Trapi mnie jesce jedno pytanie mój silnik to 2,4 150KM, masa zasysanego powietrza na wolnych obrotach to około 70, a niby powinno być coś około 200, jak to się ma do rzeczywistości?
Trapi mnie jesce jedno pytanie mój silnik to 2,4 150KM, masa zasysanego powietrza na wolnych obrotach to około 70, a niby powinno być coś około 200, jak to się ma do rzeczywistości?
Użyłem opcji szukaj i znalazłem ten temat. Szukam programu do diagnostyki AR 156 1,8 TS 1998r,
mam kabel elm327 i program PCMSKAN i z powodzeniem używam go do jaguara x-type 3.0 ale nie chodzi w AR. czy ktoś z Was mógłby podesłać link do programu którym podejdzie? wiem, że jest kilka podanych przez was na forum ale chodzi mi o najprostszy, najlepiej po polsku i żeby widział poduszki (świeci sie po wymianie foteli na skórzane, ponoć coś z napinaczem jest nie tak ale nie wiem). Bardzo proszę o wyrozumiałość i zrozumienie. Coś prostego ... dzięki serdeczne z góry![]()
Do poduszek niestety musisz wymienić kabel na niebieski z przełącznikiem
A program który jest tutaj tematem będzie w sam raz
Czyli PCMSKAN ma działać? A do ecu i poduszek jest inny kabel? czy ten sam ale inny niż mój elm327? Jaki kabel kupic, mógłbyś link podesłać. Ja jestem lekko zielony w tym temacie![]()
Niebieski KKL z przełącznikiem pinów. Bez problemu znajdziesz na allegro.
A programem opisywanym w tym temacie jest FiatEcuScan... (FES)
Po to, ze bez przelacznika bedziesz mogl podpiac sie tylko do ECU. Sygnaly dotyczace poduszek, czy ABS ida innymi sciezkami i dlatego chcac miec komplesowe narzedzie do diagnostyki, kabel z przelaczikiem jest najlepszym rozwiazaniem.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Ok, super dzięki, mam pełna jasność, mam tez nadzieję że inni co dopiero zaczynają w tym temacie też się ocieszą z przekazanych informacji![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Mam prośbę czy ktoś kumaty mógłby z tych 109 stron zrobić jedną i opisać jaki interfejs jest najlepszy do alfy,aktualne linki do softów,przypiąć na stronie głównej jak będą jakieś pytania to się wyszuka,W tym momencie jest to ciężko ogarnąć.Proszę,myślę że wszyscy skorzystają.