Strona 109 z 137 PierwszyPierwszy ... 95999100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,081 do 1,090 z 1367

Temat: [HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Widzę różnice, wiem też do czego służy ręczna regulacja. Dobra kończę tą jałową dyskusję, bo nie mam zamiaru się tłumaczyć. Zresztą wiecie przecież najlepiej co dobre a co złe. Miłego dnia

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post

A na dodatek tryb awaryjny samopoziomowania to światła maksymalnie w dół.
    bzdura, jaki tryb awaryjny?? Jak mu padnie czujnik przy zawiasie i potencjometr bedzie np. przekłamywał wartości to nie bedzie żadnego trybu awaryjnego tylko zacznie zwyczajnie "ładować" po oczach
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 12-02-2015 o 23:51

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

Może ja się wypowiem na własnym przykładzie :-) Mam GT pół roku i założyłem HID xenon z żarnikami D2S Philips. po 3 miesiącach dowód fruuu poszedł więc zamontowałem spryskiwacze z allegro za bodajże 60 zł i do tego okazało się iż nie sprawne oba silniczki wysokości świateł więc wymieniłem :-) do tego polerka uszczelnienie lamp i malowanie lakierem przeciw blaknięciu kloszy lamp u pewnego znającego się na temacie gościa :-) Światło jest bez sprzecznie lepsze bielsze i dłuższe niz standardowy halogen, z policja już miałem kilka kontroli i nawet z tym samym policjantem co zabrał mi dowód zobaczył że spryski są i się odczepił ale pytał o samopoziom więc mu pokazałem że ręczna działa bez zarzutu i się broniłem (bo to prawda że wiele aut np: Opel Vectra B, Ford Mondeo mkI, Hyundai Santa Fe nie miały wogóle fabrycznego autopoziomu) i mi odpuścił :-) i tak już pół roku spryskiwacze działają żąrniki wciąż świecą i wszystko działa git :-) moja rada: wjeżdżasz do miasta to światła regulacją na maxa w dół bo w mieście pełnym latarni w nocy i tak za bardzo tego efektu nie widać, w dzień już wogóle; wyjeżdżam z miasta to xenonki regulacją do góry i tylko się cieszyć z pięknej widoczności :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    bzdura, jaki tryb awaryjny?? Jak mu padnie czujnik przy zawiasie i potencjometr bedzie np. przekłamywał wartości to nie bedzie żadnego trybu awaryjnego tylko zacznie zwyczajnie "ładować" po oczach
    Urwany łącznik to ramię zazwyczaj leci w dół (grawitacja) - lampy lecą w dół.
    Błąd układu czujników (przerwana wiązka itp) - lampy lecą w dół.
    Zbyt duża różnica poziomu na czujnikach - lampy lecą w dół.

z eLearna:
    Recovery

Logika sterowania autodiagnostyką wyposażona jest także w funkcję 'recovery': w przypadku rozpoznania usterki, system nie funkcjonuje prawidłowo i dlatego nieprawidłowe ustawienie wiązki świetlnej może być niebezpieczne dla innych użytkowników dróg.
    Wiązka świetlna ustawiona zostaje więc jak najniżej, aby nie oślepiać w żadnym przypadku, ale umożliwić wystarczające oświetlenie dla kontynuowania jazdy bezpiecznie do najbliższej stacji obsługi ASO.
    Także się kolego doucz.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Urwany łącznik to ramię zazwyczaj leci w dół (grawitacja) - lampy lecą w dół.
    Błąd układu czujników (przerwana wiązka itp) - lampy lecą w dół.
    Zbyt duża różnica poziomu na czujnikach - lampy lecą w dół.

z eLearna:

Także się kolego doucz.
    Chłopie czytaj ze zrozumieniem! Ja nie mówie o sytuacji kiedy coś jest urwane tylko o zwyczajnej awarii potencjometru, bedzie podawał złe wartości w stosunku do pozycji łącznika (np. się zawiesi w pozycji "światła max w górę") a sterownik nie bedzie tego odczytywał jako awarię i być może taką syt. opisał właśnie kol. kowal.pisząc że ktoś jezdził ze światłami w górze bo nie było reakcji na zmianę obciążenia. Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektroniki

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Chłopie czytaj ze zrozumieniem! Ja nie mówie o sytuacji kiedy coś jest urwane tylko o zwyczajnej awarii potencjometru, bedzie podawał złe wartości w stosunku do pozycji łącznika (np. się zawiesi w pozycji "światła max w górę") a sterownik nie bedzie tego odczytywał jako awarię i być może taką syt. opisał właśnie kol. kowal.pisząc że ktoś jezdził ze światłami w górze bo nie było reakcji na zmianę obciążenia. Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektroniki
    Masz kolego rację!!! Ostatnio mój kumpel miał awarię samopoziomowania w mazdzie 6 i lampy waliły światłem w niebo.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Chłopie czytaj ze zrozumieniem! ... Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektroniki
    Brawo ... nie napiszę bo musiał bym Cię obrazić.

Cytat Napisał pabloXXL Zobacz post
    Masz kolego rację!!! Ostatnio mój kumpel miał awarię samopoziomowania w mazdzie 6 i lampy waliły światłem w niebo.
    I jeździł też z tym przez rok bo nie wiedział(widział).
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Brawo ... nie napiszę bo musiał bym Cię obrazić.

I jeździł też z tym przez rok bo nie wiedział(widział).
    Jezdził z tym przez godzinę.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

tx555 dzięki że wiesz co miałem na myśli. I co było i jak się zachowywały światła. Czasem zamiast od razu się bulwersować warto się zastanowić czy wiemy wszystko w danym temacie .

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kowal78 Zobacz post
    tx555 dzięki że wiesz co miałem na myśli. I co było i jak się zachowywały światła. Czasem zamiast od razu się bulwersować warto się zastanowić czy wiemy wszystko w danym temacie .
    Niektórzy tu myślą ,że wiedzą wszystko[emoji3]