To może na przywitanie opowiem jak sie stałem posiadaczem swojej 147 2.0Kupiłem ją od handlarza jako sprowadzoną z niemiec na lawecie, czyli od razu problem bo musi chwile postać zanim zacznie się solidne testowanie. Całość z opłatami, przeglądem i OC wyszła mnie rowne 10tyś. Samochód 100% oryginalny lakier, przebieg na 99% 185tys, szyberdach, białe skórzane fotele, BOSE, zawieszenie i silniczek ok
Po zmianie rozrządu i filtrów zostało mi wymienić opony i dokupic alufelgi i jakieś zimówki. Na stacie było pare pierdół do poprawienia które sie zacinały lub wcale nie działały, ale po 2 tygodniach zostały tylko odbijające przełączniki podgrzewania siedzeń
Swojej Alfy szukałem od stycznia w międzyczasie oglądając wszytsko w bliższej i dalszej okolicy w przedziale od 8-18tyś i każda posiadała wady dyskwalifikujące ją z zakupu.
![]()
może trochę nie na temat ale wybaczcie mi to
Chce kupić opony tylko teraz jakie nie chodzi o producenta tylko rozmiar teraz mam tak
z przodu 185/65/15 a tył 195/65/15 są strasznie wysokie i wygląda jak na balonach
Czy założyć z przodu i z tyłu takie same czy zostać tak jak jest tylko bym chciał profil 55 lub 50 jeśli jest to możliwe i zrobić przód na 185/55 lub 50/15" a tył 195/55 lub 50/15'' czy przód i tył walić na 195
dziękuje za pomoc nie znam sie na tym dlatego pytam
Oryginalny rozmiar w 147 to 195/60/R15 jesli chodzi o 15". Mam takie zimowki i jest ok, balon to jest napewno ale coz. Wystarczylo zajrzec do instrukcji.
Najpiej miec oryginalny rozmiar bo licznik nie bedzie przekalamywal, a poza tym to chyba slaby pomysl miec rozne rozmiary nawet na roznych osiach, inna firma opony to ok ale rozmiar to juz nie
wow teraz to żeś błysną za to Twój post wiele wniósł do tematu pozdrawiam zal
tylko żebyś nie zwątpił w siebie
A co do tego licznika to wcale nie prawda znajomy założył większe w hondzie polecieli w góry na 2 auta i tyle samo pokazało na licznikach
A co do różnych rozmiarów to normalne popatrz na audi merolki tam to jest na porządku dziennym ze przód ma inny rozmiar niż tył przecież tu nie ma 4x4 to co to za różnica
Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 29-06-2012 o 22:17