Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 252

Temat: Odpalanie w mrozie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał hipcio Zobacz post
    Super ekstra że każdemu odpala bez problemu ale czy możecie nie spamować tym?? Kolega wstawił filmik i nikt nie napisał czym może to być spowodowane.

Pozwole sobie go wstawić jeszcze raz https://www.youtube.com/watch?v=cIrRABRzJXI

Aku nowy, świece sprawne, rozrusznik zregenerowany, zalane paliwo arktyczne i nic dalej kupa. Jedynie co to po tym paliwie arktycznym szybciej odpali tzn za 2/3 razem.
    Pewnie na rozwiazanie trafisz przypadkiem, dosc nietypowy problem. Byl rok temu temat, ktory dotyczyl 2.4 jtdm i tam sie okazalo, ze sa rozne rodzaje dlugosci swiec zarowych. Te krotkie sprawialy problem w odpalaniu. Ja bym szukal narazie w okolicy swiec bo brzmi to tak jakby nie rozgrzaly.
    Ostatnio edytowane przez szaq ; 04-01-2016 o 09:24

Użytkownik Świeżak Avatar hipcio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8v

Domyślnie

Ale sprawiały problem odpalania tylko przy temp minusowych??

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159 TI 2.4JTDM 2008r

Domyślnie

Cytat Napisał szaq Zobacz post
    Pewnie na rozwiazanie trafisz przypadkiem, dosc nietypowy problem. Byl rok temu temat, ktory dotyczyl 2.4 jtdm i tam sie okazalo, ze sa rozne rodzaje dlugosci swiec zarowych. Te krotkie sprawialy problem w odpalaniu. Ja bym szukal narazie w okolicy swiec bo brzmi to tak jakby nie rozgrzaly.
    Potwierdzam. W warsztacie wymienili mi świecie na Beru GN059 po czym auto znacznie gorzej odpalało, okazało się, że powinny być świece Beru GN069, które są 5mm dłuższe i mają prawie 2x większe natężenie prądu.

Użytkownik Świeżak Avatar Swiderek
    Mieszka w
    Mszana Górna
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4JTDm powered by conmir :D

Domyślnie

Cytat Napisał zloty35 Zobacz post
    Potwierdzam. W warsztacie wymienili mi świecie na Beru GN059 po czym auto znacznie gorzej odpalało, okazało się, że powinny być świece Beru GN069, które są 5mm dłuższe i mają prawie 2x większe natężenie prądu.
    Mógłbyś mi podać długość Twoich świec? Rok temu wymieniałem właśnie na beru ale nie pamiętam jaki model

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159 TI 2.4JTDM 2008r

Domyślnie

GN069
    Długość całkowita [mm] 156,5
    Głębokosć zabudowy [mm] 35
    Natężenie prądu [A] 20
    GN059
    Długość całkowita [mm]151,5
    Głębokość zabudowy [mm]30
    Natężenie prądu [A]13

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Swiderek Zobacz post
    Uwielbiam to forum Temat jest o problemach z odpalaniem na mrozie a większość odpowiedzi dotyczy chwalenia się że jego Alfa zapaliła bez problemu
    No to przeczytaj tytuł tego tematu.
    ,, Odpalanie w mrozie'' ( pisownia oryginalna).

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 159 1,9JTD SW 150KM

Domyślnie

U mnie trochę inaczej z odpalaniem niż na filmie, ale też ciężko.

Temp. -18 i kręcił, kręcił, kręcił ale zaskoczyć nie chciał. Aku jakby non stop ładował.
    Na pych nic nie chciał zaksoczyć, w końcu PLAK pomógł. Zalałem przed chwilą diesel arktyczny zobaczymy co będzie jutro.
    Wydaję mi się, że u mnie była kwestia paliwa ok 13l Verva Orlen.

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hipcio Zobacz post
    Super ekstra że każdemu odpala bez problemu ale czy możecie nie spamować tym?? Kolega wstawił filmik i nikt nie napisał czym może to być spowodowane.

Pozwole sobie go wstawić jeszcze raz https://www.youtube.com/watch?v=cIrRABRzJXI
    Jakie spamowanie. Dzielimy się uwagami jak to u nas wygląda przy obecnych temperaturach.
    Nikt Ci na podstawie filmiku nie odpowie co jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Za dużo zmiennych.
    Winna może być ogólna kondycja już wyeksploatowanego silnika, albo poszczególne jego elementy. Np wtryskiwacze, EGR, świece żarowe itd.

Użytkownik Świeżak Avatar Swiderek
    Mieszka w
    Mszana Górna
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4JTDm powered by conmir :D

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    No to przeczytaj tytuł tego tematu.
    ,, Odpalanie w mrozie'' ( pisownia oryginalna).
    Zgadzam się lecz ten dział służy do ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW, a nie chwalenia się i pisania innych pierdół nie związanych z tematem. Od tego masz hyde park i tam też Cie zapraszam.

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Swiderek Zobacz post
    Zgadzam się lecz ten dział służy do ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW, a nie chwalenia się i pisania innych pierdół nie związanych z tematem. Od tego masz hyde park i tam też Cie zapraszam.
    Temat jak każdy inny służy do tego, żeby podzielić się uwagami jak to wygląda w naszych autach. I na tej podstawie porównując różne reakcje naszych silników na obecne warunki można dojść do wniosku czy to co mamy u siebie to stan normalny czy odbiegający od normy.
    Co do zaproszenia dziękuję, ale nie Ty jesteś gospodarzem tego tematu. Trochę tak nieładnie wypraszać kogoś nie będąc u siebie.
    Ostatnio edytowane przez syfon ; 04-01-2016 o 11:11