6 fajna, ciekawy pomysł i taka naturalna bo tu widzę dylematy macie obróbkowe![]()
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
6 fajna, ciekawy pomysł i taka naturalna bo tu widzę dylematy macie obróbkowe![]()
Poszło na 1, dwójka też super, ale niestety ucięta, jak by nie to nie zastanawiał bym się.
pierwsze to photoshop i nic więcej.
Konkurs nosi tytuł " zdjęcie miesiąca" - zdjęcie jest pod numerem 4 a pokaz umiejętności i znajomości photoshopa pod nr 1. Kwestia interpretacji co dla kogo znaczy słowo zdjęcie. Jedynka jest dobra ale przekolorowana i osoby dopuszczające foty do konkursu w ogóle nie powinni go dopuścić bo powtarzam to konkurs na zdjęcie a nie poziom umiejętności retuszu
Zdjęcie 5 i 2 świetnie oddają grudniową atmosferę, choć może nie w tym rokuJednak zdjęcie pod nr piątym jest najlepsze, gratulacje !
a jakzobaczyła autorka Alfę 33 spodobała jej się a później siadła przed kompem na 3 dni i sobie namalowała obraz taki jakie zdjęcie by chciała zrobić
ta 4 lekko leci na lewoa na 1 to nie tylko PS jeszcze umiejętność użycia przesłony
![]()
a to wiadomość z ostatniej chwili
od przyszłego miesiąca foty z Photosopa będą odrzucane
w konkursie wezmą udziała wyłącznie zdjęcia wykonane komórkami![]()
1 to przesadzony PS i chyba mimo wszystko ma szansę wygrać...
2 jest niezła, choć szkoda, że ucięta.
większość ludzi ma problem z czytaniem ze zrozumieniem i pewnej świadomości podejścia do rzeczy bieżących. Jak juz pisałem wcześniej jest to ogólno forumowy konkurs a co za tym idzie maja do niego prawo zarówno uczestnicy którzy nie mają pojęcia o fotografii jak i profesjonaliści i Tu wkrada sie jeszcze gwiazdeczka* czyli Ci którzy znają PS i teraz porównywanie zdjęć MOCNO poprawionych a zwykłych śmiertelników skwituje pewna angedodką.
Przyjechał Niemiec na święta w polskie góry i spotyka bacę pytając go czy odśnieżają drogi ? na to zdziwiony baca mówi ze tak OCZYWIŚCIE. Na to zdziwiony niemiec pyta kiedy ? noo właśnie są odśnieżone!! to co tak na biało ? no tak na biało je utrzymujemy!! i to jestto samo jak podcierasz sobie tyłek podcierasz a co na brązowo utrzymujesz ??
Bardzo ładnie we wcześniejszym poście używałeś ironii więc myślę że rozszyfrujesz zawartą w tym myśl.
Moim zdaniem grudzień najlepiej oddaje zdjęcie nr. 5 - w końcu grudzień powinien kojarzyć się ze świętami Bożego Narodzenia i zimą(z którą ciężko u nas w tym roku). Poza tym bardzo dobre zdjęcia zimowe to 2 i 9, tylko brakuje moim zdaniem akcentu świątecznego(wiem, coś za coś) który by kojarzył się z grudniem. Nie twierdzę że inne zdjęcia są złe czy coś, ale chciałem zauważyć że nazwa konkursu to "zdjęcie miesiąca" , a wygrywają często zdjęcia które nijak się mają do odzwierciedlania danego miesiąca, tylko są po prostu profesjonalnymi zdjęciami. Pozdrawiam!