Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 194

Temat: Dołożenie Blue&Me - UDAŁO SIĘ!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Ja mialem iidentycznie ale nie dolutowalem do zielonej tylko dolozylem druga zielona a ta odwinolem do rylu i zostala wolna . W koncu jednak ruszylo na zolkej kosci bo w radiu mam tam piny.A usb jest w srereo to jasne ale czy rozmowce powinno byc slychac w obu kanalach bo u mnie tylko w prawym. Sorki ale pisze z tel.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

A czy masz jakiś komunikat od B&M na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu? U mnie nic się nie wyświetla i nie ma reakcji dźwiękowej przy wciskaniu klawiszy na kierownicy...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał sliver001 Zobacz post
    A czy masz jakiś komunikat od B&M na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu? U mnie nic się nie wyświetla i nie ma reakcji dźwiękowej przy wciskaniu klawiszy na kierownicy...
    Komunikat Blue&me we wszystkich autach jakie widzialem z B&M sie pojawia po wlozeniu kluczyka, jednak nie wiem na 100% jak to jest np w najstarszych rozwiazaniach.

Sugerowalbym Ci ustawic przyciski kierownicy na Type D/159 - z tym Type G to cos wymysliles chyba na sile - ustawiaj 159 skoro takie jest na liscie - u wszystkich dziala.

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Ja mialem iidentycznie ale nie dolutowalem do zielonej tylko dolozylem druga zielona a ta odwinolem do rylu i zostala wolna . W koncu jednak ruszylo na zolkej kosci bo w radiu mam tam piny.A usb jest w srereo to jasne ale czy rozmowce powinno byc slychac w obu kanalach bo u mnie tylko w prawym. Sorki ale pisze z tel.
    Powinno byc slychac w obu kanalach. Moze jednak ta centralka jest tylko mono?
    Najpierw pobaw sie tym USB, jak z nim nie wyjdzie to na stereo Ci nie bedzie zalezalo, I albo sobie podepnij prawy kanal z zoltej kostki rowniez na lewy kanal w tej kostce (a odepnij lewy oczywiscie), albo sprobuj w proxi zmienic na mono/tel analog, I laczyc sie przez zielona kostke.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 06-04-2016 o 11:33

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Dziś popróbuje jeszcze z innymi ustawieniami plus odłączanie klemy. Skoro mam komunikację z modułem po OBD to kwestia złego podłączenia raczej odpada...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Powinno byc slychac w obu kanalach. Moze jednak ta centralka jest tylko mono?
    Najpierw pobaw sie tym USB, jak z nim nie wyjdzie to na stereo Ci nie bedzie zalezalo, I albo sobie podepnij prawy kanal z zoltej kostki rowniez na lewy kanal w tej kostce (a odepnij lewy oczywiscie), albo sprobuj w proxi zmienic na mono/tel analog, I laczyc sie przez zielona kostke.
    Ok wszystko jasne, tak się zrobi grunt że już działa reszta to zabawa .

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Komunikat Blue&me we wszystkich autach jakie widzialem z B&M sie pojawia po wlozeniu kluczyka, jednak nie wiem na 100% jak to jest np w najstarszych rozwiazaniach.
    Ja po dołożeniu B&M nie mam takiego komunikatu, czy raczej grafiki. I dobrze.... starczy mi logo AR
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Setup miałem dobry ale pomogło dłuższe odłączenie akumulatora. Loga B&M nie ma ale jest reakcja na przyciski kierownicy - pojawia się komunikat "english language unavailable". Czy ze strony blueandme.net można pobrać paczkę do aktualizacji bez procesu sprawdzenia aktualnej wersji? A może jest jakieś inne źródło? Aktualną wersję oprogramowania znam bo mam łączność przez MES'a. Wgrałem wskazane pliki do sprawdzenia softu na kilka czystych pendraiwów ale za każdym razem mam komunikat z błędem i teraz nie wiem, czy to wina pamięci czy przy błędzie z językiem moduł nie zapisze informacji o sofcie.

Auto

Domyślnie

Setup miałem dobry ale pomogło dłuższe odłączenie akumulatora. Loga B&M nie ma ale jest reakcja na przyciski kierownicy - pojawia się komunikat "english language unavailable". Czy ze strony blueandme.net można pobrać paczkę do aktualizacji bez procesu sprawdzenia aktualnej wersji? A może jest jakieś inne źródło? Aktualną wersję oprogramowania znam bo mam łączność przez MES'a. Wgrałem wskazane pliki do sprawdzenia softu na kilka czystych pendraiwów ale za każdym razem mam komunikat z błędem i teraz nie wiem, czy to wina pamięci czy przy błędzie z językiem moduł nie zapisze informacji o sofcie.
    obecnie raczej nie, pewnie dlatego ze jak cos zle wybierzesz to mozesz calkowicie zablokowac modul. twoj modul nie ma zewnetrznego portu usb, nie wiem czy w takuch aktualizacji np nie trzeba robic w aso?
    moze olej aktualizacjacje a sprobuj wgrac sam jezyk - w watku o aktualizacjach b&m byly gdzies linki. tam tez dopytaj jak sie aktualizuje taki typ centralki

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

twoj modul nie ma zewnetrznego portu usb, nie wiem czy w takuch aktualizacji np nie trzeba robic w aso?
    W mojej wersji jest jeden port usb z przodu centralki a druki mam na kablu zewnętrzny. Poszukam info o tej aktualizacji języka.

Auto

Domyślnie

W mojej wersji jest jeden port usb z przodu centralki a druki mam na kablu zewnętrzny. Poszukam info o tej aktualizacji języka.
    a ten drugi Ci dziala cokolwiek, np chocby jesy zasilanie(np miga dioda w pendrive jesli taka ma) ? myslalem ze twoja centralka nie ma zewnetrznego portu, bo nie ma media playera, no chyba ze jestem w bledzie
    napisz jak to jest, bo do brata159 wlasnie taka centralka jak Ty masz pasuje, ale tam gniazdo zewnetrzne ePer ma wykreslone