Miałem zamiar wczoraj jechać zobaczyć to cudo ale ze względu na upał zrezygnowałem.
Szukamy tego samego bo ja też jedynie TBI. Myślę że cena jest na tyle wysoka że warty jest wycieczki i obejrzenia. No ale nie sama cena stanowi o jakości auta. Obecnie w Polsce jedynie dwa TBI do obejrzenia i tak się zastanawiam czy nie zrobić wypadu do Niemiec. Jest tam tego troszkę więcej myślę że w cenie do 45tyś można się zamknąć.
Ogólnie to ciężki temat z TBI. Dla mnie ta cena prawie 52tyś złotych troszkę za wysoka więc i tak go nie kupię ale korci mnie żeby go zobaczyć. Jak mi się uda to zobaczę i napiszę o wrażeniach ale nie obiecuję że będę dysponował czasem.
Dzięki Trik, jakoś specjalnie mi się nie śpieszy
a ile kosztuje wymiana rozrządu w silniku 2.0 jtdm?
Cżęsci ok 500, robocizna z 200-300zł
No to super cena!! Bardzo tanio! Myślałem ze koło 2tyś minimum. Wszystkie czesci są takie tanie? Chyba w porównaniu z bmw e90 to tu jest o wiele lepiej
Akurat rozrząd jest ogólnie tani w fiatowskich JTDkach, ale np. dwumasa jest bardzo droga.
Dwumasa jest droga w 2.4 i 2.0 jtdm. W 1.9 jest tania (1200-1300 zł).
Jest porównywalnie. Jedna część jest droższa, inna tańsza. Niestety do AR jest mniej zamienników. Ale można posiłkować się kupowaniem oryginalnych części z rabatami. Zarówno w jednym jak i drugim aucie można trafić na kompletny brak części w magazynach. Ale to rzadkość.
Generalnie w BMW masz lepsze silniki benzynowe. W AR masz lepsze małe silniki diesla (lepsze w sensie awaryjności i kosztów obsługi). W tym drugim przypadku różnica jest kolosalna. 3.0d nie porównuje, bo to chyba poza porównaniem (2.4 ma swój potencjał, ale 3.0 jednak potrafi być ciekawsze).
Ostatnio edytowane przez jahu ; 09-08-2015 o 17:33
przeglądałem właśnie na jakiejś stronie ipart te części do tego modelu i powiem, że jest drożej niż normalnie ale nie ma też jakiejś tragedii. Wiadomo raz na jakiś czas jak się wyda więcej to już starczy na długo i parę lat spokojuNie wiem czy w dobrym temacie piszę ale czy mógłby mi ktoś podać namiary na dobry zakład który zajmije się typowo alfami z okolic Sosnowca, Dąbrowy Górniczej, katowic?
Pitolenie. Musialbys wsiasc do 2.0 lub 1.9 i do 2.4 frajda taka ze bajka. Wymienilem dwumas, wydalem 4tysie i co z tego jezdzilem slabym autem i tez trzeba bylo cos robic moze i taniej ale bardziej bylo szkoda kasy. Tu wsiadam i po ponad roku dalej mam banana jak smigam. Nie ma co prownywac wrazen z jazdy. No chyba ze najwazniejsze to kupic tanio jezdzic tanio i bez emocji. Ale wtedy chyba szukalbys innej marki.