Dedykowane sondy (w przeciwieństwie do uniwersalnych) zawsze mają wtyczkę pasującą do fabrycznego gniazda
Dedykowane sondy (w przeciwieństwie do uniwersalnych) zawsze mają wtyczkę pasującą do fabrycznego gniazda
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Kurcze - kto wie - być może zrobiłeś całkiem dobry interes. Jak trochę pojeździsz i sonda się już trochę wypali, to dobrze by było, gdybyś podpiął się do kompa i sprawdził, jaki daje wykres. Mógłbyś w ten sposób obalić mit, że w TS-ach chodzą dobrze tylko oryginały boscha.Napisał Kromek
Ja akurat parę dni temu za taki oryginał wybuliłem 348 zł.
Napisz jeszcze, gdzie kupiłeś tę sondę, bo pierwszy raz widzę taką nazwę.
ja swoją kupiłem w sklepie u mnie w Poznaniu ale widzialem ze sa na allegro takie za 125zl+ koszt wysyłki daje linka http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=458596840.aha jak przejade parenascie kilometrow to pojade na kompa i pozniej najwyzej podam parametry mam nadzieje ze oni na kompie mi wydrukuja jakies dziwne wykresy??aha u mnie ta sada dziala ale nie wiem jak bedzie sie zachowywac w innych alfach.wiec wrazie czego mnie nie besztajcie ze wale kity albo cos.poprostu kupujac ja podchodzilem do niej sceptycznie czyli nie zabardzo wierzylem ze bedzie dzialac ale pozytywnie sie rozczarowalem.poprawila sie kultura pracy silnika powiem nawet ze zauwazylem spadek spalania paliwa wczoraj akurat mialem okazje sprawdzic dzialanie poniewaz musialem parenascie kilometrow zrobic w miescie i normalnie szok, zapalila mi sie rezerwa zatankowalem i mialem polowe z polowy zbiornika zrobilem juz 70 km a do rezerwy dluga droga a na poprzedniej sondzie polowa z polowy zbiornika 70 km i kurde zaczynala sie swiecic rezerwa normalnie szok.zobacze jeszcze jak sie zmieni spalanie jak bede swiece mial nowe.
szkoda że nie masz interfejsu diagnostycznego, wykresy byłyby bardzo ciekawe.
Szczególnie ten od analizy spalin: Lambda Regulation Row 1.
a tak będzie tylko informacja że jest dobrze.
Poczekamy na potwierdzenie tych rewelacji przez inne osoby.
pamiętajmy testy to opinia co najmniej dwóch osób.
wiec dlatego nie mowie tutaj ze macie ja kupowac bo jest wspalniala itp opisuje to co sie zmienilo w moim aucie po wymianie sondy na nie orginalna.niechce miec pozniej wygadywane ze jestem ten i tamten bo pierdziele glupoty.poprostu podalem linka i opis jak to u mnie wyglada a jak ktos bedzie chcial to kupi i sprawdzi sam tylko jezeli cos nie bedzie dzialac to prosze nie zwalac na mnie winy.kazdy kupuje na swoje ryzyko.tzn co do interfejsu to kurde mogl bym kupic kabel laptopa mam mogl bym podlaczyc i sprawdzic tylko ja sie wogole nie znam na tym programie co i jak tam sie robi itp.
pozdrawiam
Tylko oryginał! zaoszczędziłem na podrubie pochodziła 2 tygodnie i koniec! Znów te same problemy! Kupiłem niemiecki orginal i inne auto chce sie zyc :>
witam mam takie pytanie chodzi mi o kable napiecia tzn przy wtyczce i przy laczeniu fajki mam jakis taki plyn na kablach tzn to nie jest woda bo za tlusta.Co to może być???kable mam NGK.
pozdrawiam
Kable i wtyczki cewek muszą być suche - sprawdź dokładnie, skąd to się bierze. A masz mokro tylko w jednym miejscu, czy dotyczy to wszystkich cewek i kabli?
cewki mam suche ale jak jest kabel na zgieciu gdzie sie laczy kabel z cewka to jak wychodzi kabel spod tej oslonki gumowej wylatuje jakis plyn.i nie wiem co to jest mam takie cos na kazdym z kabli.olej to to nie jest poniewaz nie jest takie to tluste jak olej.wiec nie wiem co to jest zaczelo mnie to zastanawiac poniewaz wymienilem swiece i sonde itp i jest lepiej ale nie do konca na rozgrzanym silniku od czasu do czasu zaczyna szarpac tak jakby brakowalo iskry lub czegos takiego i wole sie zapytac czy wy tez tak macie ze sa takie mokre te kable?ten plyn przypomina taka ciecz jak sie wyleje bateria(paluszek np)to wtedy jest takie geste cos i tak samo mam na kablach.Aha mam mokre wszystkie kable.
Cudów nie ma - to musi być olej. Niemożliwe, żeby w kablach WN był jakiś płyn. Sprawdź dokładnie, czy masz szczelną pokrywę zaworów. Może uszczelka gdzieś puściła i opary oleju gromadzą się na kablach. A w gniazdach świec masz sucho?