Tego tu jeszcze raczej nie było - overboost failure wg. FES= błąd skali NO SIGNAL(overboost). Pomyślałem, może prąd, więc szukam problemu z zasilaniem. Wcześniej wymiana filtra ON na BOSH (ekonomic.drive-jade na bańkach), czyszczenie spirytem babuni czujnika pompy wys. ciśnienia pompy ON , kolelejnie- czujnik w kolektorze ssącym (był bez zarzutu-EGR zaślepiony-kolekTor czyszczony ) no i został ten cholernik na dole...Mówie sobie, czyściłem dziada 3 miechy temu- nie może być. Wyczyściłem trzpień, przesmarowałem tłoczek a on dalej nie trybi... NO SIGNAL po FESie... Ale...macam kable między wtyczką,przepływką czyli rozejściem z peszla do kostki OVERBOOST SENSOR i zaczyna działać/nie dziłać- diagnoza- brak styku na wiązce zasilającej ową kostkę tego czujnika na przewodzie. Powiedzcie mi jak może nagle rozwalić kabel w środku usztywnionej wiązki? Ruchu nie miał, więc dlaczego złamał się ??? o co kaman? Mimo wszystko jutro wstawka przewodu (lutowanie) i mam nadzieję że przygoda dobiegnie końca za groszęNarazie kabel poszedł w supeł , w myśl starej zasady elektryków i działa!
MIał ktoś cosik takiego ???
pozdrawiam Włocławek