To ja kurde sie martwie niskim profilem przy 225/40 R18 :-)
LG G4 + Tapatalk
To ja kurde sie martwie niskim profilem przy 225/40 R18 :-)
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
kobe83 ha ha- nie ma tragedii
![]()
co prawda dziury staram się omijać, ale glownie latam po drogach płaskich jak stół- tak tak, mamy takie w polsce ;-)
Aktualnie na sprzedaż:
http://olx.pl/oferta/obudowa-subwoof...5-IDeQwS5.html
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-5x98...5-IDeQwzx.html
Pirelli P7 przyszły, na pierwszy ,,rzut oka" mają dużo solidniejsze boki w porównaniu z Dunlop sport blueresponse, które boki maja hmmmm ( nie wiem jak to określić),,jak szmaty".
Zdjecie (wszystkie opony w takim samym stanie) dunlop'ów sport blueresponse 205/55 r16 91V po 2 latach (dot 2014) - opony śmigane tylko i wyłącznie w lecie ciśnienie min. 2.2 max 2.5 zgodnie z instrukcja obsługi samochodu w zależności od obciążenia samochodu.
Teraz przy zmianie na Pirelki pokazałem to zdjęcie warsztacie - albo jeździły w ,,wuj" ostrych warunkach albo jest ,,wujowa" mieszanka. Żeby nie było, opon nie zmieniałem w stodole tylko wyspecjalizowanym warsztacie, czy jednym z lepszych w DW to nie wiem, nie mi to oceniać.
Generalnie dunlop jest u mnie ,,spalony",a opony poszły śmietnik, nie będę ryzykowal zdrowia/życia rodziny dla 1 000 zł
wyklekotał i zadymil JTD
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 11-05-2016 o 18:10 Powód: Dodanie zdjęcia
Zamieniłbym opony 225/40 R18 Fulda SportControl, kupione w kwietniu tego roku z przebiegiem nawet nie 2 tyś. km. Wołałbym w zamian chyba gumę 235/45 R18 chociaż trochę trzeba dołożyć. Ale najsensowniej chyba zrobić to w zimie, jak będzie drugi komplet opon.
Tylko teraz pytanie ile stracę na nich od kupna.
Ostatnio edytowane przez kobe83 ; 15-05-2016 o 13:39
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Jestem zmuszony do kupna nowych opon letnich. Myślałem o oponach Dayton D320 EVO. Czytając wątek natrafiłem kilka razy na opinię o nich, lecz cały czas zastanawiam się jak to jest z głośnością tej opony? Czy to prawda, że jest dość głośna na wyższych prędkościach?
Jak się wytrzymasz 2 tygodnie to po wymianie łożysk zmierzę sonometrem glosnosc w kabinie przy 100 np. Myślałem ze to głośność opon ale wychodzi ze to jednak łożyska. Ogólnie fajne opony na suchym. Dziś na bardzo mokrej nawierzchni powyżej 2.5tys obrotów jazda jak na łyżwach.
147 powodów do zadowolenia
Ja te Dunlopy kupiłem właśnie do Peżo, mam też w nim Dunlopy zimówki i nie narzekam, natomiast Pirelli P6 15" to była jakaś tragedia (teraz na Dunlopach 16" jest zauważalnie lepiej - nie wiem, na ile to efekt zmiany rozmiaru felgi, a na ile samej opony), samochód pływał w zakrętach niesamowicie, a P7 w poprzedniej Giulietcie poleciały po 3 sezonach, bo tak się wyząbkowały, że nie dało się jeździć (powinny wylecieć po jednym, ale szkoda mi było kasy trochę), więc moje wrażenia są dokładnie odwrotne.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Miałem komplet takich kiedyś w 147 w rozmiarze 225/40R18. Opona w miarę cicha, dobrze trzyma na ciepłym asfalcie ale to nie żaden wyczyn przy szerokości 225 w kompakcie. Niestety na mokrym lipa, a jak jeszcze było mokro i zimno to tragedia. Po przesiadce na komplet Uniroyal RainSpor3 (notabene średnia półka nie żaden hi-end) poczułem kolosalną różnice. Nawet na mokrym trzymało się jak posłowie stołków w sejmie. Minus taki, że są zdecydowanie głośniejsze od tych chinczyków.
Ja miałem wcześniej Nankang NS2 ultra coś tam, i dostawałem w lato w nich szału tak mnie wk.... Teraz mam z przodu półroczne Micheliny PilotSporty 3 a z tyłu Hancock Evo V12...
Wcześniej jeździłem na oponach Pirelli P Zero Rosso, jeśli chodzi o mokrą nawierzchnię te opony nie mają sobie równych.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
jeśli chodzi o przyczepność na mokrym to nie wątpię... ja mam 170tkę pod maską i .. jak popada deszcz.. to przy bucie w podłodze .. po prostu koła się ślizgają
na ciepłym asfalcie fajnie się trzymają, no ale tak jak wspomniałeś - raczej tutaj nie powinno być zdziwienia .. w końcu to 225...
jak się oponki zużyją to.. zakup na pewno poleci w kierunku falkenów... wczesniej miałem je i nie dość, że ciche to mega przyczepne... - miałem je wcześniej (nowe) w stilo 5d (150konny karton). to... przy 210 ciszajak po szynach leciały
Aktualnie na sprzedaż:
http://olx.pl/oferta/obudowa-subwoof...5-IDeQwS5.html
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-5x98...5-IDeQwzx.html