja. Myślę też nad bmw e91 tylko, że w tym przypadku benzyna 2.0 150km i rok 2006. Z zewnątrz alfa większa i ładniejsza, ,środek słyszałem że więcej miejsca w bmw i bagażnik też. Dzieciak w drodzę, ale małe kombi mi powinno starczyć spokojnie.
ps:ma ktoś jakieś opinie na temat stronki superalfa?
Ostatnio edytowane przez dziadson1 ; 08-08-2015 o 10:59
Napisz jeszcze jaki budżet masz i o co konkretnie pytasz, bo o silniku na forum jest pełno info.
Chciałbym się dowiedzieć czy miał ktoś do czynienia z tymi dwoma modelami i może chiałby je porównać. Co do silnika to przeczytam jeszcze na forum co to za wynalazek![]()
Ja mogę Ci porównać Alfe 159 1.9jtdm 120 sw z 2009r, i bmw 318d e90 143 z 2011 w automacie. To bmw w sedanie jest dłuższe albo równej długości, ale też tak jak Tobie wydawało mi się na początku że alfa jest większa. Ale na szerokość bmw wygrywa, stąd tak jak pisałeś więcej miejsca w środku.(oceniam to po ilości wolnego miejsca w garażu) Komfort jazdy jest porównywalny, ale żałuje teraz że nie wziąłem alfy w automacie![]()
Przy szybszej jeździe bmw wygrywa, alfa trochę się przechyla i czuć tą masę prawie 300kg więcej. Ale na Twoim miejscu kupiłbym alfę, w tej samej cenie mamy komfort porównywalny a auto młodsze o 3-4 lata. Jeśli masz jakieś pytania to pisz na priv śmiało.
Pozdrawiam![]()
Jeśli chodzi o wagę alfy to podobno z tym silnikiem 2.0 jtdm to jest lżejsza po liftingu ją trochę odchudzili to myślę że aż 300kg nie będzie różnicy. Ja automatu nie chcę. Zastanawiałem się jakiś czas temu nad nim ale zrezygnowałem. Jeśli bmw to tylko benzyna wchodzi w gre u mnie i to ta z 2.0 150km nie grzeszy mocą ale nie jest też najgorzej. Ostatnio miałem okazję siedzieć w e 90 i w środku jest naprawdę spoko. Co prawda trochę mało miejsca z tyłu, ale ja głównie będe woził z tyłu dziecko w foteliku i czasem kogoś dorosłego. Jednak jak w alfie jest jeszcze mniej miejsca to za mną już chyba dziecko nawet nie wejdziemam 190cm. Duzy plus dla alfy za to że można ją dostać z 2010r w cenie bmw z 06r
ps:ma ktoś jakieś opinie na temat stronki superalfa?[/QUOTE]
Ciemna strona SuperAlfa Częstochowa
aha czyli omijać szerokim łukiem? Bo ceny mają wysokie to pomyślałem że i auta wysokiej jakości
Traktować jak normalny komis. Bez taryfy ulgowej. Trafiają się auta bardzo ładne. Właściciel specyficzny. Czasem ma gorsze dni. I czasem za dużo ludziom nawija makaronu na uszy.
Za zagrywki ze straszeniem sądem i za nie poczuwanie się do winy za sprzedaż trupa ja sobie ich odpuściłem.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 09-08-2015 o 07:28