Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    tak zeby bylo chociaz samopoziomowanie.
    samopoziomowanie to pic na wodę. Pisałem o tym wielokrotnie, więc nie będę powtarzał, ale kto wie jak to działa zdaje sobie sprawę z tego że z powodzeniem można ten system zastąpić ręczną regulacją reflektorów, wystarczy tylko o tym pamiętać, że jesli załaduje się bagażnik, bądź weźmie pasażerów trzeba obniżyć światła.
    Co do spryskiwaczy to może i pył z reflektora usuną, ale roztrzaskanego o szkło reflektora owada już chyba nie bardzo...
    Warunek montażu niefabrycznych ksenonów jest jeden podstawowy: oryginalne reflektory soczewkowe, w tych nieoryginalnych soczewkach to różnie bywa, czasem mocno oślepiają już na zwykłej żarówce.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera 2.4 JTDM 243,4 KM 509,9Nm by Cinsoft

Domyślnie

Panowie miejscie litość dla innych użytkwników dróg z tymi waszymi wynalazkami. Naprawdę to gadanie że nie oślepiacie między bajki można włożyć. Wali to po oczach, że masakra. Oryginalny ksenon potrafi w pewnych okolicznościach trzepnąć po gałach, ale te różne badziewia i mniejsze badziewia powstawianie w różnych autach, to jest masakra na drogach. Naprawdę nie jestem zwolennikiem ani policyjności ani zamrodyzmu, ale za takie olewactwo innch powinni zabierać dowód i laweta.
    Miałem ileś tam aut bez ksenonów i jakoś jezdziłem nimi bez problemu, dużo nocami. Nie róbmy problemu. W Brerze są, w jednym aucie też mam w innym nie i nie montuję tam produktów PRC na siłę.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ja tam mam i nikogo nie oślepiają. Warunek jeden, tak jak było napisane - oryginalne reflektory soczewkowe, a nie jakieś zwykłe starego typu, nie wiem teraz jaka jest ich fachowa nazwa, w takich mogę się zgodzić, że to masakra i pewnie oślepiają. A już argument, że się brudzą szkła bez spryskiwaczy zupełnie do mnie nie trafia.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

skąd wiesz, że nie oślepiasz? moim zdaniem takie "sztukowanie" lamp to jakieś nieporozumienie. Chcesz xenony to kup całe lampy z kompletnym osprzętem
    Born to be wild.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Bo widziałem ? Nie uważam tego za nieporozumienie. Gdyby zakryć zderzak posiadający spryskiwaczy lub nie nawet nie zauważyłbyś różnicy.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Rozumiem, że często jeździsz na przeciw swojej alfy sprawdzając jak się zachowują Twoje lampy w warunkach drogowych? Na prawdę zabawne.
    Sporo jeżdzę i bardzo często widzę oślepiające błękitne światło których najprawdopodobniej źródłem są takie domowe przeróbki na "ksenony" uważam to za wykroczenie większe niż wyprzedzanie na podwójnej ciągłej. Przez takie oślepienie przez kilkadziesiąt sekund mam plamki przed oczami więc nieszczęście gotowe. Skoro u Ciebie jest zawsze idealnie w każdych warunkach to gratuluję, ale coś mi się nie chce wierzyć, że bez samopoziomowania te lampy nie będą oślepiać. co do spryskiwaczy...w końcu po coś są prawda? i chyba nie jest to przypadek, że akurat przy ksenonach montowane są fabrycznie...jak zwykle mądrzy Polacy chcą ulepszać fabryki bo twierdzą, że wszystko co jest tam montowane znalzło się przypadkiem.

Chyba nie jest kluczowe czy widać róznicę czy spryskiwacze są w zderzaku czy nie, akurat estetyka jest w tym momencie najmniej istotna...
    Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 04-10-2011 o 07:37
    Born to be wild.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

piszcie co chcecie, ale czy dokladki w soczewce, czy w zwyklym reflektorze i tak oslepiaja i oslepiac beda.

mialem w 147 w zwyklym reflektorze dolozone i oslepialy, w poprzedniej 159 w soczewce i to samo. Dodatkowo swiatla mialy dziwna tendencje do rezregulowywania sie na dziurach, mimo tego ze czesto byly sprawdzane i regulowane, wiec chocby w takiej sytuacji opisywane przez przedmowcow jako pic samopoziomowanie sie przydaje.

jesli to pic, to po co to montuja seryjnie i tak wymagaja przepisy?
    Nie idzmy ta droga bo zaraz dojdziemy do wniosku, ze zapinanie pasow nic nie daje...

spryskiwacz ref. tez robi swoje - jesli klosz brudny (o co nie trudno w trasie) to rozprasza swiatlo i przyslowiowo wali po gałach, mimo samopoziomowania, wiec nie ma co sknerzyc na plynie i czyścić panie te reflektory regularnie dużą ilością płynu do spryskiwacza i nie za 2 złote tylko normalnie za 15 (chyba że zycie wycieraczek i innych uczestników ruchu wam niemiłe...)
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 04-10-2011 o 08:00

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Nie często ale wystarczy raz.
    Wyprzedzanie czy też przejeżdżanie przez podwójnie ciągłą to jednak o wiele gorsze wykroczenie.
    A, że światła się komuś rozregulowując to raczej już wina samych świateł, a nie dołożonych żarników.
    Sam mam przyjemność/nieprzyjemność jeździć często po zmierzchu i w większości przypadków oślepiające mnie samochody to przeładowane busy lub źle ustawione lampy TIRów.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    piszcie co chcecie, ale czy dokladki w soczewce, czy w zwyklym reflektorze i tak oslepiaja i oslepiac beda.

mialem w 147 w zwyklym reflektorze dolozone i oslepialy, w poprzedniej 159 w soczewce i to samo. Dodatkowo swiatla mialy dziwna tendencje do rezregulowywania sie na dziurach, mimo tego ze czesto byly sprawdzane i regulowane, wiec chocby w takiej sytuacji opisywane przez przedmowcow jako pic samopoziomowanie sie przydaje.
    Żeby nie oślepiać dołożonymi żarówkami ksenonowymi, musisz mieć soczewkę - ona gwarantuje dobre odcięcie światła. Rozlegulowywanie się świateł na dziurach świadczy o uszkodzeniu układu regulacji, a nie o źle dobranych żarówkach.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Ostatnimi czasy dosyć często wracam z pracy do domu po godz. 20.00. Pokonuję dystans Żagań - Zielona Góra ( 55 km ). Co mnie przeraża, to jakieś dziwne wynalazki w niektórych autach, zamiast świateł. Z tym da się jeszcze żyć. Jednak co trzeci - czwarty pojazd ma tak rozkalibrowane światła, że zastanawiam się, czy kierowca w ogóle coś widz - ja widzę , że mnie oślepia. Nie raz myślę sobie - ,, Panowie kierowcy, zamiast inwestować w jakieś cudeńka, zainwestujcie w czyste klosze oraz prawidłowo ustawione reflektory".