Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 376

Temat: Alfy w policji ?

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

HAHAHA koła faktycznie wystają. Kąt skrętu pewnie zajebisty mają.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Serock/Bydgoszcz
    Auto
    156 2,4 JTD CF2, 159 1,9JTDm

Domyślnie

Dziś pod Bydgoszczą

Kowalski
    Gość

Domyślnie

co tak z przyczajki? było sie zatrzymać, przywitać, zajrzeć jak tam poupychali te wszystkie fotoradary....

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    HAHAHA koła faktycznie wystają. Kąt skrętu pewnie zajebisty mają.
    Co ma piernik do wiatraka?

Jakby to były jakieś ładne alu a nie dekle to nawet przednio by było

Nikt nie zaprzeczy jednemu - dużo już nowych radiowozów nie było i o żadnych nie było tak głośno jak o 159 - po prostu ludzie nie potrafią przejść koło tego obojętnie

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    Jak to Twoim zdaniem powinno wyglądać?
    Jak powinno to wyglądać, to chyba wszyscy w miarę wiedzą

Miałem okazję przyglądać się jak odbywał się przetarg w "mojej firmie" na pewne specyficzne urządzenie. Z samym ogłoszeniem jest już sporo zachodu. Natomiast co ważne, zwycięzca nawet po dostarczeniu sprzętu nie dostał pieniędzy dopóki nie spełnił wszystkich warunków z przetargu. W tym przypadku chodziło o szkolenia dla użytkowników i testoanie sprzętu przez 14 dni po szkoleniu. Dopiero po tym czasie kasa została przelana, około 600 000 zł.
    Daję słowo, można zrobić porządnie przetarg, bez przekrętów.
    Może w Policji brakuje kompetentnych ludzi?
    Nie chcę osądzać, bo żaden ze mnie specjalista, ale ja bez pasujących stalówek bym aut nie odebrał.

Widzę, że parę alf już jeździ. Przypuszczam, że do momentu jak Policja trafi na jakiegoś adwokata. Wtedy się okaże, a to że radar nie może pracować jednak z wentylatorem, a to folia ekranująca bez atestu lub ze względu na szrszy rozstaw, źle odczytuje prędkość, lub inny radiowóz, wezwany na miejsce kontroli, zabierze alfie dowód za wystające oopony poza obrys pojazdu.. Nie wiem, polecam zaglądać na IFP, tam szybko wyjdzie w praniu, co jest z alfami nie tak. Bo to że wyjdzie to jestem pewien, choć pewnie więcej będzie się mówić o wyposażeniu policyjnym, niż o samym, wspaniałym, samochodzie.

I jeszcze jedna moja uwaga, jak kogokolwiek będą ścigać, to trzeba uciekać na drogę gminną, osiedlową itp. byle nie była równa. Ze dwa razy zgubią misę olejową i wtedy alfa stanie się radiowozem autostradowym.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Co ma piernik do wiatraka?
    A ma

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Wodzu Zobacz post
    Miałem okazję przyglądać się jak odbywał się przetarg w "mojej firmie" na pewne specyficzne urządzenie. Z samym ogłoszeniem jest już sporo zachodu. Natomiast co ważne, zwycięzca nawet po dostarczeniu sprzętu nie dostał pieniędzy dopóki nie spełnił wszystkich warunków z przetargu. W tym przypadku chodziło o szkolenia dla użytkowników i testoanie sprzętu przez 14 dni po szkoleniu. Dopiero po tym czasie kasa została przelana, około 600 000 zł.
    (...)
    Widzę, że parę alf już jeździ. Przypuszczam, że do momentu jak Policja trafi na jakiegoś adwokata. Wtedy się okaże, a to że radar nie może pracować jednak z wentylatorem, a to folia ekranująca bez atestu lub ze względu na szrszy rozstaw, źle odczytuje prędkość, lub inny radiowóz, wezwany na miejsce kontroli, zabierze alfie dowód za wystające oopony poza obrys pojazdu.. Nie wiem, polecam zaglądać na IFP, tam szybko wyjdzie w praniu, co jest z alfami nie tak. Bo to że wyjdzie to jestem pewien, choć pewnie więcej będzie się mówić o wyposażeniu policyjnym, niż o samym, wspaniałym, samochodzie.
    Chodziło o samo roztrzyganie o zwycięzcy - zrozumiałem, że wg. Ciebie aukcja jest złą formą z zasady - stąd moja riposta. Co do reszty, czyli kwestie płatności, samego odbioru to się zgadzam. Faktycznie przecież w kilku komendach fury już jeżdżą więc jak oni to odebrali? Ale czy ktoś za cokolwiek wziął w łapę to jakoś wątpię. Jakby miał wziąć to zrobiłby to na etapie przygotowania przetargu - po prostu dopuszczając alusy w specyfikacji. Teraz to podejrzewam, że nazwyczajniej w świecie wyszedł bajzel i olewactwo.

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK Zobacz post
    Chodziło o samo roztrzyganie o zwycięzcy - zrozumiałem, że wg. Ciebie aukcja jest złą formą z zasady - stąd moja riposta. Co do reszty, czyli kwestie płatności, samego odbioru to się zgadzam. Faktycznie przecież w kilku komendach fury już jeżdżą więc jak oni to odebrali? Ale czy ktoś za cokolwiek wziął w łapę to jakoś wątpię. Jakby miał wziąć to zrobiłby to na etapie przygotowania przetargu - po prostu dopuszczając alusy w specyfikacji. Teraz to podejrzewam, że nazwyczajniej w świecie wyszedł bajzel i olewactwo.
    Zdecydowanie się zgadzam.

Natomiast zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia.
    W specyfikacji była mowa o regulowanej wysokości pasów. W 159 tego nie ma.
    Wiem również, że był protest w tym temacie. Chyba Kia. Ale że kia nie brała udziału w przetargu, podobno, to został odrzucony.
    Ktoś zna bliżej temat, jak to się rozstrzygnęło?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

na lato maja alu czy beda na stalowkach jezdzic?
    szkoda ze alfa nie robi takich fajnych stalowek jak opel ktore wygladaja jak alufelgi
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Alfa to raczej w ogóle nie produkuje żadnych felg, co najwyzej zleca to firmom trzecim jak Speedline, czy Zender