Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 149

Temat: Spalanie w Mito

Jola
    Gość

Domyślnie

Nie ma problemu, wpadaj wszystkim, co masz po ręką u nas każdy mile widziany spoty mamy generalnie w czwartki, jak będziesz wiedział, że jedziesz do wawy, to daj znać powiem Ci wtedy, kiedy jest nasz spot, ewentualnie zrobimy kameralny kawowy spocik MitoHolików

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Jola Zobacz post
    Nie ma problemu, wpadaj wszystkim, co masz po ręką u nas każdy mile widziany spoty mamy generalnie w czwartki, jak będziesz wiedział, że jedziesz do wawy, to daj znać powiem Ci wtedy, kiedy jest nasz spot, ewentualnie zrobimy kameralny kawowy spocik MitoHolików
    Dziękuję, bardzo mi miło zatem :-) Przyjęte!

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    Dziękuję, bardzo mi miło zatem :-) Przyjęte!
    Super, zapraszam czekam na info

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    MiTo 1.4TB 155

Domyślnie

Koledzy (i koleżanki) - poratujcie!

Może to pytanie trochę z serii "mam instrukcję ale nie umiem jej używać" / "pobawiłem się wskaźnikami i nie umiem odczytać ich wskazań"

Dzisiaj zacząłem przyglądać się spalaniu w moim nowym-używanym MiTo (TB 155 koni, 50k przejechane).

W czasie przejazdu na trasie (ok. 10 km w umiarkowanym deszczu, styl "emeryt-driving", tryb N) komputer wyświetlił wartość 10,3 km / l (wartość wzrastała z poziomu ok. 7,5)
    Jeśli dobrze rozumiem, samochód palił przy tak anemicznej jeździe 10 litrów na setkę?!
    Niemożliwe! (No chyba, że coś złego dzieje się z silnikiem).

Nie jestem jeszcze zbyt biegły w użytkowaniu tego samochodu, ale wiem, że można zmienić te wskazania na bardziej normalne (l / 100 km), i że są dwa wskazania zużycia paliwa: średnie i chwilowe.
    Może źle coś odczytałem / pomyliłem wskazania?
    Gdy będę wracał z pracy, zmienię wskaźniki (na l/100), ale do tego czasu może ktoś mnie oświeci

Flar
    Gość

Domyślnie

Z tego co piszesz to komputer wyświetlił, że możesz przejechać 10,3 km na każdym litrze benzyny
    Co do spalania - 10 km to może być mało na zlitrażowanie auta , szczególnie jeśli było to z zimnego silnika, częste ruszanie i hamowanie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    MiTo 1.4TB 155

Domyślnie

No tak...10 km na litrze...zatem na 10 przejechałbym 100...trochę słabo :|

Zobaczymy jak zmienię ustawienia - litry / 100 km - co wtedy wyświetli.

Nie żebym spodziewał się spalania 6 /100 przy takim silniku (155 koni, faktycznie nie rozgrzany), ale jechałem naprawdę eko-emerycko.
    Aż strach pomyśleć co wyświetli przy włączonej klimie, trybie D i ciężkiej nodze...5 km / l ;(

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Comte Zobacz post
    Koledzy (i koleżanki) - poratujcie!

Może to pytanie trochę z serii "mam instrukcję ale nie umiem jej używać" / "pobawiłem się wskaźnikami i nie umiem odczytać ich wskazań"

Dzisiaj zacząłem przyglądać się spalaniu w moim nowym-używanym MiTo (TB 155 koni, 50k przejechane).

W czasie przejazdu na trasie (ok. 10 km w umiarkowanym deszczu, styl "emeryt-driving", tryb N) komputer wyświetlił wartość 10,3 km / l (wartość wzrastała z poziomu ok. 7,5)
    Jeśli dobrze rozumiem, samochód palił przy tak anemicznej jeździe 10 litrów na setkę?!
    Niemożliwe! (No chyba, że coś złego dzieje się z silnikiem).

Nie jestem jeszcze zbyt biegły w użytkowaniu tego samochodu, ale wiem, że można zmienić te wskazania na bardziej normalne (l / 100 km), i że są dwa wskazania zużycia paliwa: średnie i chwilowe.
    Może źle coś odczytałem / pomyliłem wskazania?
    Gdy będę wracał z pracy, zmienię wskaźniki (na l/100), ale do tego czasu może ktoś mnie oświeci
    Kolego, ja mam Mito 155 KM z salonu i faktycznie przy normalnej jeździe miejskiej to auto pali srednio około 10 l/100 km. To jest normalne spalanie przy tym silniku z turbiną. Masz za to naprawdę autko o niezłych osiągach, nawet usportowione Proponuję nie wierzyć tabelom producenta w kwestii spalania

Pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Giulietta 1.4 TB Multiair

Domyślnie

Cytat Napisał Jola Zobacz post
    Kolego, ja mam Mito 155 KM z salonu i faktycznie przy normalnej jeździe miejskiej to auto pali srednio około 10 l/100 km. To jest normalne spalanie przy tym silniku z turbiną. Masz za to naprawdę autko o niezłych osiągach, nawet usportowione Proponuję nie wierzyć tabelom producenta w kwestii spalania

Pozdrawiam
    Dokładnie, 10l/100km w Warszawie to standard, nawet 11. Mam 1.4 MA 170km i tak pali przy spokojnej jezdzie. Jak się depnie, to 12.5l/100km.
    To nie problem samochodu, tylko rozwiązań komunikacyjnych w Warszawie. Nie ma synchornizacji świateł, co chwilę się zatrzymujemy. Nie ma płynności ruchu. Nawet oszczędny Mondeo 2.0 TDCi ciągnie prawie prawie 9l, a Superb taksówkarza, którą dzisiaj jechałem również tyle.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Potwierdzam z własnego doświadczenia. W trasie MiTo MA 105 KM potrafi palić między 5-6 l/100 km. Ale w mieście, przy dość średnio dynamicznej jeździe pali ok. 8 l/100km. Natomiast 155KM to już większa rakieta, więc 10 litrów wcale nie dziwi. W końcu to benzyna. A i osiągi są na bardzo sympatycznym poziomie :-) Dla oszczędnych można polecić VW Lupo w dieslu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Mito MA 135@175

Domyślnie

Silnik 1,4 MA 135 KM
    Miasto > średnio wg komputera od 8,5 do 8,6 (to nie jest jazda że jestem zawalidrogą)
    Trasa > ciężko powiedzieć wszystko zależy od stylu jazdy najmniej udało mi się zjechać do 5l a najwięcej do około 11,5... > średnio zawsze mi wychodzi coś koło 6,5..
    Ja ze spalania jestem bardzo zadowolony.