Hmmm..jak widac, faktycznie nie wiedzialem co to chlapaczeI to by moglo wyjasnic wypiaskowane tylne blotniki. Ciekawe, w sumie o tym nie pomyslalem. Coz..I tak niewielka to cena za lepszy wyglad i wlasciwosci jezdne
u mnie jednak bardziej przypomina to jakieś działanie soli lub innych substancji, wątpię zeby same kamyczki doprowadziły do tego stanu.
Kamyczki na prawde masakruja lakier w 159. Ja po okolo 90 tys km tylne drzwi i blotniki musialem przez to lakierowac. Po zalozeniu dystansow lakiernika musialbym pewnie odwiedzac raz w roku, wiec odpuszam.
Chlapacze na pewo pomagaja, ale dla mnie, jak juz pisalem, jest to nieakceptowalne rozwiazanie ze wzgledu na slaby wyglad. Co z tego, ze masz fajna, sportowa, obnizona, wloska limuzyne, jak caly efekt beda psuly jakies gumy, jak z terenowki.
Ja niestety swoja juz taka kupiłem, miała delikatne ślady na nadkolach, ale wydaje mi sie że musi byc na to jakis inny sposób niz te chlapaki, moze zabezpieczyć lakier jakimiś specjalnymi środkami albo mega twardym woskiem i po prostu tego pilnować.
Darek, nawet fabryczna folia ochronna nie do konca pomaga.
Ale bardzo duzo zlezy od tego, gdzie jezdzisz i jak bardzo uwazasz. Czasem wystarczy doslownie kilka kilometrow szybciej przejchanej drogi wysypanej kamyczkami i bediesz mial cala mase odpryskow. Wedlug mnie winna jest z jednej stronie sama konstrukcja 159, a z drugiej strasznie marnej jakosci, ekologiczne lakiery.
Moze byc tak jak mówiszw każdym razie ja sie z tym juz pogodzilem, jak dla mnie nie ma tragedii.
Wracajac do zawieszenia..czy ktos próbował rozwiązanie o którym pisałem wcześniej?
Mam pytanie do osob, ktore zalozyly eibachy pro - kit: jaki kolor maja Wasze sprezyny?
Zainteresowalo mnie to, bo moje sa czerwone, a wedlug zdjec z pudla, w ktorym je dostalem powinny byc czarne (czerwone sa sportline).
w zestawie z Bilstaina b12 tez są czerwone
Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS