Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 171

Temat: gdzie kupiliscie wasze alfy?

pedzaceimadlo
    Gość

Domyślnie

Ja zacznę może od początku, jak to zaczęło się z Alfami, otóż tata kiedyś, kiedyś kupił Alfę 145 krwisto czerwoną, w salonie Alfy w Berlinie bo w Polsce rzadko gdzie można było spotkać w ogóle salon Alfy. Dwulitrowy silnik i te bajery, bardzo szybka jak na tamte czasy... Jeździł nią, jeździł aż w końcu skasował na drodze Jarocin-Poznań - oczywiście nie z jego winy. Auto poszło do kasacji a on kupił nową 156 w salonie w Poznaniu. Po jakimś czasie wyszedł nowy model 156, więc zostawił starą w salonie w autach używanych i wziął nowy model. Mówił, że nic się nigdy nie działo z Alfami nie działo, tylko lać benzynkę i jeździć. Tak zaraziłem się miłością do najpiękniejszy samochodów na świecie.

Ale teraz do rzeczy. Ja swoją kupiłem w Landau a.d. Isar (Niemcy). Długie poszukiwania stawały się nudne ale w końcu udało się. Wyczaiłem ją na mobile.de, szybki telefon, laweta i jazda po Niunię. Na miejscu okazała się być taka jak w opisie. Zapłaciłem i stałem się szczęśliwym posiadaczem tego cacka

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

Ja na Alfę chorowałem od ładnych kilku lat, ale słysząc te wszystkie opinie "fachowców" na temat AR to nie miałem odwagi zeby jej kupić (może dlatego, ze kiedys mniej zarabiałem :-) ) Ale w listopadzie 2008 obliczyłem budzet na zakup auta, potem mobile.de, wybranie filtrów wyszukiwania i zacząłem przeglądać ogłoszenia, wybrałem sobie dwa modele Saab 9-3 diesel 150KM i Volvo S40 tez diesel tylko z mniejszym motorem. Nie wiedziałem, na który sie zdecydować więc zapytałem wujka google gdzie są jakieś fora internetowe co by ludziki wspomogli lame, co nie ma pojecia za dużego o motoryzacji, jakie autko zakupic. Zapodałem temacik na forum i ludzie zaczeli pisać i jeden użytkownik doradził, stary z takim budzetem to ty Alfe 159 możesz kupić. Nawet nie wiedziałem, ze taka jest Podesłał mi linka do alfaholików i tak to się zaczeło. czytałem czytałem te forum i wyczytałem, że za rozsądne pieniądze to najlepiej GT kupić. No jak zobaczyłem GT to nie było innej opcji
    Koniec końców po 6 tygodniach poszukiwań i konsultacji z kolegami z forum (obserwator737, mrutyna, superjachu007 - wielkie dzieki chłopaki) pojechałem do Niemiec do taty i obskoczyliśmy chyba wszystki autohausy w Monachium i okolicy - ale tam jak na lekarstwo włoszek, było pare 156 FL, GTV, Spider, ale GT była tylko jedna, w dodatku ktoś ja kupił 15 minut przede mną :-( Ale naszczęście tydzień wcześniej znalazłem czarną gt z jasnym środeczkiem i felasiami 18" w Norymberdze. Po dwóch dniach bezowocnych poszukiwań w Monachium, na trzeci dzień dzida do Norymbergii, jak ją tylko zobaczyłm to pomyślałem sobie, Boże niech tylko odpali to biorę ja bez gadania :-) i odpaliła
    I tak po oględzinach i wstępnej jeździe jestem szczęśliwym posiadaczem mojej czarnej GT. Troszkę jest w niej do zrobienia, ale chłopaki z LT się nią zajmą więc jestem spokojny.
    Niedługo wrzuce pare fotek na forum, jestem mocno ciekawy reakcji forumowiczów

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

Mojego Alfora kupiłem w lutym 2007 w komisie POLSKA po 2 m-cach bezskutecznych poszukiwań A6 2.5TDI lub 2.7 bi-Turbo w jednym kawałku.

Użytkownik Ogier Avatar norek
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    alfa romeo 156 sw 2.0 jts , alfa romeo 145 boxer 1.6

Domyślnie

witam ja swoją zamieniłem z (164 na 166) w Białystok z handlarzem. ale ciesze się bo moja 164 trafiła do alfaholika wodzu33 pozdrawiam go.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Moja pochodzi z Belgii. Natomiast kupiłem ją od prywatnego właściciela w 9 miesięcy po sprowadzeniu w Polsce.

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

No to ja też opowiem o moim zakupie!! Szukałem Alfy 156 SW JTD ponad 6 miesięcy, w końcu znalazłem jazda przez pół Polski i co się okazało że AR nie istnieje a tym bardziej sprzedający, który wystawiał fikcyjne aukcje!!! Byłem wk......ny i myślę no nic czas wracać do domu a tu nagle na światłach przeleciała AR 156SW na numerach francuskich i z kartką na sprzedaż!! Oczywiście pogoń za nią, dorwałem na kolejnych światłach i tak oto Mam moją NIUNIĘ !!!

Mati
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    No to ja też opowiem o moim zakupie!! Szukałem Alfy 156 SW JTD ponad 6 miesięcy, w końcu znalazłem jazda przez pół Polski i co się okazało że AR nie istnieje a tym bardziej sprzedający, który wystawiał fikcyjne aukcje!!! Byłem wk......ny i myślę no nic czas wracać do domu a tu nagle na światłach przeleciała AR 156SW na numerach francuskich i z kartką na sprzedaż!! Oczywiście pogoń za nią, dorwałem na kolejnych światłach i tak oto Mam moją NIUNIĘ !!!
    hahaha rewelacja !!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar flyberry.pl
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 155 94` 1.7 TS 8v, Alfa Romeo 164 94` 3.0 V6 24V Q4

Domyślnie

Po prostu przeznaczenie!!!

dziadek50
    Gość

Domyślnie

Moje zainteresowanie Alfą pojawiło się nagle. Kolega z pracy kupił AR166 2.0TS którą oczywiście się przejechałem i się zaczęło. Wieczorkiem siadłem przed kompa, ogłoszenie po ogłoszeniu i jest "coś" czarnego i taniego. Telefon, dość długa i sympatyczna rozmowa, bez sensu wyglądające targowanie przez telefon, 500PLN zaliczki /przelew z inteligo/, następnego dnia wieczorkiem w pociąg, rano w Lubaniu Śląskim /ponad 600km/, oglądać nie było co bo już zaliczka zaplacona, jazda próbna/ok/, umowa , kasa i do domku prawie przez cała Polskę i to bez tablic bo zostały skradzione tej nocy co jechałem, wieczorkiem w domku, dwa browarki i spać. Poprawiłem kilka drobiazgów i bez problemów przejechała prawie 6tys km. I tak stałem się posiadaczem czarnej AR166 z nowiutkim gazem sekwencyjnym za 10tysPLN

fezoj
    Gość

Domyślnie

Ja swoją kupiłem w Częstochowie u gościa który sprowadza te piękne maszyny z Niemiec - auto komis super alfa.