Że ślisko to nie jest duży problem, bo na jakimś ciekawym placu to i dobra zabawa.![]()
Że ślisko to nie jest duży problem, bo na jakimś ciekawym placu to i dobra zabawa.![]()
myślę że tak po nowym roku lub pomiędzy świętami a nowym rokiem można by było coś zorganizować ma ktoś jakieś propozycje gdzie można by było się spotkać ?? i komu jaki termin pasuje ??
Ostatnio edytowane przez Chasan ; 22-12-2010 o 20:15
Cześć
Chciałem się przywitać.
Mieszkam w Koninie Żagańskim pracuje w Żarach.
Z tego co widzę mam rzut beretem do "aniol_jojo"
Zakupiłem AR SW156 2004 grafit 2.4jtdm175km na 17:-).
http://lh6.ggpht.com/_8djO1m85x2U/TT...fOYMP7E/02.jpg
Jeszcze nie jeżdżę się rejestruje dopiero.
Ale furka miodzio ma wszystko co tam giugiaro sobie wymyślił.
Przy okazji chciałem się spytać jakie warsztaty polecacie?
Wczesniej miałem Galanta 2,5v6 i robiłem go u takich partaczy gdzie Belli nie chciał bym im zostawiać.
Słyszałem że Miszczak w Żarach robi dobrze zawieszenie - jeszcze by się przydał ktoś od diesli dobry - macie jakieś typy?
Pozdr.
Piotr
Ostatnio edytowane przez -zefir- ; 27-01-2011 o 22:12
Witamy nowego Alfistę. Bella piękna. Życze spokojnej eksloatacji i ogromu radości z jazdy.
Co do warsztatów od diesli to w Żarach są dwa znane , z tego co wiem ze słyszenia (ja mam i miałem same benzyny). Jeden "u Jurka" przy zjeździe z obwodnicy na trasie Żary - Drożków. Drugi na ul. Zgorzeleckiej przy wjeździe na obwodnicę. Nie wiem czy są dobre ale są najbardziej znane.
Do zobaczenia na jakimś najbliższym zlocie.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
Jak będziesz miał jakiś problem z zawieszeniem wpadni do mnie postaram Ci się jakoś pomóc a co do naprawy w warsztatach. Lepiej ściagnij instrukcje i naprawiaj sam, lepiej samemu coś popsuć niż oddać partaczom. Ja osobiście nie znam żadnego dobrego magika chociaż wiele słyszałem dobrego o gościu w Wymiarkach?Witoszynie? Jak zwał tak zwałPozdrawiam i do zobaczyska na drodze!
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Jeżeli to Ciebie dzisiaj "widziałem" na obwodnicy Żar to przyznam, że bella na żywo prezentuje się wyśmienicie. Oczywiście ramki klubowe są. I moc JTDm'a też czuć. Niestety byłem wolniejszy. Na szczęście tylko nieznacznie.![]()
Felgi masz piękne a u mnie narazie "pakiet zimowy" czyli czarne blaszaki z zimówkami.
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Cześć Kynium jeszcze nie jestem przyzwyczajony do kulturalnego pozdrawiania się AlfaholikówWcześniej miałem galanta i kiedyś jak mało było tych autek to to był normalny zwyczaj ale za dużo teraz jeździ kolesiów w czapeczkach i używają galanta zamiennie z BMW.- Akurat jak Ciebie mijaliśmy kolega prowadził (podziwiał piękno belli). Dzisiaj testowo zrobiłem 200km i powiem że jestem pod wrażeniem trzymania się drogi choć wahacze górne do wymiany, wyśmienitego czułego układu kierowniczego, no i motor to jakaś poezja polecam każdemu. 4 bieg w trasie to rewelacja ciśnie przy tym momencie że hoho. A jak się chce to 6 i na kompie 5,5l. Do zobaczenia na trasie. P.S. Co robicie z kawą? Bo nie miałem gdzie postawić kubeczka
![]()
Zefir z tymi wahaczami to sie nie rozpędzaj. Jeżeli masz dobre sworznie na wahaczach a tylko wywalone gumy to zakładaj smiało poliuretan. Ja u siebie mam cały przód zrobiony na czerwonym poliuretanie i jest ok, a walczę tylko ze stabilizatorem ale to historia na zupełnie inną bajkę. Akurat przy górnych nie ma dużo pracy. Jak się wie jakI co ciekawe wcale nie potrzebujesz jakiś super narzędzi. . Jak masz jakieś pytania to pisz na PW. Ew możemy się spotkać to ci wszystko wytłumaczę.
Pozdrawiam i do zobaczenia... na obwodnicach i innych fajnych trasach![]()
Witam wszystkich. U mnie zmiany które zapowiadałem w innym temacie. Zmieniłem srebrne 1.8 TS 2000r na 2.0 JTS 2003r błękitny metalic . I przyznam że jestem pod wrażeniem auta. A jest dopiero przed poprawkami, jutro idzie do warsztatu. Chodzi głównie o wymianę łożysk w alternatorze bo wyją jak dusza potępiona. Poza tym tarcze, klocki, gumki w zawieszeniu czyli drobna kosmetyka. No i trzeba będzie przerejestrować, jeżdżę na razie na dolnośląskich tablicach.